Reacties

Opruimwoede: betekenis, triggers en wat je kunt doen! — 46 reacties

  1. Oh heerlijk! Bij mij begint het altijd in het voorjaar, al beginnen bij mij de kriebels nu al, maar dat is meer omdat het een vers nieuw jaar is, denk ik. ????
    (Ps, ik blijf maar doorklikken op je site, geweldig! Net ook het filmpje gezien over het stank tegenhoudende dekbed, hilarisch!????)

  2. Ja, ik herken het wel, maar ik geef mezelf met weggooien van spullen wel wat langer dan 24 uur bedenktijd. Ik ruim gedurende het hele jaar wel op en zet het dan in mijn schuur. Ik ga echter maar 2 keer per jaar naar de kringloop en vuilstort. Dan kijk ik opnieuw naar alles wat ik heb ‘weg gegooid’ . Sommige dingen vind ik dan toch weer nuttig om te bewaren. Misschien is mijn schuur te groot:)

  3. Ha Nicole,

    echte opruimwoede heb ik zelden, maar ik ruim gewoon elke dag op.
    Het ziet er hier dan ook gewoon netjes uit.
    Vol, niet overvol... maar netjes en gestructureerd.
    Echt weggooien heb ik een paar jaar geleden gedaan na Konmari.
    Heerlijk...

    groetjes!

  4. Opruimwoede, heerlijk. Zeker 1 keer per jaar komt iedere ruimte in huis aan de beurt.
    Alles wat al een jaar niet gebruikt is, wordt streng beoordeeld, en voor het grootste deel daarna weggedaan. Resultaat van het trauma opgelopen bij het opruimen van een ‘hoardershuis’ van een familielid.
    Dit wil je niemand aandoen na je dood.
    En opruimen gecombineerd met consuminderen levert na enige tijd nauwelijks nog weggooispul op.

  5. De eerste paar maanden van deze crisis, of eigenlijk het eerste half jaar, heb ik veel opgeruimd. En dat geldt voor alles, van het schonen van de computer, via de gigantische hoeveelheid foto's (na digitaliseren) en boeken, tot de schuur en de luiken op zolder. Veel verkocht, veel naar de kringloop en een tevreden gevoel.

  6. Wat grappig dat jij aan het eind van de vakantie gaat opruimen. Ik hoorde juist allemaal moeders altijd tegen elkaar zeggen dat ze 'nu eens eindelijk op gingen ruimen' als de kinderen weer naar school gingen;).
    Ik ken het fenomeen ja. Heb er niet vaak last van, maar áls ik er dan last van heb, kan ik er ook maar beter gelijk goed gebruik van maken.

  7. Ha opruim(woede)en wil ik het het niet noemen het is af en toe gewoon nodig om orde op zaken te stellen...het geeft ruimte
    En een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd
    Of was het andersom haha

  8. Heel herkenbaar, zelfs nu nog met mijn rugpijn wil als man de zaken netjes hebben.
    Vakanties, met z'n vijven, we wilde atijd wel een wasmachine in de vakantie woning hebben. Hans

    Het mooie van je fotografieclubje is wel dat wij mooie foto’s zien en jij erop uitgaat. Hans

    @ Ik heb zoveel respect gekregen voor de verpleegsters.
    Ze zijn er voor je, zo warm dat ze soms aan je friemelen omdat je t shirt niet goed zit.
    Je bijna een knuffel geven, maar door de corona kan dat niet.
    Hun mond kapje voor je afzetten om contact te hebben.
    Ben trots op de raad van bestuur in het Meanderziekenhuis.
    Het zijn allemaal liever mensen die er voor je zijn.

  9. Herkenbaar! Zo heb ik in zo'n opruimwoede bui mijn hele collectie parfum flacons weg gegooid. Ik had er maar een paar bewaard. Heb daar nu zo'n spijt van, want er zate flacons bij van parfums die nu niet meer te koop zijn......

  10. Ik ken de drank van opruimwoede eigenlijk niet. Ik probeer altijd alles netjes bij te houden en zo niet dan is het geen ramp, ik woon alleen

  11. Oh zo herkenbaar, haha. Mijn vriend is er niet altijd heel blij mee. Ik ben niet zo'n bewaarder. Hij wel! Al is dat steeds minder geworden gelukkig. Nadeel is dat dan eerst alles in de garage beland en je dat weer kunt gaan opruimen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder