Van het één, komt het ander

huishouden doen
Het huishouden is soms net als surfen op het internet.
Je valt van het ene in het andere.
Elf jaar geleden schreef ik onderstaande post over dit verschijnsel.

Van het één komt het ander

Op Nieuwjaarsdag besloot ik dat ik eigenlijk de kerstboom wel kon opruimen. Hij begon namelijk al aardig uit te vallen, ook al is hij van plastic.

Van de kerstboom opruimen komt bezemen

Maar toen ik de kerstboom had opgeruimd, lag er allemaal stof op de plek waar hij had gestaan, dus bezemde ik dat even weg. Nu ik de bezem toch had, besloot ik dat ik net zo goed de hele kamer kon bezemen. Toen de kamer bezemschoon was, besloot ik de keuken ook maar even mee te pakken.

Van bezemen komt dweilen

Maar in de keuken zaten wat vlekken die ik met de bezem niet wegkreeg, dus besloot ik daar dan maar te dweilen. Ik maakte een sopje en dweilde de keuken. Aangezien ik nu toch een sopje had, besloot ik dat ik net zo goed even de hele kamer kon dweilen. Maar dan moest wel even het kleed van de grond, en dus de salontafel weggezet. Toen bedacht ik dat ik dan net zo goed alles even van de kant kon zetten, zodat ik overal goed bij kon.

Van dweilen komen de slaapkamers

Voordat ik het wist had ik de hele kamer gedweild èn grondig opgeruimd, en omdat het sopje nog best bruikbaar was, pakte ik ook de slaapkamers van de kinderen maar even mee.

Net toen ik dacht dat ik ook wel even tijd had voor ramen lappen, nu ik toch bezig was, struikelde ik genadig over mijn emmertje en moest gaan zitten voor de schrik.

Gelukkig, want ik weet niet waar dit geëindigd was.

Straks had ik nog de zolder opgeruimd.

Nawoord

Anno 2021 herken ik dit fenomeen nog steeds. Een huishoudschema kan helpen.

Jij ook?

Similar Posts

3 Comments

  1. Haha, geweldig, komt vast omdat het nieuwe jaar begonnen is.
    Van zo’n ‘aanval’ moet je gelijk gebruik maken, het geeft na de tijd zo’n voldaan gevoel!
    Maar ergens moet je stoppen en daar heet je emmertje voor gezorgd ;).

    groetjes,
    Lilian

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.