Reacties

You seizoen 2: mooi en vol twists en turns! — 16 reacties

 1. Ik las eerst het boek, daarna begon ik aan seizoen 1. Daardoor had ik wat moeite met omschakelen. Maar het verhaal vind ik wel erg spannend, dus ik ga seizoen 1 zeker nog afkijken en dan door naar 2.

 2. Ik ga hem nu toch ook kijken, de serie. Slachtoffers van huiselijk geweld (narcisme) raden elkaar aan om de film te zien vanwege de herkenning van slechtheid in de dader. Zelf heb ik een veel genuanceerder kijk op daderschap (en slachtofferschap) gekregen waardoor ik niet meer van films kan genieten die de personen als schuldige/onschuldige neerzetten. Ik irriteer me aan de domheid van de slachtoffers die wel heel erg ver gaan om een beetje liefde te blijven ontvangen. En ik ben inmiddels veel meer geneigd om begrip op te brengen voor het handelen van de "daders". Zoals jij hierboven ook beschrijft. Ik ben benieuwd!

  • Wat bijzonder dat slachtoffers van huiselijk geweld en narcisme elkaar deze serie aanraden! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden Karien. Laat je het nog even weten?

 3. ha Nicole,

  nou.... misschien is deze serie wel wat voor mij.
  Ik ben namelijk in mijn leven ooit gestalkt geweest geworden (gelukkig leef ik nog) en misschien kan ik het hele gebeuren van toen eindelijk eens naast me neer zetten..
  Dank voor tip!
  Groetjes van Marlou

  .

 4. In eerste instantie gaf ik dit seizoen op, in de tweede aflevering. Maar intussen hebben mensen mij weten te overtuigen het een kans te geven. Zo ook jouw uiteenzetting. Punt 1 wat je noemt vind ik ook gelden voor Reddington uit The Blacklist. (Al ben ik IRL principieel tegen geweld, maar dat ter zijde.)

 5. Serie 1 gekeken, maar vind het jammer dat de afloop al hier verklapt hebt. Misschien dat je deze spoiler nog weg wil halen voor toekomstige kijkers. Verder lees ik even niet, want wil graag deel 2 zonder voorkennis bekijken.

  En ja...mooie sfeerbeelden van New York. Dochter en ik zaten in een AirBnB in dezelfde buurt. Ooit. Toen ik nog geld had.

  • Omdat er boven staat 'het verhaal in een notendop,' ging ik ervan uit dat het duidelijk zou zijn dat ik het 'verhaal in een notendop,' zou vertellen.

   Maar ik heb er nu voor de zekerheid een melding van spoilers bij ingezet.

   Dank voor de tip.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>