Terug naar het oude ‘normaal’? + Huisvlijt Linkparty

Huisvlijt linkparty

Vanaf zaterdag 26 juni gaan in Nederland ‘alle deuren weer open‘.

Zo vervalt voor bijna overal de mondkapjesplicht, en is thuiswerken niet langer verplicht.

‘Het is het einde van een tijdperk!’

‘Het is het einde van een tijdperk,’ sprak ik opgetogen tegen mijn man die lui op de bank lag en helemaal de geneugten van het thuiswerken heeft omarmd. Het scheelt hem 5 uur reistijd per dag, dus ik snap dat heel goed.

Tegelijkertijd mis ik daardoor wel eens de mogelijkheid om eens helemaal alleen thuis te zijn.

Wat dat betreft hebben mijn man en ik dus enigszins tegenstrijdige belangen.

‘Ik blijf gewoon lekker thuiswerken.’

Ik kon aan hem zien dat hij niet onder de indruk was van het nieuws.

‘Ik blijf gewoon lekker thuiswerken,’ zei hij tevreden.

Ik ben benieuwd of dat mag, en hoe het verder gaat.

Maar voor nu, door naar de wekelijkse linkparty, waarin je nieuwe blogs kunt ontdekken en jouw blogpost promoten.

De populairste post van week 24 van 2021 + de nummers 2 en 3

De meeste kliks kreeg de blogpost  Kijk, zo woonden wij! van het blog Binnenkant.
blog binnenkant

 • Op nummer 2 staat de post: Mijn bevalling & kraamweek | Dit ga ik anders doen van Mama met een wolkje
 • Op nummer 3 staat de post Alle kinderen naar de kinderopvang van Het Moederfront

Ben je nieuwsgierig naar deze blogposts? Je vindt ze in de linkparty van vorige week.

Linkparty week 25 van 2021

Klik op de blauwe knop met de tekst Add Link en voeg de blogpost toe die je wilt delen! Let op: plaats de link naar je blogpost, niet de algemene link naar je blog, want dan kun je niet kans maken op de nummer 1 plek.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Similar Posts

10 Comments

 1. Ik gun je een lady-cave en je man het thuiswerken. Ik had ook 5 uur reistijd en nu merk ik pas, hoe het me al die jaren heeft vermoeid!
  Zo’n pipo wagen als Franca heeft, is dat niet iets voor jou? Op het mooiste plekje van de tuin ;-)

  1. Mijn man ook! Hij kan volgens mij ook echt niet goed meer terug naar die 5 uur reistijd per dag. Hij is het zo enorm ontwend. Toen hij in het ritme zat vond hij het geen enkel probleem, maar nu is het echt anders.

   Franca’s pipowagen vind ik echt prachtig inderdaad. Die zou ik zo in mijn tuin wensen.

 2. Opmerkelijk is dat NL nog steeds een rood land is in Europa. M.a.w. we zijn veel te vroeg met de versoepelingen. En Den Haag had zelf al voorspelt dat we in de herfst een opleving van het virus zouden kunnen verwachten. Als je dan gezien hebt dat een kleine groepje middelbare scholieren uit Portugal met corona terug kwamen, dan weet je haast wel zeker dat we nog lang niet af zijn van corona. Zeker nu ook dat de deltaversie zich aan het uitbreiden is.

  Net als je man, vind ik het thuiswerken heerlijk. Geen reistijd meer kwijt en daardoor heb ik meer energie om andere dingen te kunnen doen. Goed, maar eerst zien wat mijn werkgever gaat besluiten. Sowieso wil ik niet eerder naar het werk voordat ik mijn tweede prik heb gehad.

  1. Dat is inderdaad wel apart: dat we nog rood zijn in Europa Renske. De gedachte in Nederland zelf lijkt toch dat we er vanaf zijn…

   Wat fijn dat je meer energie hebt nu je niet meer zoveel hoeft te reizen voor je werk!

 3. thuiswerken zal wel blijven in beperkte mate

  maar het heeft ook nadelen: weinig contacten met collega’s;
  hoe nieuwe evoluties opvolgen enz

  en klantgericht is het ook wel niet

 4. Het enthousiasme werd vrijwel direct getemperd door o.a. Hugo de Jonge. Bereid je voor op een derde golf. Teststraten blijven open. Kinderen vanaf 12 jaar met een medische indicatie kunnen een afspraak voor een vaccinatie maken. Ze zijn al zaadjes aan het planten om alle kinderen vanaf 12 jaar te laten prikken. Na de zomer kunnen ze daar de nadruk wel op leggen als de scholen weer open gaan. De besmettingen komen dan vast van de kinderen. Uiteraard zijn daarna de jongste kinderen aan de beurt. En daarna is elke zieke en elke nieuwe variant de schuld van een stoute ongevaccineerde. Die dan maar zelf op de blaren moet gaan zitten en niet mag meedoen in de maatschappij. Het is nogal voorspelbaar. Terwijl in het voorjaar van 2020 al is gezegd door experts dat corona nooit meer zal verdwijnen. Klinkt vast heel negatief, maar ik deel je enthousiasme gewoon echt niet. Omdat ze tot nu toe niet heel zorgvuldig zijn omgegaan met mensen. En ik vertrouw er niet op dat dat nu plotseling zal veranderen.

 5. Verstandig beleid had ons in het begin van de verspreiding van dat virus kunnen behoeden voor de pandemie. We hebben moeten leren dat het niet de verstandigste mensen zijn, die ons regeren. We zijn dus zo dom geweest de verkeerden te kiezen. Nu zitten we met de gebakken peren. De volgende mutant is al bezig en de vliegtuigen vliegen weer. Lekker thuis blijven is veiliger.

  Urenlang in de file staan is tijdverspillend, energieverslindend, en ook nog eens slecht voor je gezondheid. Dus ik geef je man gelijk, dat hij voortaan thuis wil blijven werken. Als het blijvend is, misschien een aparte werkplek inrichten?

  1. Hij heeft zijn werkplek in de oude kamer van mijn dochter Vlierbloesem. We boffen wat dat betreft dat we daar genoeg plek voor hebben. Daar ben ik mij terdege van bewust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.