6 redenen waarom ik dol ben op vloerkleden + 2 miskopen

vloerkleden

Tegenwoordig ligt in de meeste huizen een gladde vloer.

Denk aan laminaat, parket, PVC, plavuizen of beton.

Zeker in de herfst- en wintermaanden vullen veel mensen dit aan met een vloerkleed in de woonkamer.

En dat snap ik heel goed. Want zo'n gladde vloer is ideaal qua onderhoud en schoonmaken. Maar hij mist soms wel wat gezelligheid en warmte.

Hieronder 6 redenen waarom ik dol ben op de magie vloerkleden!

 1. Een vloerkleed voegt letterlijk en figuurlijk warmte toe.
 2. Een vloerkleed is een sfeermaker. Het soort vloerkleed dat je neerlegt heeft invloed op de hele uitstraling van je woonkamer vind ik. Of je nou een Oosters tapijt neerlegt, of een modern vloerkleed maakt een wereld van verschil.
 3. Vloerkleden kun je makkelijk wisselen en vervangen met de seizoenen. Zo kun je bijvoorbeeld in de zomer kiezen voor lichte kleden, en in de winter juist voor een vloerkleed met warme tinten.
 4. Vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten. Er is er bijna altijd wel eentje te vinden die bij jouw smaak past.
 5. Je zit niet de rest van je leven aan een vloerkleed vast. Als je voor je vloerbedekking kiest, dan is dat meestal een keuze voor een groot aantal jaren. Want een nieuwe vloer leggen is een hele klus. Toen wij laminaat legden in ons huis in de stad, vond ik het net een verhuizing. Echt alles moest uit de kasten worden gepakt, en uit de woonkamer gezet, zodat de vloer konden worden gelegd. Ik vond dat beslist niet iets dat je gauw nog een keer doet. Bij een vloerkleed is dat veel relaxter. Je koopt het, legt het ergens neer en klaar. Word je het zat? Dan hoef je geen volksverhuizing te houden, maar haal je het gewoon weg.
 6. Met een vloerkleed kun je de bedoeling achter een bepaalde plek in je woonkamer onderstrepen. Zo hebben wij twee banken die rondom een vloerkleed staan. Doordat vloerkleed is het meteen duidelijk: dat is de zithoek. Anders 'zweefden' de banken als het ware in de kamer rond. Door dat vloerkleed wordt het één geheel vind ik.

Handig en informatief filmpje over vloerkleden van VTWonen

In onderstaand filmpje van VTWonen krijg je in zo'n 2 minuten tijd handige informatie over vloerkleden. En ze laten ook prachtig zien hoe een kleed 'kan verbinden'. Kijk maar naar deze foto's:

Voor:

Screen Shot 2018 09 28 at 11.25.20
Bron: VTWonen

En na:

vloerkleed
Bron: VTWonen

Hieronder het filmpje waarin je ook de metamorfose van hierboven ziet:

Mijn 2 miskopen op vloerkleed gebied

Helaas heb ik twee miskopen gedaan op het gebied van vloerkleden. De eerste was een vloerkleed van de Action. Die kocht ik in het voorjaar. Het was een ecru-kleurig kleed. Het was rechthoekig en heel eenvoudig. Ik kocht het vanwege de lichte kleur. Dat leek me leuk voor het voorjaar. Maar eenmaal thuis was het veel té licht. Het paste helemaal niet bij de rest van de woonkamer.

Mijn andere miskoop was een vloerkleed dat bij thuiskomst veel te bont bleek. Onze woonkamer is al niet al te rust wat betreft kleurtjes. En dat kleed was bij wijze van spreken de druppel die de emmer deed overlopen. Er zaten teveel patronen en kleurtjes in.

Mijn huidige 2 vloerkleden

Met mijn huidige 2 vloerkleden heb ik inmiddels al een tijdje. Ik kocht ze op een rommelmarkt. Stiekem zijn het geloof ik eigenlijk van die hele dikke tafelkleden. Dat heeft als groot voordeel dat ik ze in de wasmachine kan doen. Daar ben ik superblij mee want een vloerkleed reinigen is een duur grapje.

Ik geloof dat ze per stuk zo'n 2 euro kostten : )

Leestips

Lees ook mijn posts:

En ze zijn nog mooi ook.

Vloerkleden samengevat

Ik houd van vloerkleden! Vloerkleden zijn een snelle en makkelijke manier om je woonkamer aan te kleden en een bepaalde sfeer te geven. Zelf koop ik het liefst vloerkleden die in de was kunnen. Helaas zijn er daar niet zoveel van.

Maar afgezien daarvan kun je op heel veel plekken een vloerkleed kopen. Van de Action, Leenbakker, Kwantum en Ikea tot heuse speciaalzaken. Hieronder een voorbeeld van een Vloerkleed van Webkarpet.nl:

Screen Shot 2018 09 28 at 11.19.30

Heb jij vloerkleden in huis? Wat voor soort/kleur/maat?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik heb geen vloerkleden in huis, vreselijk ! Ik hou van kale vloeren waar je zo met de stofzuiger overal bij kunt. Onder die kleden vind je altijd stof e.d.

 2. Ik heb ook iets tegen tapijten in huis.... Tapijt is wel mooi en kleedt een huis af maar ik vind tapijten enorm vervelend wat betreft onderhoud. Een kale vloer is makkelijk te stofzuigen en is veel makkelijker als er gedweild wordt. Tapijten zitten vol met stof en vuiligheid die je er zelfs met stofzuigen niet uit kan krijgen.

 3. ik ben het eens met Martine en Thea bovendien vind ik een kale vloer meer ruimte geven.

  Ik heb 1 vloerkleed in de logeerkamer om het lelijke laminaat daar te verbergen.

 4. Ik vind ze ook warm en gezellig ... alleen ons hondje plaste er soms oo uit koppigheid wanneer ze kwaad was ... daarom geen meer bij ons. Ik mis het eigenlijk wel wat

 5. Ik heb een heel groot ‘Perzisch’ tapijt in de woonkamer. Iets van 4,50 bij 3,50! Ik ben dol op vloerkleden en omdat onze vloer op zand gestort is houdt het ook kou tegen! Het staat hartstikke leuk, warm en gezellig. Kale laminaatvloeren (of pvc, plavuizen en tegels) hebben zo’n kille, vaak ongezellige uitstraling.

 6. Een vloerkleed reinigen hoeft helemaal niet kostbaar of moeilijk te zijn! Als je in de winter als er sneeuw ligt, het vloerkleed met de bovenkant op de sneeuw legt, even laat liggen, de sneeuw er vervolgens afklopt en het kleed laat drogen, is hij meteen een stuk schoner!

 7. Wij hebben 2 grote Perzische tapijten, rood gekleurd met modern motief. Echte. Loeiduur en heel mooi!! Ze staan prachtig in onze grote woonkamer. Het breekt de ruimte.

 8. Neem wij hebben er geen, behalve op de tienerkamers, maar je brengt me op een idee. Wij hebben ook vloerisolatie,maar nog altijd kouwe voetjes. Het is best een idee om zo'n ding alleen in de winter neer te leggen! Toevallig moet ik toch straks naar de kringloop, dus eens even sneupen...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.