Reacties

Arganolie haar: bij vochtarm en pluizig haar - update 10 jaar later — 29 reacties

  1. Ook naar mijn ervaring werken eenvoudige producten zonder veel toevoegingen het beste.
    Dit geldt bv. ook voor sheabutter (karité), die koop ik zuiver, en kan ik gebruiken op mijn haarpuntjes, als lippenbalsem, als huid'crème', als aftersunproduct... en kost veel minder dan al die gespecialiseerde producten die vol bewaarmiddelen en andere rommel zitten. En je hebt er minder van nodig.

  2. Bedankt voor de tip - ik heb al vanalles geprobeerd voor de pluis in m'n haar, niks helpt. Ik ga me 1 dezer eens naar Essenza (vroegere Tuinen) begeven om die olie uit te proberen....
    Brigitte

    • Hoi Brigitte, succes! Ik zou niet te lang wachten, want nu is er nog die korting!
      Je kunt de argan olie op droog haar doen, maar ook meteen na het wassen op handdoekdroog haar.

      Dat laatste doe ik nooit, en heeft het beste effect. Aanvankelijk liet ik mijn haar gewoon drogen, en deed dan de argan olie er in om die stomme pluizen te temmen, en dat hielp ook. Maar de kapper tipte me om het in handdoekdroog haar te doen, en dat is helemaal geweldig.

      Ik ben benieuwd hoe het je bevalt. Kom je dat nog even vertellen in een comment?!

  3. Koudgeperste biologische pure Argan olie is echt het beste! Je hebt natuurlijk allemaal soorten kwaliteit Argan olie en ik vind die van de tuinen niet echt heel erg goed. Ik heb laatst de Argan olie van morenatural.nl gekocht en daarmee ben ik erg tevreden! Mocht je een goede optie zoeken dan is dit zeker het proberen waard. https:// morenatural. nl/product/arganolie-biologisch/

  4. Ik heb ook pluizig haar maar tegenwoordig gebruik ik een goed haarmasker, wat er voor zorgt dat de conditie van mijn haar weer oke is.

  5. Scheren doe ik nog op de ouderwetse manier. Een baard van vijf dagen scheert echter niet gemakkelijk met een safety razor. Daarvoor gebruik ik een uitklapbaar open mes. Een half uur van tevoren wrijf ik de baardharen goed in met arganolie waardoor ze zachter worden. Na het inzepen glijdt het mes beter over de huid en voorkomt een hoop ellende. Maar jojoba olie of shea butter doen het ook prima.

  6. Hoi Nicole,
    Goede tip! Deze olie ga ik onthouden.

    Ik heb nog een vraagje: hoe vaak was jij je lange haren en hoe lang ben je daar dan mee bezig? Ik probeer mijn lange haren niet teveel te wassen (niet elke dag want superslecht voor de haren) en was het nu om de 3 dagen. Dan word het zichtbaar vetter en dat vind ik onverzorgd staan. Liefst was ik mijn haren minder en daarnaast vermijd ik vooral de föhn omdat mijn haarbos daar niet mooier van word. Mijn haren wassen nu ze langer zijn en ik wil ze ook nog een stuk langer laten groeien, kost best wat tijd en moeite om ze te wassen. Liefs Janie

    • Ik was mijn haar 1 keer per week op zondagmorgen, en dat vind ik altijd een enorme klus. Ik ben niet anders gewend dan 1 keer per week wassen, maar ik kan me voorstellen dat het best lastig is om te minderen als je vaker gewend bent.

  7. Wat een handige tip, leuk dat je dit deelt! Ik heb in het verleden inderdaad al shampoos en conditioners met arganolie gebruikt maar ik vond deze nooit zo geweldig. Na het lezen van dit artikel weet ik dat ik voor pure arganolie moet gaan. Dankjewel voor de tip!

    • Producten waarin arganolie zit, zijn inderdaad niet per definitie heel erg helpend voor pluizig haar. Dat heb ik ook ontdekt. Maar pure arganolie helpt bij dus wel.

  8. Wat shampoo betreft ben ik best merkvast. Never change a winning team of zoiets. Fijn dat die olie zo goed bevalt. Ik gebruik nooit olie. Met mijn dunne haar heb ik dan meteen platte-pannenkoeken-haar.

  9. Ik heb lange tijd last gehad van pluizig en droog haar maar nu gebruik ik een olie, geen argan, maar weet niet wat wel en dat helpt heel erg goed. In Frankrijk gekocht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder