Corona gedoe

corona gedoe
Bij de lokale Kruidvat

Het gedoe rondom Corona grijpt nog sneller om zich heen dan het Corona virus zelf heb ik het gevoel.

Volgens het KWF krijgen per úúr ongeveer 13 mensen per uur kanker. Op dit moment hebben ongeveer 10 mensen het Corona virus in Nederland.

Maar over dat laatste hoor je op dit moment veel meer.

Nieuwsgeving rondom Corona intrigerend

Bij elke nieuwe patiënt met Corona komt dat uitgebreid in het nieuws.

Ik vind het een intrigerend fenomeen.

Zeker als je ziet dat op det toonaangevende site thuisarts.nl gerustststellend staat:

‘De meeste mensen krijgen weinig klachten. Ze zijn ook in een paar dagen weer beter. De kans dat u erg ziek wordt door het coronavirus is klein.’

Wat veroorzaakt dan toch de ophef over het Coronavirus? Hoe kijk jij tegen de commotie rondom Corona aan?

Similar Posts

29 Comments

 1. De ophef is een vorm van commercie. Kranten willen verkopen, nieuwssites ook, dus ze moeten hier wel over berichten, want meer mensen die kijken, meer inkomsten.

  Love As always
  Di mario

 2. Ik vind alle aandacht ervoor en paniekzaaierij buiten alle proporties. De meest verschrikkelijke dingen gebeuren er in de wereld momenteel maar een verkoudheidsvirus is ‘ o zo gevaarlijk’. 10 (!) zieken op 17 miljoen Nederlanders, waar hebben we het over. Erg vermoeiende discussie

 3. Ik ben minder bang voor het virus, dan voor alle maatregelen en de gevolgen daarvan.
  Een stad in quarantaine, uitverkochte medicijnen, overbelaste verpleegkundigen die daardoor eerder zelf ziek worden, dat vind ik wel een probleem.

  Ik vraag me langzamerhand af of al die draconische maatregelen nog helpen. In China laten mensen zich misschien gewillig met een verkoudheid opsluiten in een ziekenhuis. Maar laten alle mensen die uit corona-gebied terugkomen met een snotneus zich testen in Nederland? Ik vermoed dat een deel van de besmette mensen zelf nauwelijks last heeft, geen zin heeft in quarantaine en zich niet meldt. Dan is het virus niet te stoppen.

 4. Ik kijk er ook met verbazing naar. Oké, het mag wel genoemd worden maar zó vaak? Er zijn ook nu weer mensen die aan de gewone griep overlijden.

 5. Er moet weer ander nieuws komen om deze mediademie te stoppen. Tijdje terug was het 1 en al Australische bosbranden. Kon je in Nederland ook niets mee, duurt erg lang eer zoiets over de oceanen naar Nederland komt. Daarna werd het CETA, maar dat is te ingewikkeld. Dus nu met z’n allen coronanieuws spuien. Zelf had ik het vergeleken met de gewone griep. Rond deze sterven dagelijks ca 8 mensen aan de griep in Nederland. Dat is flink meer dan de 0 die in NL aan corona is overleden.

 6. ik zou willen dat iedereen zo hard liepen om dieren te beschermen,
  om onze natuur te beschermen die platgewalst wordt door staatsbosbeheer…
  wat een commotie zeg…

 7. Aan de griep gaan zoveel meer mensen dood. Maar ik zit in de groep van risicomensen. Dus ik ga bijvoorbeeld nu niet naar grote plekken waar ik normaal wel heen zou gaan, zoals Hoog Catharijne. Maar blijf ook niet binnen.

 8. Wij hebben thuis een heel kwetsbare patient, een zoon met spierdystrofie die beademd wordt. Wij zijn dus al bang voor een “gewone”verkoudheid want dat kan hem al fataal zijn. Dus daarom zijn wij er best bang voor. Ik heb bovendien een man die vanwege ons bedrijf veel reist, ook in januari nog in China is geweest (gelukkig niet in die regio) maar ik houd het echt liever buiten de deur.

 9. Het is voornamelijk zo groot omdat we dit virus nog niet kennen en niemand weet wat de consequenties zullen zijn. Uiteraard is de ophef wel wat overdreven als je ziet hoeveel mensen er jaarlijks aan de gewone griep overlijden.

 10. Ik vind het behoorlijk ingewikkeld. Er overlijden elk jaar duizenden mensen aan griep. Daar hoor je nooit iemand over. Volgend jaar een liveblog met alle griepgevallen? Ik denk dat er heel veel paniek wordt gezaaid. Ja, we moeten dit serieus nemen, dat snap ik. Maar laten we alsjeblieft ook wat Hollandse nuchterheid bewaren.

 11. In onze buurgemeente hebben 79 mensen Corona, alle huisartsenpraktijken zijn daar (tijdelijk) dicht. Collega van mijn man zat met haar gezin in quarantaine, mag deze week nog niet werken. Hier speelt het dus wel wat meer dan elders denk ik zo.

 12. Toen ik zwanger was van de tweede, was het net zo’n hysterie met Mexicaanse Griep. Als je je niet liet inenten, zouden er gruwelijke dingen gebeuren enzo. Uiteindelijk gebeurde er helemaal niets, wie had dat verwacht…. Het is vermoeiend. En sneu.

 13. Er zijn heel veel mensen keihard aan het werk om verdere besmetting te voorkomen, dus ik ga zeker niet ‘als beste stuurlui aan wal’ zeggen dat het overdreven of hysterisch is. Ik heb de wijsheid niet in pacht. Maar een beetje Hollandse nuchterheid kan inderdaad geen kwaad.

 14. Het wordt compleet overtrokken. En al dat hamsteren dat mensen doen is rondweg belachelijk. Die hamsters, komen die dan ook niet meer buiten voorlopig? Nee, die gaan gewoon door met wat ze deden dus complete waanzin gevoed door de media.

 15. Ha Nicole,

  ja… vandaag in de Volkskrant was het Corona voor en Corona na.
  De eerste helft van de krant stikte van de berichten.
  Ik lees alleen de koppen, want ik heb geen tijd voor Corona… hahaha…

  Ik zie wel hoe het loopt.
  Beetje vaker handen wassen en meer doe ik niet.

  Groetjes van Marlou

  .

 16. Ik kan me er niet druk om maken. Ik maak me sowieso nooit druk om dingen waar ik geen invloed op heb. Ik was mijn handen als ik uit het OV kom. Of uit de supermarkt. Maar dat deed ik altijd al. Toevallig heb ik nog een fles desinfecterende handgel staan. Wie biedt? :-)

 17. Het komt zoals het komt.
  Uiteraard volg ik het nieuws, was ik keurig mijn handen, en ik kan er verder geen invloed op uitoefenen.

 18. De ophef komt denk ik vooral omdat het een onbekend virus is en omdat een epidemie voor veel gedoe kan zorgen. Kijk maar naar de heftige griepepidemie van (volgens mij) twee jaar geleden, waarbij bijvoorbeeld hele klassen naar huis werden gestuurd omdat er meerdere leraren ziek waren. Plus dat ze natuurlijk bang zijn dat de hele economie instort.
  Zelf maak ik me eigenlijk helemaal geen zorgen. Hoop vooral dat niet al te veel kwetsbare mensen besmet raken, gezien het voor die groep (net als de griep) fataal kan aflopen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.