10 dingen waar ik teveel van heb

troepEr zijn van die dingen waarvan ik er eigenlijk teveel heb. Het zijn dingen waarvan ik denk: 'Die komen nog van pas!' maar in de praktijk is dat eigenlijk niet het geval...

Hier onder een lijstje!

10 dingen waarvan ik teveel heb

 1. Vestjes! Ook al vind ik stiekem dat je er daar nooit genoeg van kunt hebben, heb ik er eigenlijk zoveel dat ik ze nooit allemaal kan dragen...
 2. Plastic bakjes. Ik heb een keukenla gevuld met van die handige plastic bakjes. Maar eigenlijk zijn het er teveel, waardoor de helft van de tijd de la niet goed dicht kan. Bovendien ontbreekt van de helft natuurlijk weer het deksel.
 3. Mokken. Dat ik teveel mokken heb is niet mijn schuld. Mijn oudste dochter koopt graag 'grappige' mokken en zet die dan zolang in mijn keukenkastjes.
 4. Dekens. Ik heb diverse dekens en plaids. Sommige kocht ik vanwege het mooie patchwork uiterlijk. Andere met de bedoeling om een stoel een makkelijke metamorfose te geven. Maar in de praktijk lijkt zo'n plaid altijd best slordig bij mij. Met als gevolg dat ze ergens in la van onze bank liggen.
 5. Hemdjes. Ik heb een stuk of 8 huidkleurige hemdjes. Die kocht ik ooit vanwege het feit dat ze van katoen zijn en huidkleurig. Lekker praktisch en lekker warm in de winter. Maar de waarheid is dat ik hemdjes benauwend vind en ze dus nooit draag. Ik draag in de winter toch ook het liefst gewoon een t-shirt met een vestje. Zónder hemd er onder. Ik houd niet van laagjes.
 6. Kitscherige omakopjes. In mijn mooie keukenkastje staan kitscherige omakopjes te pronken. Maar sommige zijn eigenlijk helemaal niet zo mooi. En ik gebruik er eigenlijk maar een stuk of 4 echt van. Toch kan ik er geen afstand van doen.
 7. Sjaals en wanten. Ergens in de berging ligt een grote plastic tas waar ik alle sjaals en handschoenen in heb gestouwd.
 8. Handdoeken. Ik heb eigenlijk ook te veel handdoeken. Ze passen niet eens in het kastje in de badkamer. Maar ik wil het overschot niet wegdoen, omdat handdoeken slijten. En dan komen ze alsnog goed van pas.
 9. Notitieboekjes. In het kastje onder mijn bureau liggen diverse notitieboekjes en schriftjes. Die kocht ik vanwege het mooie uiterlijk... In de praktijk schrijf ik eigenlijk alles op in mijn Moleskine. Maar ze waren zo mooi!
 10. Usb-kabels en andere onduidelijke snoeren waarvan ik niet weet waarvoor ze dienen, maar die ik misschien nog eens nodig zal hebben.

Afbeelding: Shutterstock

Waar heb jij teveel van?

Similar Posts

35 Comments

 1. Ik had echt een overvloed aan USB- en internetkabels. Totdat ik vorige week ging opruimen, met het oog op onze verhuizing. Het volgende wat ik nodig moet uitzoeken zijn alle paperassen en folders. Dat is mijn project voor aankomende week. Zo blijven we bezig Vlijtig Liesje.

  1. Wel slim dat je het echt verdeeld in projecten en telkens iets doet. Anders kun je je soms overweldigd gaan voelen door de grote hoeveelheid die gedaan moet worden.

 2. Jaaa die plastic bakjes! Hier hetzelfde.. Ik heb teveel knutselspul. Dus echt van die kaartjes en papiertjes waarvan ik stiekem weet dat ik er nooit iets mee ga doen maar gewoon geen afstand van kan nemen!

 3. Plastic bakjes, ik ken het. Ik heb ze van de tupper nog wel met alle deksels compleet. Af en toe is de kast wat leger want dan zijn er een aantal bakken bij mijn moeder en dochter/schoonzoon (met eten erin) Na een tijdje krijg ik ze weer terug en dan is de kast weer vol.

 4. Hm. Ik dacht meer aan lichaamsvet, of onnodige zorgelijkheid ;-)
  Ik heb veel te veel pennen. Ik vind eigenlijk dat ik ze moet leegschrijven.

  Mokken komen hier ook spontaan wonen. En bierglazen.
  Mijn man gezinsleden zijn huishoudelijk actiever geworden in het afgelopen half jaar, met als gevolg dat ze inzien dat zooi echt onhandig is. Er mag nu veel meer weg dan eerst!

 5. Pfff, veel dingen zijn herkenbaar. ALs ik kijk naar mijn knutselspullen heb ik veel te veel stempels en washi tape. En toch koop ik er steeds dingen van bij ;-).

 6. Ik heb een zeer grote voorraad aan shampoo, douchegel, tandpasta, wasproduct en wasverzachter. Ik kocht al deze producten tijdens terugbetalingsacties dus eigenlijk kosten ze me per product enkel de kost van de postzegel. Wij zijn maar met twee meer dus ons verbruik van dergelijke producten ligt niet extreem hoog. Elke keer als er een terugbetalingsactie is van een product dat ik kan gebruiken, doe ik mee. Regelmatig geef ik producten mee aan onze kinderen : zij zijn er blij mee en mij kost het zo goed als niets. Ik heb meer dan genoeg ruimte om 'overbodige' producten te stockeren vooral als ze dan ook nog eens zo goed als gratis waren. Ik vermoed dat er in de toekomst minder en minder terugbetalingsacties zullen komen en de producten die ik nu al staan heb, kan ik later nog gebruiken.

  Ik heb een grote reserve aan allerhande stoffen : vroeger naaide ik voor mij en de kinderen zo goed als alle kledij. Als ik ergens een stof vond tegen scherpe prijs en waar ik potentieel in zag, nam ik die mee. Toen onze kinderen een zekere leeftijd hadden, wilden ze geen handgemaakte kledij meer dragen. Ik heb al een deel van die stof weggegeven aan een collega die het financieel moeilijk had maar wat ik zelf nog schik te gebruiken ligt hier netjes opgevouwd in een kast op zolder. Ik heb ook nog veel breiwol over van toen ik voor de kinderen en onszelf veel breide. Ik kreeg ook veel stof en breiwol van een tante en een buurvrouw die ze niet meer nodig hadden.

  Voor mezelf naai en brei ik nog maar de hoeveelheid stof en breiwol die ik heb, zal ik wellicht nooit meer opgebruiken want zelfgemaakte kledij, zelfgebreide wollen truien gaan heel lang meer als je die goed verzorgt. Soms kriebelt het om voor de kleinkinderen te naaien en te breien maar dat heeft totaal geen zin aangezien onze dochter de kinderen geen zelfgemaakte kledij wil aandoen. Zij koopt de kleren van de kinderen tweedehands en krijgt er heel veel via weggeefsites.

  Ik heb ook veel botervlootjes omdat ik die gebruik om voeding in te vriezen. Momenteel is mijn voorraad botervlootjes maar klein meer aangezien onze diepvriezers heel goed gevuld zijn. Naar mate ik voeding uit de diepvriezer verbruik, zal mijn stapel botervlootjes weer 'groeien'. Af en toe doe ik de oudste exemplaren weg want we verbruiken dagelijks boter dus heb wekelijks zeker een nieuw botervlootje.

  1. Wat een grappig gebruik voor botervlootjes Liesbet! Waarom kies je voor botervlootjes en niet voor plastic bakjes? Hoewel een botervlootje wel leuker oogt!

   En wat leuk dat je zo goed kleding kunt maken. Als ik het kon, maakte ik ook al mijn kleding zelf. Wat is de reden dat je dochter haar kinderen geen zelfgemaakte kleding wil laten dragen?

   Slim om een voorraad van producten te maken op deze manier. Zo bespaar je geld, en als je de ruimte hebt voor de opslag kan het daar natuurlijk prima staan.

  2. Waarom ik kies voor botervlootjes ipv plastieken doosjes ? Simpelweg omdat ik de botervlootjes kan recycleren en ik geen plastieken doosjes moet kopen. Botervlootjes veranderen niet vaak van model en stapelen goed in de diepvriezer.

   Onze dochter heeft liever dat de kindjes merkkledij dragen. Ze koopt zo goed als alle merkkledij van de gastjes in tweedehands of in outlets. Volgens haar heeft merkkledij meer 'uitstraling'. Ik vind net dat zelfgemaakte kledij, mits goed gemaakt en netjes afgewerkt, er veel exclusiever uitziet of gekochte kledij. Tja, elk zijn eigen mening hé...

 7. Haha heel herkenbaar. Ik heb mezelf zover gekregen dat ik afgelopen weken schoon schipt maakte. Mijn werkster/hulp is verhuisd dus ik moet het zelf weer doen en ik kwam toch een troep tegen waarvan ik niet meer wist dat ik het had. En toen ben ik helemaal los gegaan... Dus: servies kast uitgemest. Bordenkast, plastic bakjes la, kledingkast, speelgoedbak, vazenplank, sjaals en wanten mand, ondergoedla incl hemden die ik nooit draag. Grote lompe zitzak, Allemaal WEG WE WEG.
  Naar de weggeefschuur waar ze een tweede leven krijgen bij mensen die geen geld hebben of in de schuldsanering zitten. Voelt zo goed!! Opgeruimd huis opgeruimd hoofd. Ik ben van iedere dag 10 dingen weg te doen. Gewoon in een doos en als die vol is nog eens inspecteren. Mis ik het niet? Dan weg ermee.

  1. Wat een leuk idee zo'n weggeefschuur! Zo hebben andere mensen er ook nog wat aan. Ik zou eigenlijk ook een grootscheepse opruimactie moeten doen, maar ik vind dat het eerst even wat rustiger moet zijn voordat ik me zoiets aanhaal.

 8. Lappen stof heb ik echt teveel. Bijna allemaal zomerstof en aangezien ik ook al veel zomerjurken heb, die weinig slijten door korte zomer, zal ik er waarschijnlijk nooit doorheen komen. Ik heb dus wel een stofkoopstop, alleen een uitzondering: krinkelkatoen in dikkere kwaliteit en mooie felle kleuren, met mooi patroon. Dat is mijn favoriete stof maar kom je nauwelijks tegen.

  Door keukenverbouwing zijn veel doosjes en ovenschaaltjes weer terug in de kringloop waar ze grotendeels vandaan kwamen.
  Koekenpannen zijn er nog wel in overvloed, ik gebruik ze echter wel allemaal regelmatig. En 4 vergieten ook allemaal in gebruik. Dat mag dus blijven

 9. Plastic bakjes, daar heb ik ook veel van. Ik bewaar ze veel, want kan nog van pas komen voor iets anders. En heel veel drogmetica als het in de aanbieding is of ergens een nieuw geurtje van is sla ik het in. Heb voor maanden wel genoeg, maar ik koop er steeds iets bij!

 10. Herkenbaar! Vooral de handdoeken en kleding in het algemeen ;)
  Verder vooral washandjes (voor bij al die handdoeken haha) en speelgoed! Waar komt het eigenlijk allemaal vandaan denk ik soms!

 11. haha dat over die snoeren herken ik zo!! wij weten ook niet waar het van is maar bewaren ze toch, mochten ze ooit nodig zijn. er zitten ook scart-kabels tussen en die werden in de jaren '90 gebruikt dus ehhh.. moeten toch wel eens gaan opruimen :p

 12. het enige wat ik kan verzinnen zijn cd's... maar de meesten zijn van mijn man.
  Als we gaan verhuizen zouden die van mij ook wel weg mogen, want tegenwoordig luisteren we ze lang niet allemaal meer.
  Maar ja, ze zijn van hem, dus ik kan ze niet zomaar weg doen..

  Verder ben ik niet zo'n bewaar type en heb daar ook niet veel ruimte voor,
  dus valt het hier wel mee..
  Ook heb ik een kennis die werkt bij een verdeelcentrum voor vluchtelingen en minder bedeelden en die is altijd heel dankbaar als ik aan het opruimen ben.
  Zelf hebben we toch niet zo veel nodig, dus waarom alles in de kast laten liggen terwijl iemand anders het heel goed kan gebruiken?

 13. Haha, herkenbaar! Ik heb ook teveel plastic bakjes, sjaals en handdoeken. De helft van de sjaals gebruik ik helemaal niet. En van de handdoeken gebruiken we voornamelijk de nieuwe, maar hebben we de oude ook bewaard voor als ik mijn haar wil verven bijvoorbeeld of voor op vakantie.

 14. Nee he, jij hebt echt dezelfde items te veel als ik. Denk wel dat ik nog langer lijstje kan maken. Pff elke dag loop ik tegen deze situatie op, en dan te bedenken dat ik al jaren aan het opruimen ben......

 15. Beste dames Leger des heils is blij met textiel.
  Ook speelgoed voor kinderen

  Nicole pnt 9 niet zo duidelijk
  Wat bedoel je?

  Geef zo veel als je kunt weg aan minder bedeelde mensen

  Na wat open vragen en belangstelling kun je vast wat aanbieden van de overvloed
  Van bruikbare dingen

  O0k oud textiel is in Deakamarrkt zakken gevuld in te leveren bij H&M
  Dan krijg je voor elke volle zak die je brengt een bon met 15% korting op een nieuwe aankoop aldaar.

  Je ruimt,blijft in beweging en zo ook nog lonend.

  Geen kleding nodig makkelijk weg te geven zo,n bonnetje

  Ik ben er druk mee bezig
  Eerst ben ik mijn textiel aan het uitdunnen.

  Dan tijschriften ,boeken.
  Dan snoeren en tecnische apparaten

  motto elke dag 1 ding weggeven

  Heb 25 bonnetjes al.
  Vandaag 10 weggegeven

 16. Jij hebt duidelijk meer ruimte in huis dan ik! :-) Ik gooi af en toe wat glazen weg omdat ik dénk dat we ze niet gebruiken en ik ruimte in de kast nodig heb. En dan wordt man boos op mij bij de volgende verjaardag als we opeens geen bierglazen meer hebben?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.