Wandeling in ‘s Heerenberg: Het Smokkelpad

het smokkelpadDoor het boek Het Zoutpad kreeg ik helemaal zin om te gaan wandelen met mijn man. Afgelopen week had hij vrij genomen omdat de treinen weer eens gedoe hadden, en zo kon het gebeuren dat ik op vrijdagochtend in plaats van te werken, ging wandelen!

Het Smokkelpad in ‘s Heerenberg om precies te zijn.

Wandelen in ‘s Heerenberg

Het fijne aan wandelen is, net als bij hardlopen, dat je het altijd en overal kunt doen. Dus om 8.30 stonden we in het centrum van ‘s Heerenberg, klaar voor de wandeling. We wilden eigenlijk de wandeling van 7 kilometer doen, maar daarvan konden we de bordjes niet vinden. Dus werd het Het Smokkelpad van 5 kilometer. De route liep door ‘s Heerenberg en de natuur, en ik keek mijn ogen uit.

‘Dit is toch veel leuker dan zo’n druk pretpark!’ zei ik triomfantelijk tegen mijn man.

Birkenstock sandalen met sokken zijn niet zo handig…

Lastig werd het even, toen de route ons langs een pittoresk slootje voerde. Het was daar enorm drassig, en mijn man droeg natuurlijk weer zijn Birkenstocks in Jezusmodel met sokken. Al snel dreef hij zijn sandalen uit. Maar geen probleem! Bij de Zeeman kochten we droge sokken.

Opgelost!

Alweer een probleem de wereld uit : )

via GIPHY

Wandelen is leuk!

Aan het eind van de wandeling dronken we een kop koffie bij Smouzen, dat om 10 uur open ging.

Het was al met al een fijne ochtend!

Een wandelroute lopen is beslist voor herhaling vatbaar.

Lees ook mijn post over de wandelroute naar Santiago de Compostella.

Similar Posts

21 Comments

 1. Wandelen us geweldig leuk, in de provincie waar ik woon heb ik alle uitgezette wandelroutes al meermalen gelopen. In ieder seizoen, zo mooi! Sommige zijn 4 of 5 km. maar ook van 17 of 20 kilometer. De langste was ruim 350 km. (die liepen we in etappes van ongeveer 15 km).
  En natuurlijk het Pieterpad,!
  Ik loop nooit met een groep of vereniging, meestal met man of vriendin.

 2. wandelen.. is helemaal mijn ding

  door regen en wind kwam er er nu niet zoveel van

  maar binnenkort moet dat veranderen

  groeten

 3. hele mooie omgeving daar ik ben er geweest,mijn vriendin woont in Zevenaar,ook heel erg mooi daar,zelf woon ik in de stad dus mis wel vaak de natuur,ik kom zelf uit een dorp waar het heel mooi is en mooie natuur,maar door omstandigheden in de stad beland,wandelen is heerlijk in de natuur.

 4. Leuk dat jullie samen gewandeld hebben, en wat waren jullie vroeg !
  Ik heb wel moeten lachen om het verhaal van de sokken van je man ;-)
  En die treinen, of er is storing of er zijn werkzaamheden, het blijft echt hopeloos.

 5. Ik lees graag mee, wandelen is genieten!

  Draagt je man sandalen in dit weer ? :-)

  PS jouw logjes hebben altijd zo’n fijne uitstraling. Ik wou dat ik bij jou in de leer kon….

  1. Dat kan inderdaad ook prima, maar zelf heb ik behoefte aan een duidelijk begin en eindpunt. En onderweg aanwijzingen vind ik eigenlijk ook fijn. Mijn man kan het wel prima zonder route.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.