Reacties

Decemberdrukte: ben jij er klaar voor? — 21 reacties

 1. Hier hetzelfde! Ik heb twee feestjes waarvoor ik wat moet doen, voor 1 heb ik nu de helft van het cadeau binnen, de andere helft is (denk ik) relatief snel geregeld. Maar dan: de gedichten en surprises! Ik zie het weer aan komen op last minute werk, want dat soort dingen vergeet ik gewoon...

 2. Heel herkenbaar!
  Ik krijg het Sander ook maar niet duidelijk dat het alweer bijna zo ver is. Hij kan maar niet geloven dat we al over 11 dagen sinterklaas vieren en over 10 dagen ik jarig ben. Zie het dus wel weer gebeuren dat hij op mijn verjaardag nog cadeautjes moet kopen en gedichten moet schrijven :P

 3. Hm ik ben er klaar voor hoor...lamaarkome ;-)
  Voor het eerst sinds jaren heb ik zomaar in in de kerst...geen idee waarom, het overviel me...ben dus al een beetje bij de kringloop aan het speuren voor 1000(ofmeer) stukjes puzels, dat doen we hier graag, maar alleen met de kerst.

 4. Ach, wat een rust hier op dat vlak :-) Wij doen dit jaar aan beide feesten niet. Vorig jaar wel aan Sint gedaan met gedichten en cadeautjes. Maar zo vlak na de verhuizing geloven we het wel even ;-)
  Door mijn strenge glutenvrije dieet heb ik andere gedachten over gezelligheid. Die gaat gewoonlijk vooral gepaard met gezellig samen eten. Eten en gezelligheid gaan voor mij niet meer samen omdat ik dus anders moet eten. Dan loop je echt met verbazing door de supermarkt. Ja, soms vind ik het jammer dat dat voor mij zo voelt. En ook wel onwezenlijk. Ik hoor dit trouwens vaker van mensen die glutenvrij moeten eten. Smokkelen zit er niet bij, of je moet graag flink ziek willen worden ;-P

 5. Ik ben er klaar voor, sinterklaas doen we niet aan, mijn verjaardag 6 december, vier ik dit jaar niet. Met kerst doen we een paar cadeautjes dus dat is het wel.
  Geen gekke kerstmenu"s e.d gewoon lekker eten zoals wel eigenlijk elke dag doen ;-)

 6. Ons derde kind gaat geboren worden rond zes januari, we hebben pas een nieuw huisje gekocht, dus nee, die feestdagen zeggen me dit jaar echt niets!
  Ik zou willen dat ze snel voorbij zijn en dat de geboorte goed verloopt.
  Maar we hebben nog twee dochtertjes die heel erg uitkijken naar sint en kerst, dus zullen we wel iets doen.
  Grzt,
  Nina

 7. Met kleine kinderen doen we zeker aan Sinterklaas. Alles is al ingepakt en weggebracht naar schoonmoeder waar we het al sinds de geboorte van zoon vieren. Gisteren een hoekje versierd met Sinterklaas-spullen, vonden ze allemaal helemaal te gek. En elke avond voor het Sinterklaas-journaal.
  Ik heb ook al allemaal ideeën voor de versiering met kerst. Dit jaar als het goed is helemaal over de top. Heb er zin in en dit ga ik meteen in het weekend na 5 december doen.
  Wat we gaan eten met de kerst nog geen idee, en hoe en eventueel waar. Deze week nog en dan nog vier weken hebben we kerstvakantie. Heerlijk. Manlief heeft het deze 2 maanden druk op zijn werk en zien we dus niet zoveel. Dus dan zijn de kerstdagen helemaal feest want dan is hij zekers thuis.
  Dus ja, ik ben er helemaal klaar. Het enigste wat ik deze maanden nog moet kopen zijn cadeautjes voor een jarig nichtje en de boodschappen. Heerlijk om niet met die drukte in de stad te hoeven zijn.

 8. hahaha Ik vraag me stiekem af ben jij klaar voor de primark? Hopelijk gaat het er in Enschede rustiger aan toe dan in Rotterdam, want daar is het echt verstand op nul zetten en door gaan. Maar goed de feestdagen. Ik ben bijna klaar voor sinterklaas we vieren het dit jaar op drie plaatsen, en het brengt de nodige drukte met zich mee maar och ,och ik geniet echt van dat geheimzinnige gedoe. De meiden die briefjes op hun deur hebben geplakt met verboden, binnen te komen enz. We hebben zelfs al kruidnootjes gebakken, kort om, ik vind deze tijd van het jaar heerlijk.
  Ook was ik vorige week bij de IKEA en heb daar al vast wat spulletjes voor de kerst mee genomen hahaha ik kon het gewoon niet laten na de sinterklaas viering ga ik heerlijk mijn huis omtoveren tot kersthuis.

  • Het viel mee bij de Primark Adrienne! We waren er om 9 uur en toen was het nog wel heel rustig. Maar dan nog vond ik het overweldigend.

   Drie keer Sinterklaas vieren. Dat lijkt me best pittig. Wij vierden het vorig jaar twee keer, en dat vond ik al veel.

 9. Héhé hier geen Sinterklaasdrukte meer! In B is het echt een kleine- kinderen- feest en jonge kinderen hebben we niet meer. En het gedichten en surprisefeest uit Nl, dat kennen we hier niet. Ben ik blij mee, want hé, zotte gedichtjes, daar moet je dan ook weer aan werken....niet voor mij hoor.
  Wel 3 verjaardagen op een rij, maar zelfs dat is hier geen drukte! Belgisch hé :):)
  Groetjes!

 10. Ja ik ben er klaar voor!
  Ik werd er zelf ook een beetje onrustig van.... dus gisteravond achter de computer genesteld. Man er bij geroepen en samen cadeautjes uitgezocht voor de kinderen. Ik ben niet eerder achter de computer vandaan gegaan voordat ik alles had besteld en betaald. Morgen wordt alles bezorgd. HEERLIJK!!!

  Ik kan dus ook niet goed tegen de drukte en heb me voorgenomen om het dit jaar wat beter aan te pakken.

  • Soms is dat de beste methode om het gevoel van onrust weg te krijgen: gewoon het probleem bij de wortel aanpakken en oplossen. Ik heb gisteravond een aantal boeken online besteld in Engeland. Dat moet wel op tijd, want anders zijn ze niet op tijd hier.

 11. Ik ben er ook nog niet helemaal klaar voor. Ik kwam er een week van te voren achter dat ik niet thuis zou zijn de nacht van zaterdag op zondag wanneer de kids een schoentje mochten zetten...oeps. Ik heb mijn zoontje (3,5) verteld dat Sint 's zondags na het middagdutje zou komen omdat alle kindjes op 1 nacht wat veel zou zijn, haha.
  We hebben met mijn werk loodjes getrokken, ik ben allang blij dat we dat (vanwege de decemberdrukte) pas in januari vieren!

 12. ja hoor, Wij dachten hier ook nog dat het september was. Maar op school maakten ze toch al een lampion :( en nu is de Sint er ook al weer. Gelukkig begint het weer er ook op te lijken inmiddels

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder