Pannenkoeken serveertip

Serveertip voor pannenkoeken. Geïnspireerd door opgerolde koek!

serveertip

Zelf doe ik altijd eerst stroop op mijn pannenkoek. Dan rol ik hem om tot een lange rol. Vervolgens doe ik over de bovenkant van mijn rol ook nog weer stroop. En dan eet ik hem op met mes en vork!

Ik eet mijn pannenkoek dus niet 'plat'. En ik heb liever stroop dan poedersuiker.

Houd je meer van kleine dikke pannenkoeken? Lees dan mijn post American pancake.

Leestips

Hoe eet jij pannenkoeken het liefst?

Similar Posts

26 Comments

 1. Hoe maakt mij niet echt uit (oprollen is wel makkelijk, hoeft het beleg er maar in 1 lange streep op dat scheelt weer). Belangrijker is dat het beslag het liefste bierbeslag is en dat er australische (in tegenstelling tot chinese) gember op kan!

  1. Heel simpel, bij het maken van het beslag de helft van het vocht (meestal de melk) vervangen door donker bier. Dat smaakt lekker en door de koolzuur bakt het ook makkelijker. Als je geen bier wil gebruiken dan werkt bubbeltjeswater ook, maar dat vind ik minder lekker dan met bier.

 2. Haha, wat een leuk onderwerp... ik eet mijn pannekoek precies hetzelfde! Laatst waren de kidz in een fort aan het lunchen en we hebben toen de pannenkoeken opgerold op een stokje gegeven als een spies. Geen vieze handen en geen bestek meer nodig ;)

 3. Hartig het liefst als kaaspannenkoek met chilisaus. En zoet het liefst met donkere basterdsuiker (evt nog banaan meegebakken).

 4. De laatste keer dat ik pannenkoeken heb gegeten is eeuwen geleden. Ik maak het nooit terwijl ik ze wel super lekker vind. Je brengt me op ideeën. Lekker anti culinair na alle bijzondere recepten uit de Hello Fresh box ;-).

 5. Ik eet mijn pannenkoeken opgerold. Het lekkerste vind ik een koude pannenkoek met boter en kristalsuiker.
  De kids eten ook allemaal hun pannenkoek opgerold. Ik eet met mes en vork, maar de kinderen snijden hem meestal 1x door en eten hem uit het vuistje.
  Als ik spekpannenkoeken bak doe ik er stroop op en eet ik hem plat. Ook de pannenkoek in een restaurant vind ik te dik om op te rollen, die eet ik ook plat.

 6. Ook opgerold met heel veel stroop, al moet ik bekennen dat ik al in geen jaren meer pannenkoeken heb gegeten... Geen kinderen meer thuis wonend, dat zal het zijn...
  Ik wens je een heel fijne dag en een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

 7. ooo jammie vooral met spek appel rozijnen, dat heb ik voor het eerst op bij een pannenkoekhuisje , echt zoooooo lekker !!
  Thuis eigenlijk opgerold met stroop , en vaak vind ik ze de volgende dag koud met stroop het lekkerst.

 8. Ik ga denk ik vandaag wat pannenkoeken maken want ik heb nog 1 ei over, niet genoeg voor een omelet maar wel genoeg voor wat pannenkoeken. :)
  Ik eet ze altijd met kaas (strooi of plakjes, ligt eraan wat ik in huis heb) en eventueel appel als ik zin heb een appel te snijden en genoeg beslag heb, maar sowieso kaas. Ik eet zelden pannenkoeken met suiker of stroop. Ik hou niet van zoet en heb sowieso het gevoel dat als ik pannenkoeken met kaas of appel eet het nog een klein beetje gezond is. :P Ik rol ze ook op en eet met mes en vork.

 9. Grappig, ik eet pannenkoeken exact hetzelfde als jij doet. En ook met stroop, heerlijk! Ik ga het volgende week maar weer een keertje inplannen, heb er meteen trek in :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.