Reacties

Wat zegt jouw tuininrichting over jou als persoon? — 29 reacties

 1. Ik heb helaas geen tuin. Hopelijk volgend jaar wel. Ik wil dan een lekker groene tuin met mooie planten en een boom. Je zou misschien zeggen dat ik dan een persoon ben met groene vingers. Die heb ik niet, die moet ik eerst kweken. Maar valt de tuin die ik voor ogen heb nu onder een landelijke of een klassieke tuin?

 2. Ik heb een landelijke tuin want wij wonen heel landelijk en ook een beetje bohemian want hier komen er veel zaden aangewaaid van de bermen en de mooie mogen blijven ik heb ook veel bloemen in borders en in plantenbakken aan de ramen en op mijn terras,een gazon (veel mos) met madeliefjes en paardebloemen en aan de zijkant van de gazon ligt een grote gele zavelhoop waar de kleinkids zich kunnen uitleven zeker met water erbij het goedkoopste speelgoed dat er is.

 3. Wij hebben een landelijke tuin en dat past ook bij ons allebei qua beschrijving van persoonlijkheid. Grappig dat het voor ons klopt, maar als ik het zo lees stel ik me voor dat het bij de meeste mensen niet opgaat eigenlijk.

 4. Ik mis er nog een: de verwaarloosde tuin, met kniehoog gras, zich door wortel en zaad verspreidend onkruid, lege flessen en dozen, klimplanten die zich ongebreideld uitbreiden, en ongeknipte heggen en soms scheefhangende schuttingen. De bewoners kenmerken zich door een laissez faire levensstijl, dan wel een levensfase waarin de tuin niet mentaal geregistreerd wordt als levensruimte die tijd en aandacht nodig heeft.
  Onze buren hebben zo'n tuin, het zijn studenten ;-) Ik hoop en verwacht dat ze mettertijd weliets groenere vingers gaan ontwikkelen, maar of dat nog in deze woning zal zijn...

 5. Inderdaad, mijn tuin weerspiegelt wel mijn makkelijke manier van leven, alleen ben ik nu beland in een andere kijk op tuinieren. Deze was altijd gericht op zo 'natuurlijk mogelijk' ,maar na een cursus Permacultuur ben ik fanatieker omdat ik ervan overtuigd ben, dat we verkeerd bezig zijn met de aarde: kijk maar naar het opwarmen van de aarde! Naar de te grootschalige landbouw, naar het tekort aan fossiele brandstoffen.Er zijn gelukkig veel mogelijkheden om de verandering te maken. Voor mij is het gezond maken van de grond nu t belangrijkste: een gezonde grond is een grond vol met levende organismen. En mijn moestuin is hopelijk over 3 jaar een Permacultuur tuin ,VOL HUMUS waardoor mijn planten minder snel worden aangevreten door bv. Slakken. Je snapt dat ik nog veel meer zou willen vertellen.......groet Sylvia

 6. Mijn tuinontwerp klopt helemaal niet met de persoon die ik ben. Er staan te veel planten in waar ik last van heb (hooikoorts). Omdat ik tijdelijk in deze woning woon heb ik gewoonweg geen behoefte om er iets aan te veranderen.
  Wat wel bij mij past is een zeer onderhoudsvriendelijke tuin, het liefst met een of meerdere bomen ivm de zuurstof en ik houd van groen. Een visvijver met watervalletje zou een mooie toevoeging zijn.

 7. Onze tuin klopte vroeger wel bij ons gewoon lekker bohemian. Maar toch nu we wat ouder worden en de kinderen niet meer echt in de tuin spelen zou ik het veel liever een stuk strakker willen. Misschien heeft dat ook wel met hunkeren naar rust te maken inderdaad.

 8. Wij hebben ook een landelijke tuin denk ik, met veel gras en struik. In alle huizen waar ik tot nu toe heb gewoond, heb ik de tuin maar genomen zoals ie was. Hier en daar wat snoeien, hier en daar een pot met bloemen en prima!

  • Zo heb ik het meestal ook gedaan: de tuin nemen zoals hij is. Misschien dat ik hier ooit nog wel eens iets ga veranderen, maar dan moet ik het tuinieren eerst meer in de vingers krijgen.

 9. Haha, wat grappig! Mijn karakter past ook niet helemaal bij mijn tuin. Ik heb de combinatie van een landelijke tuin en een bohemian tuin, en ondanks dat ik heel graag 'go with the flow' zou willen zijn, lukt dat vaak echt niet, daar ben ik veel te veel een control freak voor.

  • Bij mij klopte het ook al niet Margriet.

   Ik heb het idee dat de landelijke tuin nog het beste klopt met het beschreven karakter als ik naar de comments kijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder