Stel dat er wat met jou gebeurt: hoe zit dat dan financieel?

overlijdensrisicoverzekeringIn Colorado duwde een man zijn vrouw van een hoge rots. ‘

Ze is gevallen!’ beweerde hij.

Het leverde hem maar liefst 4 miljoen euro op. Want hij had van te voren eventjes 3 levensverzekeringen voor haar afgesloten. Ze waren daar nota bene om hun 12-jarig huwelijk te vieren!

Dus mocht mijn man ineens meerdere overlijdensrisicoverzekeringen voor mij willen afsluiten, dan ben ik op mijn hoede ; )

Wat is een overlijdensrisicoverzekering eigenlijk?

Een overlijdensrisicoverzekering is een vorm van levensverzekering. Deze verzekering wordt uitgekeerd als de persoon die is verzekerd doodgaat. Er zijn meerdere soorten levensverzekeringen, maar de bekendste zijn:

  1. Een overlijdensrisicoverzekering
  2. Een uitvaartverzekering

Deze twee worden nog wel eens door elkaar gehaald. Maar een uitvaartverzekering is bedoeld om de begrafenis en dergelijke van te betalen. Een overlijdensrisicoverzekering sluit
je af voor je nabestaanden. Je vangt daarmee de financiële gevolgen op van het wegvallen van jouw inkomen. Zodat je kunt voorkomen dat je nabestaanden de huur of hypotheek niet meer kunnen betalen, en ook nog eens het huis uitmoeten. Of dat zij door jouw overlijden in financiële problemen komen.

Met een overlijdensrisicoverzekering laat je je naasten

Met een overlijdensrisicoverzekering laat je je naasten financieel verzorgd achter. Een potentieel gat in de inkomsten wordt er mee opgevangen.

Hoe mijn man en ik het geregeld hebben

Mijn man en ik hebben allebei een overlijdensrisicoverzekering. Die hebben we afgesloten toen we samen ons eerste huis kochten. Maar mijn man is voor een hoger bedrag verzekerd dan ik. Zeker toen hij de enige kostwinner was, en ik fulltime thuisblijfmoeder was dat nodig. Als hij zou wegvallen viel immers ook het gezinsinkomen weg.

Ergens wel apart, dat mijn man financieel meer waard was dan ik ; )

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten/berekenen

Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten/berekenen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt een gesprek plannen met een adviseur, of je maakt online een berekening, en sluit op basis daarvan je verzekering af.

Wat zou een overlijdensrisicoverzekering mij kosten?

Ik was benieuwd wat een overlijdensrisicoverzekering mij nu zou kosten. Ik deed daarom een online premieberekening bij Allianz. Opvallend vond ik de korting voor universitair geschoolden mensen! Dat ik ook korting kreeg omdat ik niet rook vind ik wel terecht.

100.000 leek me een mooi bedrag voor mijn man en kinderen mocht ik overlijden. Mocht ik voor 11 november 2047 overlijden, dan kost een overlijdensrisicoverzekering bij Allianz mij zo’n 26,07 volgens hun calculator.

Samenvattend

Een overlijdensrisicoverzekering is een manier om je nabestaanden financiële zekerheid te geven als jij komt te overlijden. Als iemand dood gaat is dat al erg genoeg, daar wil je dan niet ook nog eens financiële problemen bij krijgen.

Het is daarom verstandig te kijken wat de financiële gevolgen zouden zijn als jij zou wegvallen. En als blijkt dat het tot financiële problemen leidt, een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Heb jij een overlijdensrisicoverzekering?

Leestips

49 Comments

  1. Karlien
  2. anoniem
  3. Eva
  4. Eva
  5. VeggieMo
  6. Marrian

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh