Truc om goedkoper uit te zijn

shopkortingNovember en december zijn beruchte, dure maanden. Mijn grootste kostenpost in deze tijd van het jaar zijn de cadeautjes voor 5 december. Dus toen ik hoorde over shopkorting.nl besloot ik eens te kijken wat dat inhield.

Shopkorting.nl: hoe werkt het?

De truc van Shopkorting is dat zij betaald worden als jij hun website gebruikt als springplank naar een webshop. Denk aan online winkels als bol.com, blokker.nl. maar ook Greetz en de Hema! En shopkorting.nl deelt hun beloning vervolgens met jou.

Zo simpel is het.

Het doet me denken aan de affiliate constructie. Zo ben ik een affiliate van bol.com. Als ik bijvoorbeeld een boekreview schrijf en mijn eigen partnerlink achter plak de boektitel plak, en jij klikt vervolgens op die link en koopt iets bij bol.com dan krijg ik een percentage van hun winst.

Het enige verschil is dat ik die winst vervolgens niet met jouw deel. Erg onsympathiek eigenlijk ; )

Uitleg in een filmpje

In onderstaand filmpje wordt het principe van shopkorting.nl nog eens eenvoudig en duidelijk uitgelegd.

Shopkorting.nl in de praktijk

Goed, ik besloot het eens te proberen, en schreef me in. Nadat ik me had ingeschreven besloot ik een Moleskine voor 2017 te kopen bij Fonq, zodat ik meteen korting kon binnenharken. En een nieuwe Moleskine had ik toch nodig. Dus ik typete Fonq in het zoekvenster, en werd onmiddellijk teleurgesteld. Want Fonq is blijkbaar niet aangesloten bij Shopkorting. Ik overwoog om de Moleskine dan maar via bol.com te kopen.

Maar weet je wat het is? Als ik iets bij bol.com zou kopen via mijn eigen links dan krijg ik maar liefst 8% van de verkoop. Met andere woorden: ik krijg 8% korting. Als ik via shopkorting.nl iets koop krijg ik bij bol.com maar 2% korting.

N.B. Maar bovenstaande blijkt irrelevant want je mag van bol.com niets kopen via je eigen affiliate links. Dank  voor de aanvulling Ilse en Mr.Fob!

Dan maar wat kopen bij de Blokker

Ik besloot daarom bol.com links te laten liggen, en iets te kopen bij de Blokker. Daar heb ik tenminste geen affiliate account van. Onze kruimeldief is kapot, dus ik besloot een nieuwe kruimeldief te kopen via shopkorting.nl.

Deze aankoop verliep succesvol, en met verwachtingsvol kloppend hart ging ik naar mijn account op Shopkorting. Want daar zou nou wel een mooie korting op staan! Maar wat bleek? Ik had nog niet mijn emailadres bevestigd! En daardoor was de korting niet geregistreerd.

Dus nu heb ik een nieuwe kruimeldief, maar nog steeds geen korting. Dat komt er van dat ik nooit zin heb om gebruiksaanwijzingen te lezen.

Laat dit een wijze les zijn voor mij en anderen: lees de uitleg!

Aandachtspunten bij Shopkorting.nl

 • Activeer de link in je email!
 • Het kan 3 maanden duren voordat de webshop je korting heeft toegekeurd.
 • Je krijgt pas uitbetaald als je minimaal 10 euro aan korting bij elkaar hebt gespaard.
 • Heb je uitbetaling aangevraagd dan krijg je je geld op de eerste dag van de nieuwe maand.
 • Je moet de speciale button ‘Shop met korting’ button gebruiken om de korting te krijgen.
 • Je kunt ondertussen niet naar andere sites gaan en klik niet op andere links, want dan wordt het proces onderbroken. Zorg voor een directe lijn van shopkorting.nl naar je betaling.
 • Je ziet je korting niet in je winkelmandje, maar hij wordt wel verrekend in de prijs.
 • Je korting verschijnt binnen 48 op je account bij shopkorting.nl

Mijn conclusie over shopkorting.nl: het is de moeite waard

Shopkorting.nl is een makkelijke manier om korting op een aankoop te krijgen. Er doen flink wat winkels aan mee, dus ik vind het de moeite van het registreren waard. Lees wel zorgvuldig de uitleg, zodat de korting geregistreerd wordt!

Terwijl ik dit artikel schrijf is er bijvoorbeeld een code waarmee je 5,- korting krijgt bij de Hema! Dus ik bedoel maar. Dat vind ik wel leuk : )

Ik vind shopkorting bovendien fijner dan die sites met zogenaamde kortingscodes die de helft van de tijd toch niet werken.

N.B. Speciaal aandachtspunt voor bloggers

Een speciaal aandachtspunt voor de bloggers onder ons: als je een affiliate bent van bijvoorbeeld bol.com is het waarschijnlijk voordeliger om via je eigen links iets te kopen dan via shopkorting.nl!

De korting die je als affiliate krijgt bij bol.com is namelijk hoger dan de korting van shopkorting.

Leestips

Scoupy

Couponing Nederland

Kende jij shopkorting.nl? En gebruik jij kortingsbonnen om goedkoper uit te zijn?

Similar Posts

19 Comments

 1. Die kende ik nog niet!

  Ik heb mijzelf een poos geleden aangemeld bij ippies. Als je via hun site doorklikt naar een webshop spaar je ippies. Dat varieert van 1 ippie tot 5 of soms 10 ippies per besteedde euro.
  Die komen dan op je ippieaccount te staan. Het gaat niet heel snel, maar ik heb nu toch 3000 ippies gespaard. Daarvan heb ik een nieuwe tondeuse gekocht. Ook de verzendkosten betaal je in ippies. Eigenlijk heb ik door gewoon mijn aankopen via hun te doen een gratis tondeuse. Toch leuk!

 2. Mijn toptip om te besparen in dure maanden blijft toch het hele jaar al uitkijken naar cadeautjes , letten op aanbiedingen en je ogen open houden bij de kringloop en op rommelmarkten.

  Zo kocht ik tijdens een aanbieding de favoriete parfum van mijn dochter 20 euro goedkoper dan anders,

  Een aantal kledingstukken op een rommelmarkt voor nog geen 10 euro en een paar mooie boeken bij de Kringloop, 3 voor 7,50

  Dit leverde een besparing op van 92,50 euro die ik meer kwijt was geweest als ik alles voor de normale prijs en/of nieuw gekocht had.

  1. Nee, je moet er inderdaad wel even aan denken. Je zou er dan als je iets wil kopen een gewoonte van moeten maken om eerst naar shopkorting.nl te gaan en van daaruit naar een webshop te surfen.

 3. Dit is niets voor mij. Ik vind het verschrikkelijk om doordacht te shoppen om zo een korting te verzamelen. Ik let wel op kortingsacties in de winkels en online. Maar ben meer van de impuls aankopen en ga altijd vergelijken hoe ik ergens goedkoop aan iets kom. Maar om dan via zoiets te kopen, dat trekt me weer niet. Ik merk dat je me al kwijt bent bij de intro en dat ik het al te veel moeite vind om het allemaal uit te zoeken. Dus laat staan als ik me ga registreren :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.