Reacties

Op mijn weekmenu: groentecake! — 27 reacties

 1. Vanavond kip met kerriesaus, boontjes en rijst
  Morgen bietjes met een visburger
  Woensdag Chili met zoete aardappel
  Donderdag Tikka Marsala met ananas n paprika.

  Vrijdag doe ik de boodschappen voor de Paasdagen. Dus die staat er nog niet bij.

 2. Bij mij vanavond geen idee, want eten bij iemand anders (ideaal!), dinsdag broccoli met pasta en varkensfilet (uit de vriezer, restje van vorige week), woensdag en donderdag ovenschotel met aardappels, prei, paprika en ham, vrijdag macaroni met gehakt en veel groenten. (Uit de vriezer,ik kook af en toe een enorme voorraad en vind het heerlijk om die dan uit de vriezer te kunnen halen.)
  Zaterdag patat uit de Airfryer. Ben vooral fan omdat ie in de vaatwasser kan. Zondag zelfgemaakte tomatensoep (ook uit de vriezer, zelfde principe als de macaroni;)).
  Haha, eigenlijk eet ik dus best vaak uit de vriezer, merk ik nu. Deze week hoef ik zelfs maar één keer te koken. Ik wil graag gezond eten en kant en klaar vind ik niet lekker, want dat vind ik allemaal hetzelfde smaken. Daarom zorg ik dus dat er altijd iets uit de vriezer te halen is. Werkt voor mij perfect, omdat ik vaak op dagen dat ik afspraken heb geen puf meer heb om te koken. Op deze manier eet ik toch altijd gezond en 'vers'. Behalve die patat dan. Maar er is mijns inziens niks mis met af en toe heerlijk ongezond.

  • Zo nu en dan pat mag inderdaad best. Wij hebben elke laatste zondag van de maand altijd patat. Wat fijn dat je deze week maar 1x hoeft te koken zeg!

 3. Ik begin vandaag met gebakken aardappelen, worteltjes en runderbraadworst.
  morgen wordt het bami met een groentenpakket en kip in zelfgemaakte satésaus.
  en de rest van de week moet ik me nog wat laten invallen.
  Ik ben de kok in huis...

 4. Wat leuk dit doet. Groentecake ziet op verpakking heel lekker uit. Ik ben benieuwd of het gaat lukken bij jou. Heel ideaal om te maken. Elke dag wat anders eten bij Albert Hein. Leuk idee. Succes ermee om te maken.

 5. Vandaag (wij “dineren” om 13.30 uur) was het roergebakken rode ui/knoflook/verse spinazie met gekookte aardappelen, voor partner een runderworstje van de huisslager en voor mij gekookt ei.
  Meestal bedenk ik tegen 12 uur wat we gaan eten dus wat het morgen wordt......??

 6. Groentencake, dat heb ik lang niet gehoord. Dit was mijn Nachtmerrie gerecht als kind. Het stond geregeld bij ons op tafel en ik vond het zoooo vies.

 7. Een week menu plan ik nooit van te voren, en haal meestal de groente ook bij een boer in mijn buurt en daar maak ik dan wat van. Vandaag heb ik een vegetarische groentepizza gemaakt en morgen zie ik wel weer wat ik ga maken. Een groentecake is ook erg lekker, maar ik ben niet zo voor zo een kant en klare menu wat je tegenwoordig veel kan kopen. Is wel gemakkelijker maar ben meer voor andere recepten maar wel op de gezonde manier omdat mijn lichaam en ook die van mijn man zich hier beter bij voelt.

 8. Plannen doe ik niet, ik eet zo het uitkomt. Hoogstens koop ik voor twee dagen.
  Waar ik trek in heb, welke groente er goed uitziet in de winkels. soms lees ik iets over een gerecht wat me aanstaat en ga dat maken.
  Sla of andere rauwkost zit er meestal wel bij.

 9. Ma sperziebonen krieltjes gehakt burger en restje couscous.
  Di vis uit de oven met geroosterde groente en rest vd krieltjes
  Woe groene asperges makreelsalade en rijst
  Do bieten salade broccoli tempeh met rijst
  Vrij pita met kip shoarma en sla
  Za poke bowl zelf gemaakt
  Zo Witte asperges met zalm en ei en patat uit de airfryer
  Ma makkelijk; restjes, soep, stokbroodje

 10. Grappig, de groentecake stond ook bij ons op het menu.
  De meningen waren verdeeld, manlief vond het wel oké...jongste erg lekker.
  Ben benieuwd wat jullie er van vinden!
  groetjes, Franca.

 11. Ons menu wordt voor een deel bepaald voor wat er in ons groentepakket zit. Dat is soms een uitdaging met de kinderen die wel veel, maar nog niet alles eten. Soms varieer ik dus een deel van de maaltijd met een apart component voor man en mij (meestal dus iets pittigers) en een kindercomponent. Vanavond eten we broodjes met mini gehaktballetjes met een salade van rode kool julienne, wortel julienne en coleslaw. Woensdag een salade van witlof, rozijnen, appel en paprika. Met krieltjes en voor de vleeseters een kipschnitzel. Donderdag: Gewokte paksoi met oesterzwammen in sojasaus. Voor de kids met worteltjes die over zijn. Met kipgehaktballetjes en noodles voor de liefhebbers. En vrijdag een eenvoudige pastasalade met erwtjes en kipreepjes voor de kinderen (die ze wegens sport-en spel afspraken kort na elkaar in de auto moeten opeten) en voor ons spicy aardappelen met spinazie en een biefstukje.

 12. Gisteren tagliatelle met champignon roomsaus. Vandaag soep uit blik met stokbrood (want laat thuis), morgen Chinese gehakttaart, donderdag gekookte aardappels, asperges en iets van vlees, vrijdag sla, gebakken aardappeltjes en vis. Ben benieuwd naar je groententaart!

 13. Ben benieuwd hoe je de groente cake vond! Ik heb 'm nu op mijn bord maar naar mijn idee is ie niet gaar. Heb 'm tot twee keer toe teruggezet in de oven maar hij blijft klef...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>