Succesvolle interventie!

interventie

Toen ik mijn 1 + 1 = 2 moment had over chocola, had ik helaas nog een flinke voorraad brosreepjes in huis.

Weggooien vond ik zonde.

Maar mezelf ermee vertrouwen deed ik ook niet.

Daarom bedacht ik een interventie.

Succesvolle interventie!

Op de pot met brosreepjes heb ik een afschrikwekkende boodschap geplakt. En warempel! Het werkt nog ook.

Elke keer dat ik zin krijg in een brosreepje dan zie ik die afzichtelijke tekst.

Dan zie ik er schoorvoetend toch maar vanaf.

N.B. Ik hoorde ook iemand die als hobby breien heeft opgepakt om minder te snoepen. Doordat haar handen bezig zijn met breien kan ze niet snacken! Briljant! Helaas kan ik echt niet breien, dus deze werkt niet voor mij.

Hoe ga jij om met slechte snoep- en snackgewoontes?

Similar Posts

17 Comments

 1. Hahaha! Briljant! Ik haal gewoon niks in huis. Dan kan ik het ook niet op eten. Maar dat wordt lastig als je een gezin hebt. Blijven zij nu ook van de Brosjes af?

  1. Gewoon niks in huis halen is inderdaad het beste. Dan hoef je ook niet de verleiding te weerstaan. Mijn man en jongste zoon houden niet van chocola, dus het gevaar is vooral mijn jongste dochter. Maar goed, zelf mag ik ze ook niet, dus eigenlijk is het ook niet zo erg als zij ze opsnoept.

 2. Dat heb ik nu met nutella…ja weet het niet gezond en kan er ook beter van afblijven.
  Lukte me bijna 3 jaar wonderwel…tot die tegen me begon te knipogen whahaha
  Moet er ook maar eens een sticker opplakken…afblijven!
  Maja man eet het dus dat is ook niet zo handig
  Groetjes

 3. Prima interventie! Ik kan ook niet omgaan met ‘verkeerd’ eten in huis, dus liefst zorg ik dat er niets is op dat gebied. Maar goed, dan eet ik soms te veel van ‘goed’ eten en het helpt mij dan -net als degene die ging breien- om bezig te blijven, dus kleuren, puzzelen, zoiets.

 4. Ik heb een drop-pot, en ik koop eens per maand een zak drop. Als ik begin van de maand teveel opeet is er eind van de maand niks meer. En ik heb alles in huis om koekjes te bakken dus als ik perse koekjes wil, kan ik ze maken. Meestal doe ik dat niet.

 5. Hahaha, wat een slimme actie!

  Ik beschik meestal wel over voldoende zelfdiscipline om, als ik iets wil (of niet wil) het dan ook te laten.

 6. Als ik moe en/of overprikkeld ben kan ik enorm verlangen naar koekjes, chocola, drop en chips. Terwijl ik weet dat dat allemaal niet goed voor mij is. Mijn man weerhoudt mij er nogal eens van om te veel te snoepen. Waar ik op me op mijn snoepmoment nogal eens aan erger maar over het algemeen kan ik dat wel in hem waarderen. Ik lees hier wel goede tips! Zelf heb ik op dit moment suikervrije dropjes in huis. Als je daar te veel van eet heeft het een laxerend effect en dus eet ik daar niet snel te veel van. Een beetje snoepen wil ik nog wel, want anders wordt ik echt ongelukkig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.