Reacties

Stofzuigers zonder zak: is dat wat? + Beste stofzuiger zonder zak — 91 reacties

 1. Mij maakt het niet uit, maar mijn vriend die heeft het er steeds over dat ie een stofzuiger zonder zak wilt. Maar zolang onze oude stofzuiger het doet, komt er nog geen nieuwe :-)

 2. Wij hebben er 1 zonder zak.

  Je zou eigenlijk echt moeten gaan vergelijken ipv op papier ????
  De stofzuiger wordt er niet viezer van.

  Als ik de bak eruit haal zit er nog een deksel op.
  Die haal ik er af bij de container waar ik alles in mik. De stofzuiger blijft van binnen net zo schoon/stoffig als een stofzuiger met zak????

 3. Ken het bestaan van, nooit een stofzuiger zonder zak overwogen, mede doordat ik een goede miele stofzuiger gebruik, waar ik ruim 20 jaar veel gebruikersplezier van had . Begin dit jaar brak er een wiel en de keuze was miele en dan heb je nog veel keuze!
  Ik wist niet de de action stofzuigerzakken verkocht. Inderdaad zijn stofzuigerzakken prijzig, doch ik koop ze bij een soort van handyman.

 4. Wij hebben een stofzuigersysteem, Gewoon de slang in de muur en in de garage zit de motor met een enorme zak. Voordeel is dat er geen stof meer uit de stofzuiger blaast, dus veel schoner! Ideaal!

 5. Ik ben super blij met mijn stofzuiger zonder zak. Voorheen had ik met zak, maar deze waren op een gegeven moment niet mee ste koop en dan ging ik hannesen met zaken die eigenlijk niet paste. Zonder zak vind ik zelf ideaal. Je leegt hem heel snel even omdat het systeem erg gemakkelijk is. Ik leeg hem altijd buiten in de afval emmer en krijg dan ook echt al het stof mee de vuilnisbak in.

 6. Wij hebben beide, maar ik vind die zonder zak niet zo prettig legen.
  Wat ik een nadeel van mét zak vind, is dat je altijd goed moet opschrijven welk type zuiger je hebt als je zakken gaat kopen, want je ziet door de bomen het bos niet meer.

 7. We hebben jaren geleden een stofzuiger zonder gehad. Vond het best praktisch, maar mét zak vond ik de kwaliteit (kracht, resultaat) toch beter. Wij zijn daarna weer teruggegaan naar stofzuger mét zak. Moet wel toegeven dat ik nu een extra stofzuigertje heb, een draadloze en die is zónder zak. Niet geschikt voor de grote schoonmaak, wel om snel tussendoor stof en haren op te doen. Met hond, kat en wat de jongens elke dag meebrengen en knoeien is soms meerdere keren per dag stofzuigen geen uitzondering. En dan is zo'n draadloos kleintje echt supermakkelijk.

 8. Voor mij is punt 2 van nadelen de reden om er niet een zonder zak aan te schaffen. Ik ben zo allergisch als de ... voor stof. Dus wat je al schrijft zie ik dan ook voor me bij het legen. Bak leeg, mijn neus vol kriebels en maar niezen. haha Ik blijf ook bij de "met zak".

 9. Sinds we een Dyson hebben (stofzuiger zonder zak) wil ik geen stofzuiger met zak meer. Onze Dyson is onverwoestbaar en heeft zelfs geen problemen met kattengrit, terwijl dat volgens de verkoper onder 'bouwstof' valt. Dat kattengrit is de reden dat ik de 'kamer' eens in de zoveel tijd moet uitborstelen met de stoffer, maar voor de rest niks dan lof.

  • We hebben een oplaadbare steelstofzuiger van het merk D. omdat mijn man weigerde te stofzuigen met die "onhandige stofzuiger op wieltjes", ook van het merk D. Die laatste wordt nu op de bovenverdieping gebruikt. Beiden zijn stifzakloos en de oude gaat al meer dan 10 jaar mee. Zonder stofzuigzakken verdien je zo langzamerhand de aanschafprijs wel terug. Het is niet viezer, want het stof dat we zuigen is droog. Leegkloppen is geen probleem voor mijn astma. Zeer tevreden over! Ook over het feit dat mijn man nu ook stofzyigt (beneden) natuurlijk.

 10. Haha, toevallig kort geleden een nieuwe stofzuiger moeten kopen. Ik stond dus ook voor deze keuze. De verkoper heeft me overtuigd om toch weer voor de stofzuiger mét zak te gaan. Blijkbaar moet je om de haverklap dat filter, van de stofzuiger zonder zak, uitwassen. En dat schiet ook niet op als je snel even een stofzuigertje door de kamer wilt laten gaan.

 11. Nog steeds gewoon een ouderwetse met zak. Nog geen vragen bij gesteld. Als deze kapot gaat, kom ik hier de voor- en nadelen nog eens nalezen zodat we goed geïnformeerd een degelijke keuze kunnen maken!

 12. Interessant om over na te denken ik wist niet eens dat er stofzuigers bestonden zonder zak ????. Ik stofzuig bijna nooit de laatste tijd maar ik vond het vroeger wel vervelend om de zakken steeds te verwisselen.

 13. Grappig om te lezen. Ik heb er eentje zonder zak en vind het juist erg hygienisch. De doorzichtige bak kun je ook gewoon afwassen als je dat zou willen. Ik heb destijds voor eentje zonder zak gekozen omdat het goedkoper was in aanschaf maar dus ook in gebruik. Ik zou niet meer terug willen naar eentje met zak.

 14. Volgens mij ben jij weg van de stofzuiger zonder zak. Als ik het goed zie, heb je meer punten bij de voordelen, dan bij de nadelen. Lijkt me fijn om te kunnen zien wat je allemaal al hebt opgezogen.

 15. Ik heb een kleine stofzuiger zonder zak, makkelijk te legen en het filter kan ik gewoon omspoelen. Ik vind het ideaal, maar dat komt omdat ik een klein appartement heb. Voor een groter huis heb je toch wat meer 'man'kracht nodig, dan zou ik sneller voor een reguliere stofzuiger (met zak) gaan denk ik.

 16. Wij hadden ooit een stofzuiger zonder zak en ik vond het persoonlijk wel erg makkelijk. En werd hij vies, dan wasten we de opvangbak gewoon. Dus op die manier hou je het toch hygiënisch :)

  • Wij hebben er 1 zonder zak en die bevalt prima. En qua hygiene valt het allemaal wel mee. Stofzuiger is niet viezer als met zak en je kan hem omspoelen eventueel

 17. Echt heel handig dat je alle voor- en nadelen op een rijtje hebt gezet. Ik wist niet eens dat er stofzuigers zonder zak bestonden. Nu ik dit zo lees, zou ik net als jij ook voor stofzuigers mét zak gaan.

 18. Ik denk dat je eigenlijk niet kunt vergelijken zonder dat je het beiden hebt gehad. Op papier is het namelijk wel heel gemakkelijk. Wat al niet klopt is dat een stofzuiger zonder zak slecht is voor mensen met een allergie. Ik heb een hele zware stofallergie en precies daarom een anti-allergische Dyson gekocht. Ook wordt mijn stofzuiger helemaal niet vies vanbinnen. Ik ben het er eigenlijk dus niet mee eens..

 19. Ik heb een tijdje een zakloze stofzuiger gehad. Ik weet niet meer precies wat voor merk of type. Mijn man had hem gekocht. Maar ik vond hem niet handig. Het legen van de stofbak viel wel mee, maar er zaten ook een paar roosters/filters in die je met de hand moest schoon borstelen en dat was een heel gedoe. Ik moest dan mijn oude stofzuiger (met stofzak) gebruiken om de zakloze stofzuiger schoon te zuigen.... Niet handig!

  En wat ook nog meetelt: ik zuig wel eens een enge spin op. Die heb ik liever in zo'n wegwerpzak...

  • Aargh! Dat is inderdaad irritant dat je je stofzuiger moet schoon zuigen met een andere stofzuiger! Wat spinnen betreft ben ik het helemaal met je eens.

 20. Wij hebben een robotstofzuiger, met een klein bakje. Om de zoveel dagen even leeg kieperen. Kan schoongespoeld worden. Ideaal!
  Mijn moeder heeft een waterstofzuiger, waar ze erg blij mee is.

 21. Ik heb al jaren een stofzuiger zonder zak en vind dit ideaal, de binnen kant leeg je zo en wordt niet vies want er komt geen nattigheid bij, het is puur stof wat ik er uit gooi.

 22. Goedemorgen Nicole,

  geef mij maar een stofzuiger zonder zak!
  Ik heb er nu al een paar jaar een en ik vind het supergemakkelijk...
  geen gedoe meer met zakken kopen.
  Bovenbuurman leende mijn stofzuiger omdat er rook uit zijn apparaat kwam. Hij is meteen om!

  Groetjes!

 23. Wat de voor en nadelen zijn van een product is blijkbaar toch heel persoonlijk als ik hier de reacties zo lees en natuurlijk is de prijs ook een dingetje, want meestal kost kwaliteit meer of je nu een stofzuiger zonder of met zak koopt. Voor mij word uit dit artikel niet echt duidelijk wat voor mij de beste keuze zou zijn. Maar gelukkig heb ik nog een goede stofzuiger met zak, dus hoef ik nog niet na te denken over wat ik aan ga schaffen

 24. Zonder zak bevalt prima. Nu we een Dyson hebben, is het automatisch zonder zak. We kozen voor het draadloze en kregen het zakloze er gratis bij zeg maar. De filters van Dyson zijn er juist voor om meer allergenen tegen te houden. Ik vind het wel makkelijk om 'm steeds leeg te gooien. Nadeel is soms dat het wat opstuift uit de prullenbak, maar dat is minimaal.

  Grootste gemak is hoe je draadloos een hele verdieping over loopt en overal omheen, zonder dat apparaat achter je aan te trekken. Nadeel is dat ie wat zwaar in de hand is na een tijdje.

 25. Way leuk, wij hebben ook een robot stofzuiger. Leuk zijn die hè en vooral tijd besparend! Wij hebben daarnaast dan ook een stofzuiger zonder zak en de nadelen die je noemt zijn zeker waar. Het legen van die cabine is zo vies. En je ziet alles zitten. En als je per ongeluk een spin hebt opgezogen, denk je daar natuurlijk de hele tijd aan bij het legen 😱

 26. Ohhh, stofzuigers! Praat me er niet van! Wij hebben ooit zo'n enorm dure Bosch stofzuiger zonder zak gekocht. Wat een ellende, dat ding! We hebben snel weer een (goedkope) gewone stofzuiger gekocht, met zak. Maar inmiddels hebben we toch een Dyson. Ik wilde dat nooit omdat ik ze te duur vind maar mijn wederhelft bleef maar zeuren. Dus heb ik hem er een voor zijn verjaardag gegeven (haha!). Nou, echt! Wat een geweldig ding, zeg! Serieus! Ik ben er nog steeds heel blij mee.

  • Slim om hem aan hem voor zijn verjaardag te geven Nicky. Zo als je twee vliegen in 1 klap. En wat een fijne bijkomstigheid dat je hem zelf ook heel fijn vindt nu!

 27. Heb allebei gehad, maar mijn voorkeur gaat ook uit naar mét zak. Vind het idee ook fijner dat er gewoon weer een nieuwe ingaat, wanneer die vol is, en denk dat die zo minder snel kapot gaat. Wel slim om direct nieuwe te bestellen/kopen als ze bijna op zijn, zonder zitten is zeker irritant...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>