Tegelvloeren in beeld: inspiratie post

vloer
Lekker plaatjes kijken van vloeren : )

Een tijdje terug schreef ik een post over vloertegels.

Ik heb tegels altijd verguisd eerlijk gezegd, omdat ik ze truttig en lelijk vond. Maar ik ben daar op terug gekomen. En dat komt door dat ze tegenwoordig gewoon heel veel mooie tegels hebben. Tegels die niet truttig zijn. Of duf. Of ouderwets. Of kil en koud.

Daarom leek het me leuk om een soort inspiratie post te maken met tegelvloeren. Hoewel ik tegels die doen alsof ze planken zijn een bizarre uitvinding blijf vinden.

Dus ik nodig je uit om lekker even achter over te leunen en plaatjes te kijken : )

Enorm grote tegels

In de jaren zeventig was het in de mode om hele grote voegen te hebben. Maar bij onderstaande vloeren zijn de voegen klein, en de rex ceramiche tegels juist enorm.

tegelvloer

Ook de tegels op het plaatje hier onder zijn gigantisch. Het voordeel lijkt me wel dat je lekker snel klaar bent met leggen : )

Wat dat betreft is het net als grote duplo blokken versus kleine lego blokjes. Met duplo ben je veel sneller klaar.

tegelvloer

Portugese tegels

Hier onder zie je een tegelvloer met Portugese tegels. Ik blijf die prachtig vinden! Maar dankzij Jacqueline die reageerde op mijn post Tegelvloer: koud en kil? weet ik dat dit type tegels vaak poreus is. En dat betekent dat als je iets laat vallen, de vlekken ín de tegels trekken om er nooooit meer uit te gaan. Lekker dan. Zeker als je kleine kinderen hebt is zo’n vloer dan eigenlijk helemaal niet handig.

Wat Jacqueline betreft geldt bij Portugese tegels:

‘Prachtig als iedereen zijn schoenen uit zou doen en er eigenlijk niet op zou lopen.’

portuegese tegels

Italiaanse tegels: zijn niet zo besmettelijk!

Jacqueline droomt nu dus van geglazuurde vloertegels. En dan kom je uit bij bijvoorbeeld Italiaanse tegels. Hier onder zie je een voorbeeld van een vloer met Italiaanse tegels. Het lijken planken maar het zijn dus tegels.

vloer

Tot slot

Je zou het niet denken maar er bestaan dus tegels waar je alle vlekken op ziet en ze er ook niet meer uitkrijgt! Net als bij een vloerbedekking. Dus als je huisdieren hebt of kinderen die veel knoeien, is dat een belangrijk aandachtspunt. De oplossing is om te kiezen voor geglazuurde tegels. Want die nemen niet alle vlekken op.

Wat komt er bij jou op bij het woord tegelvloeren?

Similar Posts

12 Comments

 1. Hoi Nicole,

  Wat leuk dat je mijn reactie ter harte hebt genomen. Ik zit nu in een vakantiehuisje op Terschelling met in de badkamer jawel: tegels met houtprint. Geestig effect hoor. En ik moest meteen aan jouw blog denken.

  Hartelijke vakantiegroet van Jacqueline

 2. Leuke post. Wij hebben dus een vloer met Portugese tegels in de keuken. Precies dezelfde als die op jouw plaatje staan. Hij lag er al toen wij dit huis kochten. Nooit geweten dat het Portugese tegels waren. Ik vind ze vooral erg kitch en veel te druk. En inderdaad, je ziet er alles op. Niet handig in een keuken waar vaak iets op de grond valt. Als wij de vloer dus ooit vervangen zullen er zeker andere tegels in gaan.

 3. Hier bij de voordeur/hal tegels. Heerlijk! En hier is het gewoon dat ensen de schoenen uittrekken.
  Wij hadden in Holland ook tegels in de keuken. Alser iets op viel lag het bezaaid overall met scherven. Hier zeil in de keuken. Ook handig.
  Groet, Wilma

  1. De gang vind ik een goede plek voor tegels. Want dat is toch de plek waar iedereen binnenkomt en waar dus waarschijnlijk het meeste vuil het huis in komt. Dus dan is het handig als je daar goed kunt schoonmaken.

 4. Mijn eerste reactie is ook: tegels? Nee dank je…Ongezellig, koud en kil!! Maar ik weet ook best dat er wel hele mooie gezellige tegelvloeren zijn. Ondanks dat hoef ik ze niet. Mij vooroordeel is te sterk denk ik…

 5. Ik heb van die hele grote tegels in de keuken, en het lijkt maar zo dat die makkelijk te leggen zijn. De plaatser hier zei dat hij veel liever kleinere tegels plaatst. Van die grote gaat er veel sneller eentje stuk bij het leggen (zeker bij die die op de muur zitten). Plus: (hele) grote tegels zijn duurder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.