Heb geduld, heb lief!

Heb geduld

Vanochtend had ik mijn filosofiegroepje en toen ik naar de bibliotheek liep, kwam ik langs het parkeerterrein van de aangrenzende Action in Varsseveld.

En daar stond bovenstaand verkeersbord, dat ik heel bijzonder vind!

Heb geduld, heb lief

Ik googlede thuis ‘Heb geduld, heb lief,’ en dit bord blijkt een initiatief van Dega. Op hun website kun je het bord gratis downloaden, uitprinten en ophangen!

Als ik het goed begrijp verzorgt Dega verkeersborden die ‘evenwicht brengen tussen veiligheid, doorstroming en bereikbaarheid bij het nemen van deze tijdelijke verkeersmaatregelen.’

Hoe dan ook, ik vind het een sympathiek bord!

Als we het allemaal in praktijk zouden brengen, dan zou de wereld toch vanzelf weer een stukje mooier worden?!

Zeker in deze lastige tijden.

Similar Posts

23 Comments

 1. Ja leuk, in Doetinchem staat er ook eentje. Als je van de bieb af komt met de fiets richting de Action gaat . Op de C., Missetstraat zijn ze nog volop bezig en er ligt nu een tijdelijk fietspad , ik hoop dat automobilisten lief zijn voor mij als ik daar fiets ;-))

 2. Wat een sympathieke actie. Zeker in deze lastige tijden, inderdaad.
  Ik hou mijn hart vast met de persconferentie van vanavond. Laten we hopen dat de bibliotheken, de musea, de theaters en de bioscopen open mogen blijven.

 3. Echt heel leuk en hier nog niet ontmoet. Maar men mag hier ook niet zomaar iets plaatsen want wat er niet hoort wordt meestal ook weggehaald en als men weet wie het gezet of geplaatst zal hebben en men weet dit ontvangt men tevens een boete hoe leuk het ook zal wezen. zonder vergunning niet toegestaan.

 4. Oh dat zou ik wel bij onze winkel willen neerzetten, mensen zijn zo niet leuk en hebben een kort lontje.

  1. Herkenbaar! En ze komen NIET alleen, en ze komen funshoppen enzovoorts. Misschien deze tekst op onze veiligheidshesjes in plaats van “houd 1,5 meter afstand”?!

 5. Ha Nicole,

  ja… dat zij twee hel belangriojke dingen:
  geduld hebben en liefhebben.

  Van het eerste ontbreekt er bij mij wel eens wat aan.
  Maar ik ga oefenen!

  groetjes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.