Reacties

Bijna 1,5 jaar corona: de balans opmaken — 20 reacties

 1. Ik zat en zit er niet zo mee. Zelf vind ik het wel handig dat ik de laatste anderhalf jaar zelf m'n haar knip. Hoef dus niet meer naar een kapper, waar ik doorgaans een hele tijd zit te wachten.

  Zou het wel prettig vinden als er maar 1 persoon per huishouden een supermarkt in gaat. Trof laatst 2 echtparen die met elkaar in langdurig conclaaf waren over het gezamelijke avondeten. Precies op de plek waar ze het meest in de weg stonden.

  Toevallig heb ik 3 jaar geleden gevlogen om iemand te helpen. Dat was na 20 jaar vliegtuigvrij.

  Wandelen en duurzaam (autovrij, rookvrij, sporschoolvrij) leven e.d. deed ik al jaren. Corona heeft daar bij mij niets aan veranderd en het zal dus ook wel niet veranderen na corona.

  De files en thuiswerken heb ik al sinds 2003 afdoende opgelost.

  • Mijn man ergert zich ook regelmatig aan echtparen die toch samen boodschappen gaan doen. En dat dan eentje met een leeg karretje achter de ander aansukkelt.

  • In die situatie bij mij dus 4 vrijwel lege karretjes op een plek waar het voor 1 zo'n ding eigenlijk al te krap is.

 2. Die muntjes voor winkelwagentjes mogen van mij echt terugkomen.
  Mensen nemen ze mee, brengen ze niet terug.
  Dat soort dingen.
  Minder drukte in winkels vind ik wel heel fijn.
  En die drie zoenen, laat maar weg.

 3. Een hand gaf ik al vele jaren niet meer.
  Mensen wassen hun handen niet als ze van het toilet komen.
  Bij het stoplicht zitten ze altijd uit hun neus te vreten.

  Zoenen geven waarom, is misschien net klaar om zijn vrouw te b....n, nu geef mijn portie maar aan Vikkie.

 4. Wat het mij ook bracht is begrip dat veel in en om thuis zijn en geen of weinig sociale dingen kunnen ondernemen nu beter begrepen wordt...omdat iedereen dat een tijd meemaakte. Daarnaast heb ik juist veel leuke dingen gedaan die anders onmogelijk waren mijn favoriete kok deed online workshops, ik keek theater en musea op de computer, volgde lezingen. Voorheen was het niet mogelijk om dat (ook) online aan te bieden, ik hoop dat een deel wel blijft.

 5. Wat ik graag wil behouden: (vrijwel) dagelijks zwemmen in buitenwater. Je huis beschouwen als je vakantiepark (bij thuiswerk is daarvoor wel een af te sluiten werkkamer nodig). Online trainingen, webinars en zelfs zangcursussen volgen, waarvoor anders de afstand een hindernis zou zijn.
  Vaker een kaartje of een briefje, en regelmatig even ouderwets telefoneren.

 6. Nou ja, ik leefde altijd al een beetje in lockdown dus voor mij veranderde er niet zoveel. Ik vond en vind vooral het thuiswerken heerlijk. Ik heb hele leuke collega's, hoor. Maar ik hoef ze echt niet te zien. (en dat ligt dus aan mij en niet aan hen).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>