Reacties

Zuiveringszout met een twist: Natriumpercabonaat — 10 reacties

  1. Ja, ervaring! Ik verkoop het zelf ook in mijn webshop :-) (eenvoudiglevenshop.nl) Ik gebruik het vooral als waskrachtversterker (ontgeurder!) bij mijn zelfgemaakte wasmiddel. Ben er erg enthousiast over. In Nederland kom je het haast niet tegen. In België is dit product veel algemener.

  2. Ken het middel niet. Wel valt mij op dat alternatieve schoonmaakproducten voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn, terwijl de producten waar reclame voor gemaakt word meestal maar voor een doel gebruikt kunnen worden. Zo moet je van het merk HG zo ongeveer een kamer vrijmaken en een bijbaantje nemen als je hun reclames ziet. Voor elke schoonmaakklus een ander product : (

  3. Let wel op dat dit goedje niet zo heel erg vriendelijk is. Het is corrosief en dus alleen te verwerken met handschoenen aan. Let er ook op dat je het niet in je ogen krijgt want het beschadigt je lenzen en daarmee ook je ogen.
    Aangeraden wordt met beschermende kleding en een vol gelaatsscherm er mee te werken.
    Dat pure goedje hoef ik niet in mijn keukenkastje. Dat laat ik fijn op het lab in de veiligheidskast staan.

    • Waarschijnlijk ben je abuis met een ander product? Uiteraard moet je natriumpercarbonat niet opeten of ermee in je ogen wrijven. Maar dat moet je met gewone soda bijvoorbeeld ook niet doen. En dat zet je toch ook niet in de veiligheidskast van het lab ;-).

      Meer over schadelijkheid/veiligheid:
      In HERA is een uitgebreide milieu- en gezondheidsrisicobeoordeling gemaakt van natriumpercarbonaat. Bij normaal gebruik volgens het voorschrift van de fabrikant is de blootstelling voor de gebruiker dermate laag dat er ook geen huidirritatie optreedt. Alleen bij langdurig of hoge blootstelling aan de huid van het onverdunde product of door contact met de ogen kan irritatie optreden. Het is raadzaam om de veiligheidsinstructies van het product op te volgen. U vindt deze instructies op het etiket van het product. Op deze website vindt u bij de producten een algemene veiligheidsinstructiekaarten.

      Over het milieu: de bestanddelen zijn afgeleiden van zout, water en krijt. Natuurlijke grondstoffen dus...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder