Zo vind je eenvoudig geluk

klein geluk

Het wemelt van de zelfhulpboeken die je geluk beloven. Marianne Power kan erover meepraten! Meestal beloven ze echter een stuk meer dan ze waar maken, en staan ze bol van de cliché’s.

Maar ik moet zeggen dat het boek Klein geluk voor de mantelzorger verrassend leuk is. Ook als je geen mantelzorger bent. Maar bijvoorbeeld gewoon een vermoeide moeder.

Klein geluk voor de mantelzorger

Een mantelzorger is iemand die voor een hulpbehoevend persoon zorgt. Als moeder die voor haar kinderen zorgt val ik niet onder de officiële definitie van mantelzorger. Maar zorgen doe ik wel. Vaak letterlijk en figuurlijk. En na een korte blik in het boekje in de bibliotheek besloot ik het mee te nemen. Want het leek me wel wat!

Het is namelijk een boek met weinig stappen, en praktische antwoorden die makkelijk toepasbaar zijn. En daar houd ik van, want ik heb helemaal geen zin in een boel gedoe, of heel hard werken. Ik houd van een eenvoudiger leven.

Hoe het werkt

Klein geluk voor de mantelzorger werkt heerlijk eenvoudig.

Eerst vraag je je zelf: ‘Hoe voel ik me nu?’

Mijn antwoord: ‘Vet gestresst!’

Dan vraag je je af: ‘Waar heb ik behoefte aan?’

Mijn antwoord: ‘Rust!’

En dan blader je in het boek naar de categorie rust, en daar vind je dan 21 ‘recepten’ voor rust. Heerlijk. En uit die recepten kies je het recept dat jou het meest aanspreekt.

Lekker makkelijk : )

7 soorten behoeften + een fijn antwoord

Er zijn in totaal 7 soorten behoeften:

 1. Rust
 2. Ontspanning
 3. Steun
 4. Energie
 5. Inzicht
 6. Vrolijkheid
 7. Contact

En bij al die zeven behoeften vind je zo’n 20 recepten/oplossingen. Per recept staat er ook nog eens bij hoeveel tijd het kost. Geweldig!

Hulpbronnen

Elk hoofdstuk sluit af met tips voor websites, leestips en handige informatie.

Mijn conclusie over Klein geluk voor de mantelzorger

Klein geluk voor de mantelzorger is zeker een geweldig boek voor mantelzorgers. Maar niet alleen voor hen. Ik denk dat iedereen die wel eens worstelt en verlangt naar eenvoudig leven veel aan dit boek zal hebben. Zeker moeders! Want zij, zijn net als mantelzorgers vaak 24/7 in touw.

Kaizen is denk ik ook heel geschikt voor mantelzorgers.

Praktische informatie over Klein geluk voor de mantelzorger

Klein geluk voor de mantelzorger is voor 17,50 te koop bij bol.com, en is dat geld warempel echt waard.

klein geluk voor de mantelzorger

Hoe vind jij klein geluk?

Lees ook mijn post over Mantelzorg en een mantelzorgwoning.

Similar Posts

14 Comments

  1. Ja, daar zeg je me wat Huismama. Dat is wel opvallend. Misschien ook doordat de kerk een steeds kleinere rol heeft gekregen. De standaard antwoorden zijn verdwenen, en daardoor komt iedereen aan het zoeken.

 1. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nooit zoveel heb met zelf hulp boeken. Maar een boek lezen is natuurlijk al ontspanning genoeg!

 2. Ik ben al 14 jaar mantelzorger voor mijn echtgenoot……dus ik heb dit besteld…elk goede tip is goud waard

  1. Wauw, al 14 jaar… Dat is een hele tijd Anneke. Hopelijk vind je een goede tip in dit boekje. Ik zou het wel denken, want het is echt een goed boekje.

 3. Klinkt als een handig boekje. Vet gestresst zijn is niet leuk. En rust zal niet eenvoudig naar je toekomen, dat moet je waarschijnlijk bevechten.
  Dat punt van jou over dat de kerk niet meer zo leeft onder de mensen en men dus zelf oo zoek moet naar zingeving, daar ben ik het mee eens.
  Volgens mij ontstaan er langzaamaan nieuwe kerken.

 4. Ik ben zelf niet zo van de zelfhulpboeken, maar ik weet wel van mensen in mijn omgeving die er veel aan hebben. Een mooi boek om cadeau te doen denk ik!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.