Reacties

Stel dat er wat met jou gebeurt: hoe zit dat dan financieel? — 49 reacties

 1. Bij ons is het gekoppeld aan de hypotheek. Als een van ons overlijdt, wordt het spaargedeelte van de hypotheek kwijtgescholden. We hebben nog de ouderwetse combi van spaarhypotheek en aflossingsvrij, dus dan blijft er nog maar een klein stukje over aan maandlasten voor de hypotheek.
  Daarnaast is er ook al het één en ander geregeld via het pensioenfonds. Dat bij elkaar lijkt me voldoende zekerheid om financieel alleen verder te kunnen, mocht het ooit nodig zijn.

 2. Wij hebben ook een overlijdensrisicoverzekering die we verplicht af moesten sluiten bij de hypotheek. Beiden zijn we voor 50% van het hypotheekbedrag verzekerd.

  Daarnaast hebben we allebei een basis uitvaartverzekering. Dit hebben we vooral afgesloten voor het gemak wat we denken dat ons dit gaat geven, dat op zo'n verdrietig moment alles wordt opgepakt en afgehandeld door de verzekeraar.

 3. Kijk ook even bij het pensioen op mijn pensioen punt nl. Wanneer ik overlijd terwijl ik in dienst ben bij mijn huidige werkgever, krijgt mijn man wel tweemaal zo veel als wanneer ik overlijd bij werkeloosheid. Ik ben hoofdkostwinner nl.

 4. Goede en handige blog heb je geschreven. Mijn ouders hadden mij toendertijd meeverzekerd. Ik heb nog een verzekering lopen. Over een jaar verloopt het geloof ik. Ik ga weer eens kijken.

 5. ik werd toen de tijd heel veel gebeld over een Overlijdensrisicoverzekering maar ik heb er uiteindelijk voor gekozen het niet te doen.
  maar misschien is het na het lezen van je stuk toch wel handig om het wel te doen

 6. Hier heb ik eigenlijk nog nooit van gehoord - wat wel logisch is voor iemand van mijn leeftijd natuurlijk. En ondanks dat ik totaal niet wist wat het was, heb je het in dit redelijk korte artikel toch duidelijk uitgelegd! Handig voor later, dan weet ik al een beetje wat het inhoudt.

 7. Op mijn mans naam hebben we een verzekering op de hypotheek en nog een daarbuiten. Mijn man redt zich financieel wel zonder mij. Andersom gaat dat niet.

 8. Ik heb een soort van overlijdensverzekering. Dat noemt bij ons Dela, ik betaal dan een bepaald bedrag per maand. Als ik overlijd krijgt mijn familie dat geld om mijn begrafenis te regelen. Wat er over schiet mogen ze hebben.

 9. Met een overlijdensrisicoverzekering ben je voor een bepaalde periode verzekerd van een uitkering bij overlijden. Leef je op de einddatum nog steeds komt de verzekering te vervallen en wordt er niets uitgekeerd. Dat is iets wat in mijn ervaring (ik heb jaren bij een particuliere verzekeringsmaatschappij gewerkt) niet doorheeft bij het afsluiten. Wil je toch iets opbouwen en ook op einddatum een uitkering hebben? Kies dan voor een kapitaalverzekering incl overlijdensrisico. Dan is je premie overigens wel hoger natuurlijk. Ik vind dat dat voor de volledigheid van je interessante blog wel duidelijk moet zijn. Wel goed om mensen bewust te maken via je blog!

 10. Ja. Toen ik hem afsloot, was hij nog niet zo heel duur. Ik heb hem destijds afgesloten omdat ik een deel van mijn hypotheek via familie had (en de bank natuurlijk voorging bij de verkoop van het huis, dus zij zouden dan mogelijk misgrijpen). En daarna aangehouden, want mocht ik dan een keer gaan, heeft het in ieder geval nog een klein voordeeltje.

 11. Bij ons is het ook gekoppeld aan de hypotheek. En inderdaad is het bedrag - indien mijn man eerder overlijdt - hoger dan andersom. Destijds omdat hij het meest verdiende. Nu komt het goed uit omdat ik mijn bedrijf aan het opzetten ben en hij de kostwinner is.

 12. Mijn man en ik zijn hier op het moment ook mee bezig, maar het is nog niet zo makkelijk een verzekering te vinden die niet plaatsgebonden is en dus ook nog geldig is als je van land naar land verhuist (beiden oorspronkelijk uit Nederland, maar voorgaande jaren woonachtig in Zweden, nu in België en wie weet wat de toemomst brengt.. x

  • Ja, de zorg voor de kinderen hebben wij destijds ook vast laten leggen bij de notaris. Inmiddels zijn ze gelukkig oud genoeg dat ze zich kunnen redden zonder ons.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder