Reacties

Online kopen: hoe weet je of de maat goed is? 4 oplossingen! — 35 reacties

 1. Ja, al dat terugsturen is natuurlijk hartstikke slecht voor het milieu. En al die postmannetjes rijden ook nog als idioten. Daar wil je toch niet aan meewerken.

  • Ieder z'n ding, persoonlijk winkel ik niet graag en dat is nog zacht uitgedrukt. ( veel te veel prikkels) we leven hier zoveel als mogelijk zelf voorzienend. maar ja, er is ook regelmatig wel iets nodig wat we niet zelf hebben of kunnen maken. Kleding is een van de weinige dingen, wat niet echt handig is om online te bestellen, maar dat heb je ook niet iedere dag nodig, en als je beetje weet welke merken en/of pasvormen bij jou het beste zitten, is ook dat prima te doen. Ik stuur niet heel vaak iets retour. Verder bestel ik wat online te bestellen is online. woon in het buitengebied, als we met vele andere in de auto stappen, is dat op z'n minst net zo slecht voor het milieu, is mijn idee.

 2. Ha Nicole,

  ja... goed meten is weten.
  Ik vind eerlijk gezegd 3 stuks kopen niet goed. Dat moet allemaal weer terug...
  Nee... keur ik af!

  Maar goed meten lijkt me de oplossing.
  En nu.... gewoon naar de winkel!

  Groetjes!

 3. Wat ik ontzettend goed vind, is als er bij de omschrijving van het kledingstuk ook de maat van het model staat. En ja, reacties van andere kopers zijn een bron aan informatie over het kledingstuk. Uiteindelijk ben ik wel iemand die niet zo veel kleding online koopt. Als ik in de winkel koop kan ik de stof ook 'voelen'. En als ik al iets bestel dan is het kleding voor het bovenlichaam. Ik vind het niet zo erg als een trui wat groot uitvalt, ik hou wel van oversized, maar mijn broeken moet echt perfect passen dus deze bestel ik nooit online.

 4. Toen ik het online shoppen van kleding net ontdekte, bestelde ik altijd drie maten. Inmiddels weet ik bij mijn vaste webshop (in mijn geval BonPrix) wel welke maat ik moet hebben, dus die bestel ik.

 5. Wat een fijne tips!! Maten is bij ons ook echt een ding. Vooral met een groeiende dreumes en nu ik zelf in verwachting ben. Wij gokken het vaak en wat we niet passen, sturen we terug. Maar echt duurzaam is dat zeker niet.

 6. Ik koop kleding en schoenen niet zo snel online. Maar ik heb ook niet veel nodig. Met een spijkerbroek doe ik een jaar of 10. En ik ben nog steeds kleding aan het dragen uit mijn werkperiode.

 7. Bij de vaste online shops weet ik exact hoe de kleding valt. Maar soms is het wel lastig hoor. Retourneren gaat tegenwoordig zo makkelijk dus bestel wel vaak meerdere maten ja.

 8. Ik zag dat een van mijn broeken versleten was. Ik ga van de week wel even een nieuwe broek regelen. Gewoon in de winkel.

  Love as Always
  dimario

 9. Ik bestel het meest online, ik heb met mijn bijna fulltime baan, blog en kinderen simpelweg geen tijd meer om uitgebreid ergens te shoppen. Als ik ergens voor het eerst bestel, gok ik de maat of neem ik een maat groter. Als dit goed is weet je het voor de volgende keer en heb je dan in 1x de goede kleding te pakken.

 10. Ik heb echt een hekel aan kleding kopen. Niet alleen online maar ook in de winkel. Ik doe dat dus ook bijna nooit. Bij online shopen vind ik het vooral een nadeel dat je de kwaliteit of de stof moeilijk kunt beoordelen. Ik shop dus nooit online voor kleding. Voorlopig red ik het nog wel met wat er in mijn kast hangt.

 11. Reviews helpen mij enorm en als je vaker bij dezelfde winkel besteld, kan je wel beter inschatten. Ik bestel alleen maar online zo wat omdat ik pas vrij ben als de winkels alweer dicht zijn haha, en werk vaak op zaterdag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder