Reacties

Kook jij nog op gas? — 31 reacties

 1. Wat bedoel je met de volgende zin: Op 18 en 19 november aanstaande wordt hij weer gehouden.
  Het is inmiddels al 25 november, dus ik begrijp die zin niet goed, ook niet wat er dan "gehouden" wordt...

  Ik kook trouwens op gas, al heb ook ik erg moeten wennen aan mijn nieuwe gasplaat, omdat alles veel sneller klaar en gaar is dan mijn vorige en oude gasfornuis.
  Iets met "snelle pitten" volgens de handleiding.
  Met groenten vind ik dat minder prettig, omdat naar mijn idee de smaak dan minder vrij komt, al is het dan wel gaar.

  Groetjes Lily

 2. Wij koken nu 11 jaar op inductie. Eerst noodgedwongen want stadsverwarming dus geen gasaansluiting. Na gewenning nu naar volle tevredenheid. Stadsverwarming is een dure manier van verwarmen vinden wij maar helaas geen keus.

 3. Ik kook nog op gas. Heb in een ander huis een poosje electrisch gekookt, vind ik heel lastig. Met inductie heb geen ervaring.

  Volgens mij wordt er in restaurants altijd op gas gekookt dus ik denk dat dat toch wel het fijnste is.

 4. Ik ben fan van inductie. Alles kookt veel sneller! En het maakt lekker makkelijk schoon zo'n platte plaat. Ik moest er wel erg aan wennen hoor! Maar nu vind ik het heerlijk. Brand m'n vingers ook niet meer aan die veel te hete handvaten van de gas vlammen ;)

 5. Ik kook op flessegas voornamelijk, dat is ook lastiger koken omdat dat veel heter is dan aardgas. Heel laas sudderen moet met 2 plaatjes.

  Inductie zit wel in de nieuwe keuken maar moet nog worden aangesloten

 6. Ik heb een zespits fornuis op gas. Heerlijk werken zoveel pitten en veel ruimte voor grote pannen. Vorig jaar waren we op vakantie in een huis met een inductie kookplaat. Ik vond het geweldig. Het kookt veel sneller, eten eerder gaar. Ik kon er prima mee overweg. Als we onze keuken laten vervangen komt er vast een inductieplaat. Maar voorlopig vind ik dit nog prima.
  Mijn schoonmoeder kookte elektrisch. Daar had ik het geduld niet voor. Wat duurde dat lang voordat er een plaat warm was en daarna ging het weer te hard. Dat vond ik weer ingewikkeld.

 7. In ons vorige huis hadden wij inductie. Nu kook ik weer op gas, ik vind op inductiekoken sneller, sneller aan de kook en aardgasloos.

  Binnenkort gaan wij in onze nieuwe woning gasplaat eruut halen en dan weer inductie erin zetten.

 8. Wij hadden elektrisch. Maar met de verhuizing januari 2017 hebben we bij het kopen van keuken bewust voor gas gekozen. Mijn partner kookt het meeste en hij vindt dit veel prettiger.
  2050... dan hebben we gelukkig nog even te gaan.

 9. Ik kook op gas en verbruik daarmee gemiddeld 20 liter per etmaal ofwel 1,4 cent. Wanneer van gas elektrisch wordt gemaakt, dan is die vorm van verwarmen een stuk duurder. Maar omdat de kolenprijzen zo laag zijn wordt het meeste elektrisch daarmee opgewekt en dat is een stuk slechter voor het milieu als koken op gas. Het wordt een ander verhaal als 95% of meer wordt opgewekt met zon- en windenergie, maar of dat rond 2050 gaat lukken vraag ik me af.

 10. Inductie. Hoewel we nog een gasfornuis in de oude keuken hebben staan (die we niet meer gebruiken).
  Heerlijk! Veilig! Snel! Als ik water kook, gaat het sneller dan de waterkoker of het gas! Echt heel bewust gekozen voor inductie, vanwege die voordelen.
  ... Ik weet niet zo goed wat de voordelen van gas zijn? Practisch gezien? Want ik zie alleen nadelen aan gas: open vuur (je kunt dus niet je rug naar je pannen doen, als je nieuwsgierige katten in de keuken heb, die dan hun snorharen schroeien...), duurt lang met koken, explosiegevaar bij foute aansluiting, Groningen verzakt, moeilijk schoon te maken als je pannen overkoken en alles aankoekt door de hitte, moeilijk de hitte te controleren onder je pannen, hete pan-handvatten (heb je dus niet bij inductie als je de juiste pannen hebt), die vieze kleverig-vette gas-branderdingen die je nooit meer zo schoon krijgt als het gladde oppervlak van je inductieplaat...
  Nope: geen gas meer voor ons.
  Oh, en het eten is ook gewoon lekker op inductie. Het wordt er echt niet lekkerder van het op gas koken XD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder