PostNL: Zoek Je Pakje Spel – Stop, hou op! Ik vind het niet meer leuk!

zoek je pakje

Weet je nog dat ik twee deurkransen bestelde bij AliExpress om de lente luister bij te zetten op mijn voordeur?

Eén deurkrans vond ik vrij vlot in mijn brievenbus.

De andere liet op zich wachten.

Tot ik vanochtend een cryptisch bericht in mijn mailbox vond.

Uw bestelling is bij ‘het dichtstbijzijnde postkantoor’

Dit stond er in:

‘Uw bestelling 8127615019944192 wordt momenteel bewaard bij het dichtstbijzijnde postkantoor. U hebt 15 dagen om het te claimen, dus zorg ervoor dat u het zo snel mogelijk haalt!’

Nou is het dichtstbijzijnde postkantoor in het dorp Halle, 4 kilometer verderop. Maar de ervaring leert dat pakjes die niet netjes bij ons aan huis worden bezorgd bij een postkantoor ergens in Doetinchem worden gedumpt, ruim 8 kilometer verderop.

Maar daar was het niet.

Ze klapten uit de school dat het een bekend probleem is dat pakjes in het buitengebied niet worden bezorgd. Hun advies: bel gewoon alle postkantoren.

Tip: Bestel in Duitsland en laat het bezorgen bij een DHL Packstation!

Zo begon het PostNL Zoek Je Pakje Spel

Als eerste belde ik de dichtstbijzijnde Primera, want die zijn nu blijkbaar officieel postkantoor. Ik had amper gezegd: ‘Ik ben op zoek naar een pakje,’ toen mevrouw van Primera al zei: ‘Oh, zeker van AliExpress?!’ Ik voelde meteen een band, omdat ze het zo goed begreep. Helaas was het pakje daar echter niet.

Wel opperde ze tal van mogelijkheden waar het pakje kon zijn: zoals de Jumbo, Albert Heijn, maar ook de Karwei. Ze besloot op sombere toon met:

‘Dus dat wordt nog een flink belrondje voor u.’

Inmiddels hebben we het pakje gevonden bij een andere Primera.

Maar oh, wat baal ik van PostNL, hun slechte service en de bezorgers die te beroerd zijn om een pakje af te leveren op het adres waar het naartoe moet.

Zie ook: Waar blijft mijn pakje? en Pakje versturen via DHL of PostNL?

Similar Posts

18 Comments

 1. Niet alleen PostNL maakt het soms bond ook DHL bezorger, deze had geen zin om zwaardere pakketje op het adres af te leveren en dumpte deze ook bij een afhaal punt.
  Maar dat je zelf meerdere adressen moet afbellen is wel een heel slechte services.
  Hans

 2. Eigenlijk begrijp ik dit verhaal helemaal niet. Als je pakketje niet kon worden afgeleverd bij je thuis, wordt het inderdaad naar een PostNL-pakketpunt gebracht. Daar wordt het pakketje gescand bij aankomst. Daardoor kun je op PostNl-track&trace precies zien op welk pakketpunt jouw pakketje ligt. Nee, ik heb geen aandelen, haha, maar in onze winkel is ook een PostNL-pakketpunt en daar gaat dit al jaren vlekkeloos.
  Wel heb ik, toen ik zelf nog in een buitengebied woonde, vaak meegemaakt dat de bezorger niet goed las, alleen maar naar een huisnummer keek. Onze weg liep door 3 gemeentes, en de huisnummering begon steeds opnieuw. Dus ja, er lag regelmatig post in onze brievenbus die bestemd was voor mensen verderop (en andersom), dat gooiden we dan maar gewoon even bij elkaar in de brievenbus. Maar dan heb ik het dus over post zonder track&trace.

  1. Ik snap ook niet hoe dit zo kon lopen. In dit geval hebben ze niet eens geprobeerd om het pakketje bij ons thuis af te leveren. En de track and trace werkt dus niet, want daar staat niet de locatie van de plek waar het pakketje is op.

 3. Denk ik gelijk: had je maar niet zo’n dwaas plastic prul moeten bestellen.
  (maar verder vind ik je blog wel leuk hoor!)

 4. Nou het is echt niet alleen post.nl ook DHL maakt er regelmatig een potje van. Zo zag mijn dochter die op een pakje zat te wachten dat de koerier bij een flat naast haar met een pakje naar binnen liep en ook weer met het pakje naar buiten kwam. Ze dacht nog goh dat lijkt wel erg op mijn pakketje. Groot was haar verbazing toen de koerier daarna doorreed haar flat voorbij en ze vlak daarna een mail kreeg waarin stond onze koerier trof u niet thuis dus kunt u het pakketje morgen ophalen bij een DHL ophaal punt. Huh? Een week later belde er een koerier bij haar aan met een pakketje voor Dhr ………. Nou zei mijn dochter u bent bij de verkeerde, weet u zeker dat het adres klopt? Ja hoor , en de vrouw wou het pakketje bij mijn dochter achterlaten. Maar mijn dochter zei mooi niet, ik heb niets besteld en de naam en het adres kloppen ook niet, dus je neemt het mooi maar weer mee. Enigzins snap ik de koeriers wel, maar aan de andere kant kun je niet anderen opzadelen met jouw slechte arbeidsvoorwaarden en werkdruk.

  1. Helaas is dit verhaal erg herkenbaar.

   Het is inderdaad erg dat de postbezorgers het zo zwaar hebben, maar het is toch ook niet oké om je werk zo slecht te doen.

 5. Een pakje van mij van amazon wat uit china moest komen heeft ook een maand gezworven bij Post NL. Terwijl dat keurig geadresseerd was.

 6. Nouja zeg, lekker is dat. Ik had toch minstens verwacht dat er dan een locatie bij zou staan. Ik kies zelf eigenlijk altijd voor levering bij een afhaalpunt (als ik het niet bij mijn moeder laat bezorgen). Dan kun je ‘m zelf kiezen;).

 7. Oh wat ben ik toch blij met onze postbezorger. Hij zet t ergens voor me neer en gooit een briefje door de deur waar ik t kan vinden. (met leuke tekst) zo waren we zaterdag van huis stonden er twee grote dozen pontificaal op onze stoep. Niet te tillen haha en nog een briefje door de deur dat t VOOR de deur stond. Heb t ook al eens onder de deurmat gevonden in mijn schuur die ik per ongeluk open had gelaten. Zit er nu aan te denken om voor t campingseizoen een box te maken zodat ie t daar in kan leggen en dat ik dan met hem af spreek waar de sleutel ligt. Onze bezorger heeft nergens geen problemen. kent de mensen en maakt met iedereen een praatje. Daardoor weet ie hoe en waar ie dingen achter kan laten, waar familie woont waar hij t eventueel achter kan laten. Onze buren hebben ook een vaste bezorgplek, maar toen er vanlaatst een fotoboek kwam gaf hij hem bij ons af met de mededeling dit is wel zonde als t om wat voor reden mis gaat. We hebben hem al straat dan ook een leuke fooi gegeven voor de kerstdagen.

 8. Hier gaat het eigenlijk best goed met pakketjes. Ik vind het alleen heel storend dat er op mijn werk (in een kantoor waar meerdere bedrijven zitten) vaak bij ons aangebeld wordt door pakketbezorgers die pakketjes voor andere bedrijven in de hal willen dumpen. Dan kan het door iedereen meegenomen worden, dus dat hebben we liever niet. Als ik ze dan niet binnen laat, omdat het pakketje voor een andere firma is, worden ze vaak nog boos ook. Gaan ze op de raam bonken en zo. Idioten! Kijk, ik snap best dat ze niet veel betaald krijgen en hard moeten werken. Maar daar kan ik niks aan doen. Ik ga niet voor Jan en Alleman pakketjes aan zitten nemen op mijn werk.

 9. Ik heb gelukkig goed contact met de postnl bezorgers, die weten wel wat ze hier moeten doen. Ik haat het ook als een pakket op een andere dag komt dan beloofd. Ik wil er voor thuis zijn, ze zouden bij postnl een bericht eraan moeten kunenn laten maken zoals bij DHL. Dan laten ze het gewoon achter. Helaas krijg ik hier ook post van de buren, die hebben moeite met hun huisnummer geloof ik.

 10. Qua pakjes heb ik bij PostNL nooit te klagen. Mijn pakjes bezorger belt standaard bij mij aan of bij mijn ouders. Ook komt hij ook altijd heerlijk vroeg.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.