Loedermoeders: van mij hoeft het niet

loedermoederIneens is het populair: jezelf een loedermoeder noemen.

Zoals je een paar jaar geleden de Club van Slechte Huisvrouwen had, zo heb je nu loedermoeders. Waar de leden van de Club van Slechte Huisvrouwen overal heen buitelden om te vertellen hoe slordig ze wel niet waren, zo koketteren loedermoeders met zogenaamde moederlijke nonchalance.

Omgekeerde borstklopperij

Persoonlijk ben ik geen fan van dit soort koketterie. Het hindert mij dat er een soort omgekeerde borstklopperij vanuit gaat.

Hoewel ik de boodschap dat het allemaal niet perfect hoeft te zijn, wel onderschrijf.

Op Het Moederfront schreef ik een post over het fenomeen van de loedermoeder.

Lees ook Huisvrouwen bestaan niet.

Wat vind jij van het fenomeen ‘loedermoeder’?

Similar Posts

11 Comments

  1. Eigenlijk is het een onnodig fenomeen. Elke moeder “verwaarloost” wel eens het huishouden of verzaakt in de ultieme verzorging van haar kind. Ik in ieder geval wel. Dat is denk ik niets nieuws. Blijkbaar is het hip om jezelf als loedermoeder te bestempelen.

  2. Afgelopen weekeind las ik een verhaal in de Volkskrant online over die loedermoeders.Wat flauw nou weer. Natuurlijk kan niemand een perfecte moeder zijn, maar om daar nu een soort zelfvertederende naam voor te verzinnen, jakkes. Ik voel me niet aangesproken door zoiets. Maar ik ben dan ook geen hippe moeder.

  3. Ojee, moet ik nu kiezen of ik een koelkastmoeder of loedermoeder ben? Ik ben gewoon de allerbeste en liefste moeder geweest die er ooit was. Zowel voor eigen als pleeg en stiefkinderen.
    En de kinderen, dat waren de allerliefste en leukste kinderen die ik ken.

    En op sommige dagen kan je liefste/leukste/beste veranderen in saaiste/sjachrijnigste/flauwste…

    Groet,Greet

  4. Wat een bizarre benaming! En jammer dat het zo een sport wordt om “slechte” dingen te benoemen. Niks mis met een kritische blik op jezelf maar de intentie lijkt me anders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.