Reacties

Kringloopvondst: rond tafelkleed 2 euro — 17 reacties

 1. Je zou het tafelkleedje ook kunnen ombouwen tot een rok. Is vrij simpel: knip een rond gat in het midden, en maak een tunneltje waar je vervolgens elastiek doorheen haalt.
  Ik maak vaak kleding van oude met de hand geborduurde tafelkleden (jurkjes, tunieken, rokjes) en wil je wel helpen met instructies.

  • Wat een tof idee
   Ik ga eens kijken naar mijn oude ronde tafelkleden
   Heb je ook een suggestie voor rechthoekige stoffen tafelkleden? Daar heb ik namelijk heel veel van, allemaal erfstukken van oma en moeder.

  • Ja, daar kan je goed tunieken of jurken van maken, afhankelijk van de grootte.
   Bewerkt middenstuk als de breedte minimaal 70 cm is als bovenstuk plus mouwen. Vanaf middenvouw afhankelijk van cupmaat minimaal 30 cm dubbel knippen.
   Uiteinden door midden knippen, kwart slag draaien, en twee aan twee als voor en achterdelen gebruiken, de geborduurde uiteinden onderaan.

  • Wat een briljant idee Anna! Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht. Het zou dan een prachtige cirkelrok kunnen worden. Ik ga mijn jongste dochter eens lief aan kijken, of zij dit voor mij zou willen doen.

 2. Een gat in het midden knippen en dan afwerken met een geel bandje is zo gepiept.
  En wassen met dat waterafstotende spul voor jassen. Is dat niet wat? Ik denk dat het vuil er dan ook niet zo'n vat op heeft

 3. Wat een prachtig kleed,zelf heb ik ook zoiets maar dan nieuw,en daar betaal je wel de hoofdprijs voor,zelfs op de markt..een idee is een plastic rond kleed eroverheen.

 4. Ah nee, geen gat in knippen hoor. Daar is het een veel te mooi kleedje voor. Misschien op 'parasoldagen' een ander kleed waar je dan nog naar op zoek moet?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>