Reacties

Piekeren: ben jij een piekeraar? Dat heeft ook goede kanten! — 44 reacties

 1. Alles in het leven heeft zowel positieve kanten en negatieve kanten, piekeren is gewoon erg vervelend. Ik heb er zelf ook last van. Ik vind deze voordelen wel heel erg mooi benoemd

 2. Ik kan volmondig ja en nee zeggen. Vroeger was ik een echte piekeraar. Dat heb ik nu los gelaten en probeer meer te leven in het moment. Je kunt mensen en situaties niet controleren, dus heeft het ook geen zin om er over te piekeren

 3. Ik vind vooral de opmerking dat piekeren een teken van intelligentie is een fijne ;) Ben namelijk best een piekeraar soms. Probeer het tegenwoordig maar een beetje te omarmen voor zover dat lukt. Dan heb ik er relatief gezien minder last van; beetje zoals met die roze olifant.

 4. Nou ja, vooruit dingen bedenken, je voorbereiden en eventueel klaar zijn voor een worst case scenario is niet zo gek. Het wordt wel zinloos als je alsmaar piekert over dingen die je gedaan hebt of gezegd. Of wat anderen hebben gedaan en gezegd. Dat is toch niet meer terug te draaien. Gebeurd is gebeurd. Oké, als je iemand beschadigd hebt dan moet je proberen het goed te maken, maar je moet er niet zinloos over door gaan liggen malen. Ik zeg liggen omdat het meestal in bed gebeurt. Ik vind tussen iets bedenken (piekeren) en tobben (zinloos zorgen maken) wel een heel verschil zitten. Over dat laatste moet ik altijd aan een gezegde van mijn oma denken: 'Ach kind, het loopt toch altijd heel anders.' En dat is in 90 procent van de gevallen ook zo, achteraf bekeken.

 5. Ik kan soms ook best flink piekeren en me om alles en iedereen zorgen maken. Heb in de loop der jaren wel geleerd om dat te doseren, anders kan ik er helemaal in blijven hangen en kom ik savonds niet meer in slaap.

 6. Ik ben er eigenlijk al la,g van overtuigd dat dat ook psoitieve kanten heeft, net zoals elke karkakter eigenschap positieve kanten heeft....

  Ik kan zo bv heel lang liggen denken over hoe of wat juista ls ik een beslissing moet maken, dat maakt dat ik mijn besluit goed afweeg. Het gekke is dat sommige het net impulsief noemen. Waarschijnlijk omdat, voro ik iets ga kopen, bv al heel goed op voorhand wet wat ik wil. Ik heof naar niets meer te kijken in een winkel, ik weet immers goed wat ik wil...

  Lekker handig ook, want zo hebben verkoopspraatjes veel minder impact! ;)

  • Ja, elke eigenschap heeft zijn positieve en negatieve kanten inderdaad. Stevig in je schoenen staan doordat je alles goed hebt doordacht is zeker een postief effect!

 7. Ik heb mijn momenten! Soms kan ik enorm goed relativeren. Soms lig ik tot diep in de nacht over kleine zaken te piekeren :)
  Wel leuk artikel! Fijn om het eens van zo'n kant te bekijken ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>