Wie heeft gelijk: mijn man of ik? Spoiler alert: ikke!

Screenshot 2021 04 08 at 10.41.12

Mijn man en ik zijn het oneens over de positie van de eieren in de koelkast! Jaja jongens en meisjes, dat is 26 jaar huwelijk voor je ; )

Volgens mijn man is het logisch om de eieren die helemaal rechts liggen éérst te pakken. De eieren die het dichtst bij de uitgang van de koelkast liggen zeg maar. Maar ik pak altijd de eieren die 'aan het begin' liggen, oftewel links in de eierlade.

Waarom pakken jullie altijd de verkeerde eieren?!

'Waarom pakken jullie altijd de verkeerde eieren!' mopperde mijn man. Waarop ik tegenwierp: 'Ik pak juist de goede!' Het probleem is dat mijn man bij ons 'over de kippen' gaat. Ik geef ze 's ochtends eten, maar mijn man raapt de eieren en legt ze in de koelkast. Hij hecht er terecht veel waarde aan dat we eerst de 'oudste' eieren opeten, en pas later de kakelverse.

Daarom legt hij de verse eieren helemaal rechts.

Maar ik pak dus altijd links... want dat vind ik veel logischer.

Je leest een boek toch immers ook van links naar rechts?

Leestips

Similar Posts

21 Comments

 1. Ik snap het al, de scharnieren van je koelkastdeur zitten aan de verkeerde kant. Van links naar rechts werken is prima, maar van achteren naar voor niet. Links moet dus het meest naar buiten, danwel het meest naar je toe als je de deur opent. Snel even de deur omdraaien, zo moeilijk is dat niet en vinden jullie het beide logisch. ;-)

 2. Eigenlijk zou je de eieren helemaal niet in de koelkast moeten bewaren. Wij bewaren ze altijd zonder problemen in de gangkast.
  Alleen gekookte eieren bewaar je in de koelkast.

 3. Wil niet stoken in een goed huwelijk, dus eigenlijk moet ik het aan jullie zelf over laten.
  Maar je man gaat over de kippen, dus die weet welke vers zijn. :) Hans

 4. Ja, ja, dit blog gáát ergens over (-:
  De eieren die vooraan liggen natuurlijk. Dat je dat je man nog moet uitleggen... *schudt met hoofd*

 5. Ik heb geleerd dat je eieren niet in de koelkast moet bewaren . En ik ben het met je man eens, ik zou ook eerst de eieren rechts pakken ! Leuk om te lezen dat jullie na 26 jaar huwelijk hier over van mening verschillen ;-))

 6. Eieren horen Volgens mij niet in de koelkast alleen gekookt. Als ze daar in zouden moeten zouden ze daar in de supermarkt immers ook standaard in de koelkast liggen.. Heb ze in zo’n rekje van dertig stuks en daar haal ik ze inderdaad net zo uit als ik een boek lees

 7. Wat een probleem, zeg.
  Wees blij dat je nog eieren hebt.
  Anderen slapen onder een brug, en dan ga je klagen over een ei links of rechts🤨

 8. Haha sorry dat ik een beetje moet lachen want waar maakt een mens zich al druk over .Hier zitten ze per 5/6 in het doosje en staan in de koelkast en geen van ons twee maakt zich daar druk over !

 9. Oh help, ik geef natuurlijk graag vrouwen gelijk, want vrouwen hebben altijd gelijk;), maar in dit geval ben ik het met je man eens. Ik zou ook eerst rechts pakken. Voelt voor mij logischer in dit geval.

 10. Daar zou ik geen onenigheid over willen hebben Nicole.
  Verse eitjes van je eigen kippen, daar moet je van genieten.

  (datum erop zetten met een pen...?

  Groetjes,
  Hilly

  1. Dat deed mijn tante Dina altijd inderdaad. Maar zij kookte ze eerst en schreef er dan met beverige letters de datum op. Ik vond dat als kind altijd heel bijzonder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.