Reacties

Zijn wie je bent; leven zonder pretenties — 24 reacties

 1. Het is leuk bedacht, maar als ik echt mijzelf zou zijn op mijn werk, kan ik meteen vertrekken. In bepaalde situaties zal je je altijd moeten aanpassen, dus je anders voordoen.

  • Ja hoor, maar ik irriteer mij wel eens aan mijn manager en het is niet zo handig dit te uiten. In gedachte kan ik hem af en toe wel wurgen.😃

  • Ah, dat je hem wilt wurgen is inderdaad niet zo handig om te uiten Marrie : )) Maar gelukkig dat je het verder wel naar je zin hebt.

 2. Zou dat kuiken zich nou beter voordoen met die kuif, of is ie gewoon lekker zichzelf dwars tegen de geldende normen voor kuikens in?

  Dat tegenspreken is logisch denk ik: als je iemand echt niet mag, dan kun je dat laten merken / iemand vermijden. Maarrrr als die iemand de partner is van iemand waar je veel om geeft - dan wordt het toch wat lastiger én belangrijker om daar meer tactisch mee om te gaan ;-)

 3. Hm, eerst dacht ik dat ik 'm ook moest lezen. Maar op het moment dat je schreef dat hij tijdens consulten de telefoon opneemt enzo, veranderde ik van mening. Zo'n hulpverlener zou ik niet willen, dus z'n boek wil ik dan denk ik ook niet lezen.

  • Dat had ik inderdaad ook. Ik heb zelf eens bij een psychotherapeute gezeten die middenin allerlei beslommeringen met haar kinderen zat en daardoor tijdens een consult met mij werd afgeleid. Het consult duurde maar 45 minuten, kostte € 125 en er gingen zomaar 5 minuten (dus bijna € 14) verloren. En daarna had ze haar aandacht er ook niet meer volop bij.

   Bedenk me ineens dat de telefoon opnemen tijdens een sessie ook een manier kan zijn om de cliënt te provoceren en te bekijken hoe assertief deze is. Zegt hij er iets van of laat hij het gebeuren? Als ik het goed heb, is Wijnberg van het 'provocatief coachen'.

  • Dat vind ik niet erg netjes van die psychotherapeute zeg. Vervelend ook voor je.

   Jeffrey Wijnberg is inderdaad van het provocatief coachen, maar ik kreeg niet de indruk dat hij bewust de telefoon opneemt om de cliënt te provoceren in actie te komen.

  • Ja, dat heb ik ook wel eens bij iemand gehad: "Sorry, mijn kind is vandaag op de fiets naar school en met dit slechte weer..." Ja, dus...volgens mij ben je aan 't werk toch? Hulpverlener liep tot twee keer toe even weg met de telefoon. Ik heb begripvol gereageerd, want begrijpen doe ik het ook wel. Netjes vind ik het niet. Bij noodgevallen is dat uiteraard weer heel wat anders.

  • Ik ben wel eens horkerig behandeld door een arts. Ik ben toen opgestaan, hand gegeven en gezegd, dit gaat niet werken voor mij en weggelopen. Je had dat gezicht moeten zien.

  • Artsen zijn soms horkerig als het maar goede artsen zijn. Dan maakt het mij niet uit. Maar goed dat je wegloopt van jou hoor, als het je niet bevalt. Een arts werkt voor jou, niet andersom.

  • Ik vind het in een gewoon gesprek ook niet netjes om de telefoon op te nemen, tenzij het een noodgeval is. Dus bij een therapeutische sessie schrikt het mij erg af.

 4. Ik vind dat je korting moet bieden als je vijf minuten bent afgeleid of wat dan ook als er iemand duur voor je tijd betaalt. Als client heb je vaak toch ook kinderen die je laat wachten terwijl je bij de psych zit. Of neem je ze dan ook mee?

  Ik heb ooit wel eens 10 minuten gewacht omdat mijn rij-instructeur een pitstop maakte om koffie te halen thuis en te plassen tijdens mijn rijles. Hij had het excuus, dat hij die stops verdeelde over al zijn leerlingen zodat iedereen een keer aan de beurt kwam en niemand de hele tijd de klos was.

  Dat kon nét zeg maar (en in Groningen betekent dat eigenlijk 'niet', want daar leste ik...). Maar ik zag het door de vingers.

  Psychologen zijn ook mensen maar bovenstaande flik je niet vind ik. Dat van die kinderen tijdens een consult en de telefoon opnemen tijdens een consult. Absurd. Beroepsdeformatie.

  Het kán wel maar dan met toestemming van de cliënt. Of biedt een refund aan van de gemiste tijd. Desnoods in natura met volgende keer een gratis consult.

  En dan heb ik het over een noodgeval, overmacht. Als je vindt dat moeders (en vaders) betaald als therapeut mogen werken dan gelden kinderen zeker als 'noodgevalletjes'. Maar een nette therapeut gaat er niet vanuit dat iedereen zomaar precies hetzelfde denkt als hij of zij.

  Vind ik en daarom heb ik ook geen dure praktijk ;-A LOLROFL en schrijf ik gratis blogjes.

  • Ik ben dit met je eens Jascha. Een cliënt betaalt inderdaad voor de tijd en aandacht van de therapeut en als die is afgeleid en wat anders doet, dan is het reëel dat die tijd niet meetelt.

   Ik wist niet dat jij ook een praktijk had trouwens! Leuk zeg. Waar kan ik je vinden?

 5. Meestal ben ik mezelf... Tot voor 2 jaar terug niet, toen deed ik wat mensen verwachtten... Wat het me opleverde? Helemaal NIETS... Niemand was er toen ik het heel moeilijk had. Nee, ik pas me niet meer aan en tot nu toe bevalt me dat helemaal prima :D

  • Dat lijkt me een koude douche dat als je mensen ze nodig hebt ze er niet voor je zijn. Ik kan me voorstellen dat je daarna makkelijker je eigen weg kiest.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder