You seizoen 2: mooi en vol twists en turns!

you seizoen 2

Het eerste seizoen van You vond ik al erg mooi. Het speelde zich af in een Woody Allen achtig New York, en was origineel, maatschappijkritisch en leuk.  Zou You seizoen 2 net zo leuk zijn? Ik kan tevreden zeggen: ‘Ja, het tweede seizoen van You is ook de moeite waard!’

You: voor wie de serie niet kent het verhaal in een notendop

Bevat spoilers over seizoen 1.

De serie you gaat over Joe Goldberg. Joe Goldberg is een sympathieke jongeman die in een boekwinkel werkt. Er is één klein dingetje dat een beetje jammer is. Joe spoort namelijk niet helemaal. Hij is nogal eh… obsessief. Hij heeft de neiging om als een blok voor een vrouw te vallen, en haar vervolgens te stalken. Allemaal voor haar eigen bestwil natuurlijk, althans dat vindt Joe. In seizoen 1 valt hij voor Genevieve Beck, wat leidt tot een mooie romance die helaas voor Genevieve eindigt met haar dood.

Tjsa.

Joe vindt dat ook heel erg!

Maar soms gaan dingen gewoon niet zoals gewenst. Daar kan Joe ook niets aan doen.

Dus.

You seizoen 2

In seizoen 2 van You is Joe naar Los Angeles gevlucht. Hij is daa onder de naam Will een nieuw leven begonnen. En hij heeft ook al een nieuwe vlam: Love. Een toepasselijke naam, want Joe loves Love. Helaas zint een oude liefde, Candace genaamd, van Joe op wraak. Zij vindt namelijk dat Joe haar levend heeft begraven. Maar in Joe’s verdediging: hij dacht dat ze dood was toen hij haar begroef. Hoe dan ook, die Candace begint Joe lastig te vallen.

Ondertussen bloeit de liefde tussen Joe en Love op, en doet Joe echt zijn best om niet meer in de fout te gaan. Maar echt waar, hij heeft ook wel veel pech. Zo wil hij een handtastelijke acteur schuld laten bekennen, maar de man probeert te vluchten en valt zo rottig dat hij dood is. Nou ja, met dat strubbelingen heeft die arme Joe dus veel te maken.

Trailer seizoen 2 van You

Wat is er zo leuk aan You seizoen 2?

 1. Het wonderlijke aan You vind ik, dat je als kijker op de hand van Joe bent. Ik tenminste wel. Hij vermoordt zo nu en dan wel wat mensen, maar hij doet dat altijd met een goed hart en de beste bedoelingen.
 2. Joe heeft last van een flinke cultuurshock: Los Angeles blijkt wel even heel iets anders te zijn dan New York. Ook hier zie je, net als in seizoen 1, hoe de spot wordt gedreven met de huidige Selfie-cultuur, dingen als mindfulness, yoga, jezelf ontdekken etc.
 3. Het tweede seizoen zit vol verrassende wendingen! Ik heb best veel series gezien, en zou willen beweren dat ik plot twists vaak wel zie aankomen. Maar You seizoen 2 verraste mij meermaals.
 4. Als kijker krijg je een kijkje in de gedachtenwereld van Joe, en die is intrigerend en amusant.
 5. In seizoen 2 van You wordt meer achtergrondinformatie gegeven over Joe’s kindertijd en hoe die heeft bijgedragen aan zijn huidige persoonlijkheid.
 6. De vormgeving is weer prachtig, net als bij seizoen 1 van You.

Mijn conclusie over You seizoen 2

Als je You nog niet gezien hebt, dan raad ik je deze serie van harte aan. Kijk dan eerst seizoen 1 van You, en daarna seizoen 2. Beide zijn de moeite waard.

Een derde seizoen is in de maak.

Praktische informatie

You is te zien op Netflix. In de VS is de serie You inmiddels ook op dvd te krijgen, maar in Nederland kon ik hem nog niet op dvd vinden. Houd je van verrassingen en plot twists? Dan vind je Behind her eyes denk ik ook leuk!

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik las eerst het boek, daarna begon ik aan seizoen 1. Daardoor had ik wat moeite met omschakelen. Maar het verhaal vind ik wel erg spannend, dus ik ga seizoen 1 zeker nog afkijken en dan door naar 2.

 2. Ik ga hem nu toch ook kijken, de serie. Slachtoffers van huiselijk geweld (narcisme) raden elkaar aan om de film te zien vanwege de herkenning van slechtheid in de dader. Zelf heb ik een veel genuanceerder kijk op daderschap (en slachtofferschap) gekregen waardoor ik niet meer van films kan genieten die de personen als schuldige/onschuldige neerzetten. Ik irriteer me aan de domheid van de slachtoffers die wel heel erg ver gaan om een beetje liefde te blijven ontvangen. En ik ben inmiddels veel meer geneigd om begrip op te brengen voor het handelen van de “daders”. Zoals jij hierboven ook beschrijft. Ik ben benieuwd!

  1. Wat bijzonder dat slachtoffers van huiselijk geweld en narcisme elkaar deze serie aanraden! Ik ben benieuwd wat je ervan gaat vinden Karien. Laat je het nog even weten?

 3. ha Nicole,

  nou…. misschien is deze serie wel wat voor mij.
  Ik ben namelijk in mijn leven ooit gestalkt geweest geworden (gelukkig leef ik nog) en misschien kan ik het hele gebeuren van toen eindelijk eens naast me neer zetten..
  Dank voor tip!
  Groetjes van Marlou

  .

 4. In eerste instantie gaf ik dit seizoen op, in de tweede aflevering. Maar intussen hebben mensen mij weten te overtuigen het een kans te geven. Zo ook jouw uiteenzetting. Punt 1 wat je noemt vind ik ook gelden voor Reddington uit The Blacklist. (Al ben ik IRL principieel tegen geweld, maar dat ter zijde.)

 5. Serie 1 gekeken, maar vind het jammer dat de afloop al hier verklapt hebt. Misschien dat je deze spoiler nog weg wil halen voor toekomstige kijkers. Verder lees ik even niet, want wil graag deel 2 zonder voorkennis bekijken.

  En ja…mooie sfeerbeelden van New York. Dochter en ik zaten in een AirBnB in dezelfde buurt. Ooit. Toen ik nog geld had.

  1. Omdat er boven staat ‘het verhaal in een notendop,’ ging ik ervan uit dat het duidelijk zou zijn dat ik het ‘verhaal in een notendop,’ zou vertellen.

   Maar ik heb er nu voor de zekerheid een melding van spoilers bij ingezet.

   Dank voor de tip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.