|

Welke producten zijn bijna altijd wel ergens in de aanbieding?

aanbiedingenDe Consumentengids constateert dat sommige lang houdbare producten eigenlijk altijd wel ergens in de aanbieding zijn.

‘Als je alles in de aanbieding koopt bespaar je gemiddeld 31% op je supermarktboodschappen.’ (Consumentengids, november 2017)

Zo waren de Sun vaatwastabletten in een periode van 8 weken maar liefst 10 keer in de aanbieding. De gemiddelde korting van Sun vaatwastabletten is een indrukwekkende 54%. Dat is dus meer dan de helft goedkoper. En die korting loopt soms zelfs op tot 67%. Dat is een flinke besparing. Zonde dus om daar het volle pond voor te betalen.

Hoewel je natuurlijk wel rekening moet houden met de extra tijd die je kwijt bent om diverse supermarkten af te lopen, en eventuele extra benzinekosten die je daarbij maakt.

Welke producten/merken zijn bijna altijd wel ergens in de aanbieding?

 • Ariel
 • Robijn
 • Unox
 • Amstel
 • Andrelon
 • Sun
 • Knorr wereldgerechten
 • Luiers

Hoe kom je er achter wat in de aanbieding is?

Er zijn verschillende manieren om te kijken wat, waar in de aanbieding is. Allereerst heb je natuurlijk de ‘ouderwetse’ folder. Zo krijgen zelfs wij hier op het platteland de folder met aanbiedingen van Albert Heijn. Daarnaast zijn er diverse websites waar ze aanbiedingen en kortingen voor je op een rijtje zetten. Een handige vind ik reclamefolder.nl. Je kunt daar zoeken op soort winkel, maar ook op merknaam. Hier onder een voorbeeld speciaal voor merknaam Nivea:

producten in de aanbieding

Uiteraard kun je ook de websites van winkels zelf bezoeken. Denk aan Kruidvat, AH, etc. Maar dat is wel meer werk.

En last but not least zijn er allerlei apps met een overzicht van aanbiedingen. Reclamefolder.nl die ik hier boven als website noemde, heeft ook een app bijvoorbeeld. De Trekpleister folder staat ook altijd vol met aanbiedingen.

2 soorten winkels met aanbiedingen

Er zijn twee soorten winkels waar ze aanbiedingen hebben:

 • ‘Gewone’ winkels zoals AH en Kruidvat
 • Goedkope ‘verzamelwinkels’ als Wibra en Action. Bij de Wibra en Action koop je bekende merken als Dove en Nivea standaard in de aanbieding. Die merken zijn dan goedkoper omdat de verpakking verouderd is.

Lees ook: Gemiddelde kosten boodschappen per maand.

Welke producten koop jij alleen in de aanbieding?

Similar Posts

71 Comments

 1. Bijna alle producten in de ‘gewone’ winkels. En bij L.idl hadden ze afgelopen week leuke aanbiedingen van walnoten en diiepvriesbessen. Dan sla ik ook wat meer in, dit zijn niet de goedkoopste producten, maar ik koop dan weer zelden vlees of andere dierlijke producten. Biologisch vlees koop ik bij Appie alleen in de aanbieding of met een kortingssticker.

 2. Tandpasta (prodent, bij kruidvat), shampoo en douchegel (diversen, of huismerk). Wasmiddel en vaatwastabletten bij Lidl of aanbieding. Ik kijk meestal in de online folders tegen de tijd dat ik wat nodig heb.

 3. DE koffie, robijn en ariel wasmiddel.
  Wanneer je onbewerkte (basis)producten koopt, zul je merken dat er heel weinig overblijft wat in de aanbieding is.
  Doch ook is het assortiment daarin beperkt of het is toch vaak bewerkt of bevat het toevoegingen.

 4. Helemaal waar dat deze merken vaak in de aanbieding zijn. Ik kijk ook iedere week alle folders door en pas mijn boodschappen hier vaak op aan.

 5. Ik koop heel vaak het huismerk of B-merken en daarom laat ik me niet zo vaak verleiden door aanbiedingen. Ik heb ook geen zin om verschillende supermarkten hiervoor te bezoeken. Als er een aanbieding is van wasverzachter, tandpasta of shampoo koop ik dit wel. Van deze producten heb ik liever het A-merk

 6. Ik kom eigenlijk alleen bij de appie omdat dat de enige is die in de buurt zit op een heel kleine jumbo na maar dat vind ik geen fijne winkel. Ik koop alleen huismerken en groente en fruit in de bonus, soms biologische vlees met een 35% korting sticker mits het onbewerkt vlees is, dus geen hamburger of worsten enz. Van de huismerken die ik koop zijn dat meestal wc papier, yoghurt, koffie, pindakaas met name die 100% is heerlijk, dus eigenlijk alleen basisprodukten. A merken koop ik zelden of nooit ook niet als ze in de aanbieding zijn. Van het lijstje van artikelen die het meest in de aanbieding zijn koop ik dan ook nooit iets, dus korting van 100% ;). Ik had overigens vorige week in totaal bijna 15 euro bonuskorting op mijn boodschappen, met een totaal bedrag van ca 50 euro, waarin best wel veel voorraad artikelen.

 7. Vriendlief is een groot voorstander van deze app. Hij bekijkt hem wekelijks en gaat dan ook echt alle winkels af. Zeker voor de producten die langer houdbaar zijn en die doorgaans een tikkeltje aan de dure kant zijn. Zelf ben ik daar iets te makkelijk in. Boodschappen doen is nl iets waar ik een gruwelijke hekel heb…

 8. A producten die beter zijn dan huismerken maar de laatste jaren moet ik toegeven dat weinig A producten nog beter zijn dan de huismerken en die zijn lekker goedkoop. Behalve Cola van Coca Cola dat is nog nooit iemand gelukt :p

 9. Wauw, handig artikel! Ik koop vaak conditioner in de aanbieding, vind dit toch prijzig gezien het snel op is, is iets anders dan met shampoo.

 10. Voor tandpasta, tandenborstels en Dagravit vitaminetabletten weiger ik het volle pond te betalen. Eigenlijk voor alle verzorgingsproducten, maar ook wc-papier, keukenrollen en schoonmaakmiddelen. Ik hamster vrij veel, maar mijn oma zei altijd: “Dat eet geen brood.” Kortom, het kan geen kwaad er een voorraadje van te hebben :)

 11. Dat is nu het voordeel aan Colruyt in België. Zij geven gegarandeerd de laagste prijs (in vergelijking met alle supermarkten in een straal van -ik dacht- 5 km rond de colruyt vestiging). En wij hebben geluk want zowel Aldi, Lidl, Carrefour én AH zitten in die straal bij ons. Vind je ergens toch een lagere prijs, kan je bellen naar de rode telefoon en dan passen ze meteen hun prijzen aan. Het gaat wel om exact hetzelfde produkt, uiteraard.

 12. Oral B tandpasta en Axe deo koop ik eigenlijk altijd in de aanbieding. Verder koop ik niet zo vaak A-merken. Ik vind de vaatwastabletten van de Lidl erg goed en deze zijn een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld Sun vaatwastabletten. Zelfs als die in de aanbieding zijn.

 13. Hahaha geniaal deze blog! Om deze rede, het feit dat sommige producten altijd in de aanbieding zijn weiger ik dus bepaalde spullen te kopen buiten de aanbiedingen om. dan maar even naar een andere winkel. Misschien een beetje gierig maar ik ga toch geen volle mep voor idd vaatwasser tabletten betalen (die overigens ook nog eens idioot duur zijn) terwijl een deur verderop ze met korting te krijgen zijn.

 14. Mijn producten bij het kruidvat koop ik nooit zonder korting. Ik kan altijd van korting naar korting en dat scheelt een hele boel.

 15. Ja klopt, ik vind dat tandpasta ook wel altijd ergens in de aanbieding is, ik heb bijna nooit gehad dat ik het voor de volle pond heb betaald of ik neem er in een keer heel veel mee haha

 16. Mijn vaste producten probeer ik zoveel mogelijk in de aanbieding te scoren. En dan liever een flesje te veel hebben staan, dan te moeten kopen als het niet in de aanbieding is. Tegenwoordig probeer ik daarin ook de aankopen bij de DM in Duitsland mee te plannen. want dat scheelt écht wel.

 17. ik ben een eerste klas koopjes jager, ik vind je artikel erg leuk!
  Ik ben altijd op jacht naar paradontax tandpasta, die vind ik lekker maar die is best duur. Idem met alle Kneipp doucge-gels, die je trouwens ook vaak in aanbiedingen ziet. O ja als er twee voor de prijs van 1 is, koop ik er standaard twee….dan heb ik nl 4 van die lekkere gels…

 18. In België hebben we het geluk met de winkelketen Colruyt. Eén van hun kernelementen is het feit dat zij altijd de laagste prijs aanbieden. En zij zoeken daarnaast ook actief de prijzen van hun concurrenten op en gaan dan eronder.

 19. Wasmiddelen, schoonmaakproducten, shampoo, kattebakvulling, koffie… dat soort producten koop ik eigenlijk altijd als het ergens in de reclame is. Tegenwoordig zijn er zoveel aanbiedingen dat je eigenlijk nooit de volle mep ervoor hoeft te betalen.

 20. Luiers, vaatwastabletten, wasmiddel, maar ook deo koop ik inderdaad altijd wel ergens in de aanbieding. Zo handig zo’n folderapp op mijn telefoon.

 21. Ik moet toegeven dat ik niet altijd de reclame in het oog houd. Maar ik koop alles meestal wel zo goedkoop mogelijk. Zo koop ik fa (deoderant) in goedkope voordeel pakketten.

 22. De dingen die ik altijd in de aanbieding koop zijn, wasmiddel, toiletpapier en keukenrollen, deodorant, fruit en groente,tandpasta, tandenborstels en koffiepads.

 23. Klopt deze zijn altijd wel ergens in de aanbieding. Veel heb ik denk ik ook nooit de volle pond voor betaald. Zoals koffie en wasmiddel en tv. Haal ik ook altijd in de aanbieding

 24. Ik word hebberig van als er aanbiedingen en zo leuk naar de reclame folder kijken. Toen ik eerste keer in Nederland was, zag ik 0€ (toen gulden nog) ik dacht hei… gratis (ik snap toen niks van en ik dacht dat gratis was ha..ha..

 25. AH een goedkope winkel?!

  Ik ben slecht in folders lezen. Ben er bovendien van overtuigd dat je dingen gaat kopen die eigenlijk anders niet gekocht zou hebben omdát ze in de aanbieding zijn. Zo werkt het natuurlijk ook wel een beetje.

  Wel gebruiken we (heel veel) Andrelon haarmasker. Dat is inderdaad regelmatig in de aanbieding. Dus als ik dat ter plekke in de winkel ontdekt koop ik er wel een flink voorraad van in.

 26. Wij kopen graag in de aanbieding en dan vooral luiers, wasmiddel of vaatwasblokjes.. Toch zonde als het niet hoeft om meer te betalen

 27. Ja, de Sun viel me een tijd geleden al op inderdaad. En Senseo koffie! Ik doe bijna altijd boodschappen bij de Appie en het valt me op dat het inderdaad heel vaak dezelfde producten zijn die in de Bonus komen. Dus als ik iets nodig heb zoals Sun dan wacht ik even tot het weer terugkomt. Oh ja en procent tandpasta.

 28. Fijn om te weten dat Ariel ook bijna altijd wel ergens in de aanbieding is, ga ik wat vaker op letten! Ik kies ook wel eens voor een goedkoper huismerk, maar die vind ik toch minder lekker ruiken

 29. Het kan je een hoop geld besparen als je altijd de merken wil kopen ipv huismerken. Echter zijn huismerken soms nog goedkoper dan de duurdere merken. Maar daar zit ook weer smaakverschil in bijvoorbeeld bij Frisdrank.

 30. Ik ben inderdaad minder aan het koopjes jagen… Eerst dacht ik oohhh Nivea 1+1 gratis! Ik moet NU inslaan! Maar het is zeker elke maand wel een x 1+1 en anders wel in een andere winkel

 31. Ja, ik wacht meestal wel op de 1+1 aanbiedingen van Etos, AH of Kruitvat inderdaad. Vooral voor deo, luiers of shampoo scheelt dat behoorlijk wat! Best handig he?

 32. Die app is een goede! Ik gebruik het nooit, ben altijd veel te lui om dat te checken. Ik ga ook nooit naar een andere supermarkt, behalve als het iets is wat ik écht écht écht moet proberen en ze hebben het nergens anders.

 33. Handige app! Ik let wel op de kleintjes, groenten en fruit kopen we bij de lidl en de rest in aanbiedingen bij AH maar ik zou nog meer in bulk kunnen kopen.

 34. Ik kocht altijd Robijn capsules en Finish vaatwastabletten in de aanbieding, maar sinds kort ben ik overgestapt op huismerk jumbo en lidl. Zijn ook prima en veeeel goedkoper. ????

 35. Op voordeelmuis.nl staan alle aanbiedingen van die week van veel winkels. Zoek op bijvoorbeeld ‘koffie’ en alle koffieaanbiedingen van die week staan er

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.