Tuinstoelen die je zo binnen zou zetten!

tuinstoelen

Toen ik mijn man leerde kennen had hij een witte Evert Hartman stoel in zijn woonkamer staan.

Dat was zijn relax fauteuil zeg maar. Eerlijk gezegd vond ik het geen gezicht. Want zo'n witte Hartman stoel is overduidelijk een túínstoel. Natuurlijk kon hij best in de woonkamer staan, maar mooi vond ik het niet.

Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder, en valt het me op dat er nu tuinstoelen zijn die je wel degelijk prima in je huis kunt zetten. Sterker nog, sommige zijn zo leuk dat ik ze zelfs graag in huis zou wíllen. En dat geldt voor zowel keukenstoelen als stoelen voor de woonkamer.

Tuinstoelen die je prima binnen kunt zetten

Ik houd erg van die ouderwetse caféstoeltjes. Dus onderstaande tuinstoel vind ik helemaal prachtig. Zeg nou zelf: deze tuinstoel lijkt toch helemaal niet op een tuinstoel? Maar hij is van aluminium en daardoor geschikt voor buitengebruik. Hij is er ook nog in de kleuren vintage blauw, en vintage groen!

tuinstoel
99,-

Onderstaande stoel is gemaakt van recyclebaar polypropyleen en voorzien van aluminium poten. Zeker als je kleine kinderen hebt vind ik het een groot voordeel als je een stoel makkelijk met een natte doek kunt afnemen.

tuinstoel
95,-

Behalve tuinstoelen die prima in de keuken kunnen, zijn er ook tuinstoelen die niet zouden misstaan in de woonkamer. Zoals deze relax stoel die als het ware lijkt te zweven. Als mijn man deze in zijn woonkamer had gehad, dan had ik hem beslist niet onmiddellijk herkend als tuinmeubilair!

tuinstoel
149,-

Last but not least een schommelstoel die ook tuinstoel is.

schommelstoel

Conclusie over tuinstoelen

De lijnen tussen buiten en binnen worden steeds vager. Tuinmeubels lijken steeds vaker op 'binnen meubels'. Denk maar aan die grote lounge hoekbanken speciaal voor buiten. Maar ook op het gebied van tuinstoelen zie je de ontwikkeling dat tuinstoelen niet langer typisch 'tuinstoelerig' zijn. Het grote voordeel is dat je ze dus ook prima binnen kunt gebruiken.

Lees ook: Je balkon gezellig maken en Wat zijn goede tuinstoelen?

Gebruik jij wel eens tuinmeubilair binnen?

Bron afbeeldingen: vandergarde.nl

Similar Posts

52 Comments

 1. O ja die Hartman stoelen, wij hebben er ook nog een paar in de schuur staan. Maar die komen het huis niet in. We hebben ook nog een paar riete stoelen, die gaan wel naar binnen als we bijvoorbeeld een verjaardag hebben.

 2. Mijn tuinmeubilair is absoluut niet geschikt voor binnen maar bij deze stoelen snap ik het heel goed als je ze binnen wilt zetten. Vooral die relax lijkt me echt ideaal!

 3. Die buitenbanken met kussens zien er soms ook best oké uit voor binnen - maar misschien is dat ook mijn gekleurde blik als moeder van kleine kinderen... ????

  Dat afneembare trekt me in deze levensfase érg!

 4. Wij zelf niet omdat ik genoeg stoelen heb maar mijn schoonouders wisselen vaak dat hun tuinmeubels binnen staan als er veel volk komt. Dat zijn zo'n gevlochten stoelen. super mooi en past inderdaad zowel binnen als buiten.

 5. Hahahahaha, mannen! Ik heb alleen tijdje geleden van die draadstalen stoeltjes gezien. Zo jaren 70en zo mooi! Deze week zijn ze 30%afgeprijst dus ik moet ze nu toch echt gaan halen. Maar die zouden ook makkelijk binnen kunnen.

 6. Toen wij aan het verbouwen waren, heb ik een jaar op tuinstoelen moeten zitten. Ik ben blij dat ze nu weer buiten staan. Al snap ik wel dat deze stoelen ook prima binnen zouden kunnen blijven

 7. Die schommelstoel is leuk :) Zelf heb ik ook 2 stoeltjes die je net zo goed buiten als binnen kunt neerzetten, haha. Ze staan bij mij binnen trouwens :p

 8. Die ouderwetse cafe stoeltjes vind ik ook erg leuk! Ik heb ook altijd een schommelstoel gewild, maar ik was altijd bang dat ik er misselijk van zou worden haha.

 9. Die laatste vind ik wel heel mooi en die kan je ook mooi gebruiken voor binnen om lekker in te lezen ofzo. Ik ben ook wel zo een persoon die er lekker op gaat zitten wiebelen haahhaha

 10. Heb net een binnenstoel verkocht en een buitenstoel binnen gezet.
  Collega mistte een stoel binnen .
  Tuinstoelen gevonden

 11. Oeoe, die relaxstoel is geweldig! Die zou ik idd zo binnen zetten! En schommelstoelen zijn altijd +1. Ik vind het heerlijk om in een schommelstoel te zitten.

 12. Mooie stoelen die perfect binnen kunnen staan. Wij zoeken momenteel stoelen die we in de winter ook binnen kunnen zetten. We hadden een mooie rotan stoel maar die heeft het niet overleeft ????

 13. Ik vind caféstoelen ook helemaal het einde. Je raadt 't vast al... maar die tuinstoel is ook m'n favoriet. Wij hebben zelf een loungeset in de tuin want ook in de tuin wil ik lekker en comfortabel kunnen zitten.

  1. Ik was gisteren met mijn jongste zoon bij de ijssalon en die hebben ook zo'n loungebank. We wilden allebei zo wel een dutje gaan doen, zo lekker zaten we daar op.

 14. Wij hebben een tuinstoel in de slaapkamer van mijn dochtertje staan. Wij gaven haar altijd de fles op die stoel. De stoel is ook leuk voor binnen. Die groene tuinstoel vind ik erg leuk.

 15. Wij gebruiken ons tuinmeubilair alleen binnen als we écht te weinig stoelen hebben haha! Maar in sommoge gevallen kan het inderdaad wel!

 16. Leuke blog. Ik heb niet zoveel verstand van tuinstoelen. Mijn ouders hebben wel twee tuinstoelen binnenstaan. Die schommelstoel is zo gaaf

 17. Leuk artikel. Ik ben zelf ook wild van ouderwetste kroegen stoelen! de eerste die je vermeld is echt mijn favoriet, ik ga op zoek naar de andere kleurtjes. Thanxx

 18. Vaak zie ik het verschil wel tussen meubels voor binnen of buiten, wij gebruiken soms alleen een tuinstoel binnen als er visite is en de gewone stoelen bezet zijn :-)

 19. Ik gebruik tuinmeubilair zelden binnen, maar ook gewoon omdat ik het niet heb. Die laatste stoel zou ik zo in de babykamer zetten bijvoorbeeld. Die ligstoel wil ik trouwens best in mijn tuin, lijkt me fijn.

 20. Ik had er zo nog helemaal niet naar gekeken, maar je hebt gelijk. Het onderscheid tussen binnen- en buitenmeubels wordt kleiner. De Evert Hartman stoel ken ik trouwens niet. Is dat dan zo'n zware plastic tuinstoel van Hartman?

 21. Tuinstoelen die binnen ook passen is alleen maar handig! Onze huidige tuinstoelen passen helemaal niet in het interieur binnen maar die op de foto kunnen prima binnen.

 22. Het heb dit heel erg met die oude balkonsetjes (de ijzere tafels en stoelen met bloemen motief) daar zou ik er nog wel een van in mijn huisje willen hebben!

 23. Die eerste, houten stoeltjes vind ik het leukste! Alleen jammer dat hout juist weer zo hard zit, zeker met mijn rugklachten. Ik hou zelf het meeste van tuinstoelen met lekkere kussentjes erin :).

 24. Grappig inderdaad, lekker universeel. Tuinstoelen in de woonkamer doen mij altijd denken aan een verhuizing of verbouwing in de woonkamer haha. Met koffie uit plastic bekertjes en zo'n plastic staafje met een gat erin die dan dienst doet als lepel. Sentiment!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.