Reacties

Nostalgisch keukenemaille + waarom mijn oma het niet had — 21 reacties

 1. Hier hebben we echt veel emaille pannen, fluitketel, en melkpan. Laatstgenoemde is niet meer in gebruik. Ik denk trouwens dat de antiaanbaklagen gevaarlijker zijn.

 2. Emaille is superleuk! Ik kijk er ook altijd wel naar bij vintage dingen, maar vaak zijn ze toch beschadigd. Ik denk niet dat de dodelijke ongevallen door zijn gebeurd... ;-) Maar het mooie is er dan wel vanaf.
  Mijn moeder had trouwens die gestippelde schaaltjes die bij 1959 in het boek staan.

 3. Ik heb een emaille wadjan (Wok). Die gebruikte mijn schoonmoeder al in Nederlands Indië vanaf dat zij trouwde in 1933. En er is nog steeds geen stukje af. Hij is van BK en werd species voor Nederlands Indië gemaakt.
  Arny

 4. Dat van die hark, heb ik wel eens zien gebeuren! Gelukkig was het niet een zeis ;-)
  Wij gebruiken emaille emmers in de tuin. Ze zijn zwaarder dan de plastic emmers en laten zich niet stapelen. Maar ze komen bij mijn ouders vandaan en ik ga ze helemaal opbruiken.

 5. Mijn oma had het, mijn moeder had het, en nu heb ik een deel van het emaille van mijn moeder. De schalen staan, nu ik op inductie kook,mooi te wezen op een plank, maar de vergiet, maatbeker, soeplepel, schuimspaan, stamper en juslepel worden nog regelmatig gebruikt.
  Een levende herinnering.

 6. Door een allergische reactie op rvs had ik besloten emaille pannen aan te schaffen bij de uitzet haha
  Nooit aan gedacht dat er aan rvs ook handvaten zitten die je wel vast kan pakken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder