Serie Candy met Jessica Biel 5 afleveringen

candy

Houd je van zogenoemde true-crime series? Dan is de serie Candy met Jessica Biel wellicht iets voor jou.

Ik keek deze vijfdelige serie met mijn man, en vond hem best leuk.

In zoverre als je een serie waarin een bloederige moord wordt gepleegd ‘leuk’ kunt vinden.

Serie Candy met Jessica Biel het verhaal

Jessica Biel speelt in deze serie de rol van…. Candy! Candy is een leuke, vlotte moeder en geweldige huisvrouw die alle touwtjes goed in handen heeft. Ze is actief in de kerk, kan prachtig zingen en is nou eens niet zo’n moeder die het allemaal bijna niet aan kan. Kortom een leuk, positief en opgewekt mens. Echt een aanwinst voor de maatschappij.

Wat gaat er dan mis, vraag je je misschien af?

Eén van de problemen is dat Candy zich verveelt. Ze zoekt naar iets nieuws, iets spannends, en die vindt ze in een affaire met Betsy Gores man. Die affaire is overigens niet omdat ze overmand raken door hartstocht of zo. Ze zoekt een uitdaging, en in goed overleg met Allan Gore beginnen ze hun verhouding. Ze spreken zelfs af dat als één van beiden verliefd wordt op de ander, ze de affaire beëindigen. En zo gaat het ook.

Candy sloeg Betty Gore dood met een bijl

Het probleem is dat ze een vriendin/andere moeder Betty Gore bloederig met een bijl in stukken heeft gehakt. Eerlijk gezegd snap ik nog steeds niet goed hoe ze dat heeft gedaan, want in de film wordt meermaals benadrukt dat zo’n bijl hartstikke zwaar is. En ze heeft het slachtoffer maar liefst 41 keer ‘gehakt’. In de serie zie je haar man op een gegeven moment naar buiten gaan en een boom te lijf gaan met een bijl. Halverwege zie je zijn opluchting: dit kan zijn tengere vrouw nooit gedaan hebben! Veels te zwaar.

Het probleem is echter dat Candy aan haar advocaat bekent dat ze inderdaad Betty Gore heeft vermoord. Niet uit kwade wil of zo, maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Betty vroeg er feitelijk om. Ze was heel vervelend en viel haar aan.

De rechtszaak: zelfverdediging of moord?

De rechtszaak gaat dan ook niet zozeer over de vraag of Candy Betty Gore heeft gedood. De rechtszaak ging over de vraag of ze zichzelf verdedigde of dat er sprake was van moord.

Ze wordt uiteindelijk vrijgesproken.

Ze werkt nu als therapeut!

Je verzint het niet….

Trailer

Wat is er leuk aan deze serue

Eén van de dingen die ik leuk vond aan deze serie is het beeld dat de serie geeft van de jaren tachtig! De kapsels, brillen en kleding zijn typisch jaren zeventig en tachtig. Daarnaast is de serie met maar 5 afleveringen lekker overzichtelijk.

Is ze schuldig aan brute moord?

Heeft ze het nou gedaan of niet? Dat Candy Betty Gore heeft doodgeslagen wordt niet betwijfeld. Maar de vraag of het puur uit zelfverdediging was wordt in de serie enigszins twijfelachtig beantwoord vind ik. Zelf lijkt 41 keer met een bijl op iemand inhakken wel ietsje meer dan pure zelfverdediging…. Maar ik ben me ervan bewust dat ik dit vind door hoe het verhaal van in deze serie wordt verteld…..

De serie krijgt op IMDB een 7,1. Daar sluit ik me bij aan. Hoger hoeft nou ook weer niet.

De serie Candy met Jessica Biel kijken?

Je kunt de serie Candy kijken op Disney+.

Kijktips

Als je houdt van waargebeurde true crime hieronder een paar kijktips.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.