3 gratis boeken bij de bibliotheek

gratis boeken

Vanochtend zag ik in de bibliotheek een grote tafel met gratis boeken. Het gaat om de volgende 3 titels:

 • Heer van de vliegen van William Golding,
 • Liefde en schaduw van Isabel Allende en
 • Morten van Anna Levander

Deze boeken zijn gratis in verband met de campagne Nederland Leest. Ze zijn gekozen op basis van het thema democratie. De campagne loopt van 1 tot en met 30 november.

Dus als je nog zo’n boek wilt, ga dan snel naar de bieb.

Slotdebat Nederland Leest

Op woensdag 30 november organiseren dertien bibliotheken in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut grote slotdebatten waarin heel Nederland kan meepraten over democratie. Zelf las ik ooit Lord of the Rings voor mijn Engelse lijst. De andere twee boeken ken ik niet.

N.B. Wist je dat de online bibliotheek toegang geeft tot gratis e-Books?

Ken jij deze boeken? En heb je een favoriet

Similar Posts

10 Comments

 1. Lord of the Flies lang geleden in het middelbaar onderwijs gelezen. Goed boek, (ontluisterend hoe dun een laagje beschaving is)

  1. Het boek leest als drie delen. Het eerste stuk leest als een trein, dan komt het lange wachten tot er wat gebeurt. Die periode omschrijft zij zelf ook als lang. Het eindstrijd is spannend. Het allerlaatste stuk geeft weer wat de familieleden denken.
   Ook dat Astrid door de voortdurende en reële angst dat ze wordt vermoord een soort van huisarrest heeft. Haar huis en haar auto is kogelwerend gemaakt. Ze moet verhuizen uit Amsterdam naar een rustiger en beter te overziene woning. Maar ze is zonder werk omdat ze constant de kogel ziet en iedereen in de gaten houdt, op grond van ervaring. Zo kan ze niet werken in Amsterdam en eigenlijk heeft ze geen geld om te verhuizen.

   Het boek is al vertaald in het Engels en ik had de vierde druk. Een boek levert haar 1 tot 1,50 op en dan komt de belastingdienst langs. Ze kan het goed gebruiken.

 2. Oh wat stom, ik ben te laat! Had er al wat over gezien in DWDD inderdaad, leuke actie altijd. Ik ken alledrie de boeken niet. Welke heb jij meegenomen?

  1. Ah ja, ik ben ook aan het consuminderen en ontspullen dus dat snap ik helemaal! Ik had er wel een meegenomen en dan gewoon weer doorgegeven / naar de kringloop gebracht denk ik.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.