Kringloopvondst: rond tafelkleed 2 euro

Nieuwe tweedehands tafelkleedje 1

Een rond tafelkleed vinden valt nog niet mee zeg!

Volgens mij zijn ronde tafelkleden ‘uit’ of zo.

Maar de tuintafel die ik vorig jaar bij de kringloop kocht is nu eenmaal rond.

Gelukkig vond ik een mooie tweedehands rond tafelkleed voor maar 2 euro!

Screenshot 2022 05 15 at 11.01.52

Het heeft wel één groot nadeel: het is van stof…

In mijn blijdschap dat ik eindelijk een rond tafelkleed had gevonden, vergat ik de nadelen van een stoffen tafelkleed…

2 Nadelen stoffen tafelkleed

Hoewel ik het een prachtig tafelkleedje vind, had ik het achteraf gezien denk ik beter niet kunnen kopen. Het heeft namelijk 2 grote nadelen:

 • Een stoffen tafelkleed kun je niet even afnemen, en ik krijg altijd overal vlekken in. Zelfs als ik er alleen maar naar kijk.
 • Ik kan  het gat in de tafel niet meer gebruiken voor onze parasol. Tenzij ik een kruis knip in het midden van dit mooie kleedje. En dat vind ik zonde.

Ik ga mij eens even bezinnen hoe ik dit mooie ronde tafelkleed toch nuttig kan gebruiken.

Leestips

Similar Posts

17 Comments

 1. Je zou het tafelkleedje ook kunnen ombouwen tot een rok. Is vrij simpel: knip een rond gat in het midden, en maak een tunneltje waar je vervolgens elastiek doorheen haalt.
  Ik maak vaak kleding van oude met de hand geborduurde tafelkleden (jurkjes, tunieken, rokjes) en wil je wel helpen met instructies.

  1. Wat een tof idee
   Ik ga eens kijken naar mijn oude ronde tafelkleden
   Heb je ook een suggestie voor rechthoekige stoffen tafelkleden? Daar heb ik namelijk heel veel van, allemaal erfstukken van oma en moeder.

  2. Ja, daar kan je goed tunieken of jurken van maken, afhankelijk van de grootte.
   Bewerkt middenstuk als de breedte minimaal 70 cm is als bovenstuk plus mouwen. Vanaf middenvouw afhankelijk van cupmaat minimaal 30 cm dubbel knippen.
   Uiteinden door midden knippen, kwart slag draaien, en twee aan twee als voor en achterdelen gebruiken, de geborduurde uiteinden onderaan.

  3. Wat een briljant idee Anna! Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht. Het zou dan een prachtige cirkelrok kunnen worden. Ik ga mijn jongste dochter eens lief aan kijken, of zij dit voor mij zou willen doen.

 2. Een gat in het midden knippen en dan afwerken met een geel bandje is zo gepiept.
  En wassen met dat waterafstotende spul voor jassen. Is dat niet wat? Ik denk dat het vuil er dan ook niet zo’n vat op heeft

 3. Wat een prachtig kleed,zelf heb ik ook zoiets maar dan nieuw,en daar betaal je wel de hoofdprijs voor,zelfs op de markt..een idee is een plastic rond kleed eroverheen.

 4. Ah nee, geen gat in knippen hoor. Daar is het een veel te mooi kleedje voor. Misschien op ‘parasoldagen’ een ander kleed waar je dan nog naar op zoek moet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.