En ik was nog niet eens maismoe!

Vorig jaar was ik de muur van mais die mijn uitzicht belemmerde best zat.

Maar dit jaar werd ik overvallen door de machines die de mais kwamen maaien!

Zouden ze nu al de mais doen?

Ik lag in bed toen ik een heleboel kabaal hoorde buiten. En ik vroeg ik me af: ‘Zouden ze nú al de mais doen?’ En inderdaad! Ze zijn er vroeg bij dit jaar.

Wel heerlijk dat ik mijn uitzicht op het bos weer terug heb.

mais

Ik vind het er altijd grappig uitzien, die ‘spugende mond’ waar de mais uitstort:

mais

Mijn horizon wordt letterlijk weer ruimer:

mais

En tadaaa! Ik kan de bosrand weer zien.

mais

Wat is jouw uitzicht? En verandert dit met de seizoenen?

Similar Posts

19 Comments

 1. Mijn uitzicht zijn 2 paarden in de wei en aan de achterkant van ons huis zijn de gladiolen er bijna uit er stonden er duizenden die worden geteeld voor de bollen en zo gauw er bloemen in komen worden die er af gemaaid dus veel heb je er dan niet aan.

 2. Twee enorme flats (waar ik gelukkig overheen kan kijken), wat (hogere) gebouwen in de omgeving, het windmolenpark bij Bunschoten-Spakenburg in de buurt, een stuk snelweg. Omlijst door heel heel veel bomen zover als het oog kan kijken.

  Qua uitzicht woon ik prachtig zo op de 18de verdieping. Zeker in deze tijd van het jaar waarin de bomen weer verkleuren in alle denkbare tinten bruin, rood en oranje.

 3. Ze zijn niet vroeg hoor. Meestal gaat rond deze tijd de mais eraf. Alleen is het dan meestal al minder mooi weer.:-)

  Wel mooi uitzicht overigens.

 4. Aan de voorkant het kanaal met daarachter weilanden en mais. Aan de achterkant een hele grote tuin met achter de sloot de tuin van de buren.

 5. Nee, nog niet, maar de kneuzers en trekkers rijden in de buurt wel al af en aan. Als het aan de overkant er af is kunnen we weer een heel eind kijken. Bij helder weer wel drie km. We kunnen het ouderlijk huis van mijn man dan zien liggen.

 6. Oh ik was echt al OPPERST maismoe! In Augustus al. Langs mijn favoriete wandelweg is het er helaas nog niet af. Dan kan ik niet zo goed in de verte kijken of er soms andere honden aankomen en ik Akkie moet inhalen. Maar ja, tot nu toe gaat het goed.

 7. Ja, mijn uitzicht verandert ook. Wij hebben een heg tussen de tuin van ons en de buren. In de winter kun je er dwars doorheen kijken. In de zomer niet. Mijn achterburen leven buiten. Dus als ze in de lente met de eerste zomerstralen, maar dan is de heg nog niet goed dicht, topless in de tuin gaat liggen is mijn uitzicht inderdaad anders. :-)

 8. Aan de voorkant een parkachtige grote tuin van een boederij (die we niet zien) en een brede slot. Achter was aardappelveld dit jaar en aan de zijkant een papaverveld.

  Ik had eens een kennis die ergens in het voorjaar vertelde dat ze altijd blij was als het mais eraf was en toen had ik geen idee wat ze bedoelde. Toen ik haar in september eens opzocht begreep ik wat ze bedoelde, ik reed tussen muren door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.