Wat voor smartphone heb jij?

samsung youngEen lange tijd vond ik smartphone maar stom. Ik vind het al niet fijn om thúis gebeld te worden. Dus waarom zou ik mezelf vogelvrij maken om ook buitenshuis gebeld te kunnen worden door een smartphone aan te schaffen!

Maar inmiddels ben ik eigenlijk best blij met mijn smartphone. En hier is een lijst met redenen waarom.

9 redenen waarom ik blij ben met mijn smartphone

 1. Ik kan er mee internetbankieren. En dat gaat veel sneller en makkelijker dan als ik helemaal moet inloggen met die stomme random reader.
 2. Ik kan er foto’s meemaken. En dat doe ik dan ook voortdurend.
 3. Ik kan er muziek mee luisteren. Elke ochtend tijdens het hardlopen luister ik muziek met mijn smartphone.
 4. Ik kan er gratis podcasts op zetten, en die luisteren tijdens het tuinieren. Of als ik op de crosstrainer sta.
 5. Ik kan er leuke hardloop apps op zetten. Bijvoorbeeld looptijden.nl. Die meet hoever ik heb gelopen.
 6. Ik kan hem gebruiken om de kinderen mee naar buiten te lokken. Bijvoorbeeld door samen geocoaching te doen. Dan gebruik je je smartphone voor een speurtocht.
 7. Ik kan er mijn kinderen mee whatsappen. En dat is gratis.
 8. Met de app Simple mp3 Downloader kan ik er gratis Country en Western muziek mee downloaden. Of Dr.Bernhard van Bonnie St. Claire.
 9. Tsja, en je kunt er mee bellen. Maar daar gebruik ik hem eigenlijk nooit voor.

Mijn smartphone: Samsung Young

Ik heb een Samsung Young smartphone. Modelnummer GT-s6310N. Hij kostte me 119,- wat ik toen best veel vond. Maar mijn middelste zusje heeft bijvoorbeeld een iPhone. En die zijn geloof ik rond de 500,-.

Ik vraag me nog steeds af wat zo’n iPhone nou meer heeft dan mijn goedkope smartphone!

Leestips

Alternatieven voor whatsapp

Whatsappen via computer

Ik ben nieuwsgierig: wat voor merk smartphone heb jij? En waarvoor gebruik je ‘m?

Similar Posts

28 Comments

 1. Hm ik heb een samsung galaxy note 2, best een grote dus en sinds ik die heb gebruik ik idd mijn tablet nauwelijks meer (deze was ook al in beslag genomen door de kids grrr).
  Maar ik doe er ook van alles mee, ook mijn emailtjes checken en diverse apps en ook heb ik een paar kleine spelletjes erop gezet sudoku wordfeud petresue instagram etc…
  Ik heb heb nu bijna 2 jaar geleden los gekocht ergens in een aanbieding :-) en heb er een zeer goedkoop abbootje op, voor mij voldoende.
  De ifoontjes zien er wel mooi uit vind ik btw ( mijn oudste dochter heeft er namelijk een overgenomen van een van mijn vriendinnen die weer t nieuwste model wilde ;-) ) maar idd doet hetzelfde….

 2. Ik heb een onbekend merk: Alcatel. Ik kan ermee bellen en sms’en. Whatsapp zit er niet op. Mijn meiden kunnen alleen met gratis wifi appen. Dat is er op school en onderweg niet dus wordt dat hoofdzakelijk thuis gedaan. Dus daarvoor hoef ik het niet te hebben. Ze sms’en me wel even als er iets is.
  Ik kan er ook wel foto’s mee maken, maar dat doe ik nooit. Ik weet ook niet hoe de kwaliteit is van de foto’s.
  Ik heb een mobieltje om voor de meiden bereikbaar te zijn. Zodat ze even kunnen laten weten dat er iets is ofzo als ze onderweg zijn van en naar school.
  En als ik onderweg ben onder schooltijd dat ik bereikbaar ben voor school etc.
  Bijna niemand heeft mijn 06-nummer. Ze bellen me maar als ik thuis ben. Onderweg wil ik alleen gebeld worden als er echt iets aan de hand is.
  Vast heel ouderwets, maar ik vind het prima zo!!

  1. Van Alcatel heb ik wel eens gehoord. Mijn kinderen kunnen ook alleen watsappen als ze internet hebben. Maar bij hun op school kan dat blijkbaar.

   Ik wil op mijn 06-nummer ook alleen gebeld worden als er iets is. Ik heb het gevoel dat je het als ouder anno 2014 simpelweg niet meer kunt maken om níet bereikbaar te zijn… Je bent bijna verplicht altijd een mobieltje bij je te hebben.

   1. Ik ben nog maar weinig door school gebeld. En al helemaal niet mobiel.
    Maar de meiden sms’en me netjes als ze bijv. later thuis komen. Dat vind ik zelf wel prettig.
    Ik heb nog regelmatig mijn mobiel niet bij me. Gewoon vergeten.
    En als ik even een boodschap ga doen blijft hij ook gewoon thuis. En heb ik hem wel bij me verdwijnt hij vaak samen met mijn tas in de kelderkast. En hoor ik hem ook niet meer. Daar kom ik dan pas na een dag ofzo achter.

 3. Ik zou niet meer zonder kunnen. Vaste aansluiting hebben Ee niet eens. Echt als telefoon gebruik ik mijn HTC one X echter minimaal. Vooral heel veel internet.

 4. Ik heb de nokia lumia 920 met 41 megapixel camera. Hier anti Iphone, je betaald veel en bent ontzettend beperkt. Ik gebruik mijn lumia overal voor (social media, appen, bellen, blogs lezen) en nu dus ook om goede foto’s te maken. Zit zelfs een office pakket op. De camera kan je vergelijken met een spiegelreflex want ik kan ook alle waarden (iso, witbalans etc) aanpassen. Helemaal blij mee en ook de kleur spat er vanaf, hij is namelijk knalgeel ;)

 5. Hier ook een Alcatel (89 euro) en bel pre-paid ongeveer 1-2 x per maand en SMS ook zoiets als ik niet thuis ben, totaal 20 euro per jaar.
  Thuis bel en SMS ik met Voip op laptop, zo’n 2-3 x per jaar zet ik daar 10 euro op, ik heb dan 120 free-days om te bellen en SMS gratis.

  De rest doe ik (nog) niet aan.

 6. ik heb een superdeluxe galaxy s5, duuuuuur maar vanwege onze reis naar Amerika een prima optie.
  Een fantastisch toestel, groot (heel handig als je moeite hebt met lezen ed) en mbv dropbox werden de ook prachtige foto’s direct geladen op m’n computer thuis.
  groet

  1. Vind je het niet lastig om een post te typen Klavertjevier? Ik heb altijd de grootste moeite om iets in te typen. Maar ik heb dan ook wel een vrij klein schermpje, en blijkbaar dikke vingertjes…

 7. Samsung Galaxy S4 mini, heel tevreden mee. Ik wilde ook de Young maar volgens mijn man was die teveel verouderd…
  ik gebruik hem voor dezelfde dingen als jij! Handig toch?
  Wat heeft de iPhone wat de andere minder hebben? Status! ;-) en inruilwaarde…

 8. Ik heb een nokia asha met querty toetsenbord en niet zo’n veegscherm (wil ik niet), was 70 euro. Ik kan ermee appen met mijn kind en dat was eigenlijk de reden dat ik hem kocht. En ik bel er mee. Ik heb verder geen behoefte aan apps of podcasts.

 9. ik heb een iphone en ben er super blij mee, de accu gaat echt super lang mee hij is snel ge up date en je kan er ook heel mooie films en video,s mee maken.Hij is super simpel om mee om te gaan, wat ook belangrijk is voor mij.
  Boendien heeft apple een goede service en hebben ze losse onderdelen mocht er iets kapot gaan bijv je scherm kan het simpel gerepareed worden.
  Normaal deed ik net een jaar met een mobiel en dan was ie echt op, mijn apple gaat nu al ruim 2 jaar mee en ik hoef nog geen nieuwe. Dat scheelt ook weer kosten. Tsja de kosten zijn het ook niet trouwens want ik ben 16 euro per maand kwijt dus dat is ook niet echt een hindernis.

  1. Als je lang met een apparaat kunt doen wordt het inderdaad relatief weer goedkoper. Mijn middelste zoon wil een iPhone kopen via marktplaats. Hij zag er al eentje voor 100,- Dus die is inmiddels ook overtuigd van de kwaliteiten van een iPhone. Alleen nog even sparen!

   1. Ik denk dat je dan ook internet hebt. Ik doe ook ongeveer een jaar met een tientje beltegoed, aangezien ik zelden tot nooit bel. En internetten kan ik niet met mijn mobieltje. Thuis kan ik via Wifi internetbankieren.

    1. Internet heb ik niet erop. Het kan wel, maar ik heb dat nooit gebruikt. Veel te onhandig op zo’n klein schermpje! Geef mij maar de laptop.
     Maar ik heb de laatste maanden ook een paar keer gebeld. Dan gaat het een stukje harder. Ik heb anders ook wel dat ik er ongeveer een jaar mee vooruit kan.

     Fijne dag!
     (ik kan waarschijnlijk de hele dag met emmers gaan lopen: ik heb 3 buikgriepklantjes op de bank :-( )

 10. Hier een iPhone. Erg blij mee nog steeds. Mooi degelijk apparaat, weinig crashes, stabiele omgeving, mooie interface en zeer veel mogelijkheden. De meeste mensen die aangeven dat de iPhone beperkt zou zijn, weten gewoon niet hoe het werkt. Er is niets wat ik niet met de iPhone kan wat ik wel met een ander toestel zou kunnen.

  Hij is niet goedkoop, maar na jaren HTC en allerlei andere dingetjes kan de iPhone mij nog steeds blij maken.

 11. Hier een huawei een groot scherm, in september gekocht omdat mijn telefoontje van 2006 wat gebreken ging hebben, die ligt nu thuis voor interne.tb.an.ki.er.en en de smartphone is voor onderweg, prepaid, mn 5,- is nog lange na niet op, en ik doe via wifi wel eens een keer whatsapp, een keer fb kijken, misschien mn e-mail van mn andere account. en dat is het eigenlijk wel, maar de twee voornaamste redenen dat ik deze eigenlijk gekozen heb is inte.rn.et.ba.nk.ie,re.en ik had geen zin meer om met oudje rond te lopen als daar de tancodes opkomen, en het was gewoon aan vervanging toe. Anders had het van mij niet gehoeven.
  En de 3X3 alles op afstand kunnen blokkeren of zelfs wissen, binnen drie jaar gratis ophalen en weer terug brengen en indien nodig vervangen door een gereficeerd nog wat iets, drie jaar garantie ook. Anders had ik nu nog rond lopen zoeken naar een eenvoudig geval.

  Ruby

 12. de IPhone 6!!! Helemaal blij mee! Hij kan geen thee voor me zetten( helaas, misschien een leuke optie voor de 7 ;))
  Gebruik hem voor alles, blogjes typen, spelletjes, social media en natuurlijk bellen, appen etc.
  Almost 24/7 online ben ik bang.

 13. Haha ja soms wel, en dan gaat hij weg, Opzij. Of ik voel aan een van mijn armen (RSI gevoelig) dat ik weer te veel online ben. En dan hop opzij en een gewoon boek erbij.
  Geen E-book dus ;)
  En ik heb van veel dingen, Facebook, twitter etc de notificaties uitstaan. Als ik weer ga kijekn zie ik ze wel en niet eerder! Als ik het langskom zie komen op de telefoon als ik ze wel aan heb staan, dan krijg ik dus onrust om te willen reageren.

 14. Ik heb een iPhone, al sinds de 3G en ik ben steeds bij het verlengen van mijn abonnement overgestapt op de nieuwste versie, nu heb ik een 5S. Ik ben ook niet zo’n type die meteen naar de winkel rent zodra er een nieuwer type is hoor, ik wacht wel tot ik mijn abonnement kan verlengen en het toestel wat goedkoper is.
  En ik gebruik hem voor bijna alles eigenlijk, muziek luisteren, mail checken, internetbankieren, spelletjes, social media en zelfs bloggen doe ik wel eens met mijn telefoon:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.