Nieuwe zorgpremies bekend: ga jij overstappen? + poll

zorgverzekering overstappen

De nieuwe zorgpremies zijn bekend. Volgens RTLNieuws is het voor maar liefst 72 tot 90% van de mensen financieel aantrekkelijk om over stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat is dus een grote meerderheid.

Toch stapt maar 7% over!

Wil jij goedkoper uit zijn qua zorgverzekering?

Stel dat iemand aan jou vraagt:

'Wil je graag minder betalen voor je zorgverzekering?'

Dan denk ik dat de meeste mensen zullen antwoorden: 'Ja!'

Maar de meesten van ons handelen daar dus niet naar. Hoe komt dat?

Ik ben benieuwd: Waarom stappen er zo weinig mensen over naar een andere zorgverzekeraar?

Ik heb een poll gemaakt om te kijken hoe jullie over overstappen naar een andere zorgverzekeraar denken. Had je nog niet gekeken naar de nieuwe zorgpremie van jouw verzekeraar? Op de site Zorgwijzer vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars en hun nieuwe premies.

Ga jij overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Ja, want ik wil goedkoper uit zijn.
Ja, want ik ben ontevreden over de service van mijn huidige zorgverzekeraar.
Nee, want ik heb geen zin in gedoe.
Nee, want ik ben bang dat ik dan misschien problemen krijg.
Nee, want ik ben tevreden met mijn huidige verzekeraar.
Nee, want ik heb een collectieve zorgverzekering.

Ik zit op dit moment bij Ditzo. Daar ben ik tevreden over, maar ik ga toch wel even kijken of een overstap interessant kan zijn.

Leestips

Zorgverzekering 2022

Zorgverzekering jongeren.

Wat zou voor jou een reden zijn om de sprong naar een andere zorgverzekeraar te wagen?

Similar Posts

21 Comments

 1. Ik ben al meer dan 45 jaar bij het VGZ. Nooit problemen gehad en dat wil ik graag zo houden. Bedrijven die mij correct behandelen hebben mij dan ook voor het leven. Daarvoor hoeven ze niet per definitie de goedkoopste te zijn. Mijn ervaring is dat goedkoop in de praktijk vaak duurkoop betekend. Bovendien heb ik geen zin in rompslomp.

 2. Een paar maal hebben we overstappen overwogen maar na berekeningen bleken we niet voordeliger uit.
  Alleen als we genoegen zouden nemen met minder service/extra's.

  1. Ja, daar komt het vaak wel op neer inderdaad Bertie. Dan denk je goedkoper uit te zijn, maar dan blijkt dat inderdaad ten koste te gaan van bijvoorbeeld je keuzevrijheid.

 3. Dat is niet handig in ons geval. Onze zoon heeft heel veel voorzieningen van zorgverzekeraar en je hebt kans dat je bij een overstap dat allemaal weer moet inleveren en dan ben je verder van huis. Dat gaan we dus niet doen.

 4. Sinds een paar jaar zit ik bij DSW en volgens mij is dat nog de enige verzekering die echt zonder winstoogmerk werkt. Premies zijn niet hoog en worden als eerste bekend gemaakt. Als ze overhouden storten ze geld terug. Zat eerder bij Univé, Friesland en NN. Die laatste was destijds akelig duur. In Univé zit een structurele fout bij een hoog eigen risico. De Friesland deed destijds moeilijk met inloggen. DSW doet niet mee aan collectieve korting, die korting gaat ten kostte van andere verzekerden. Wordt inmiddels gelukkig afgebouwd.

 5. Gelukkig zitten wij deze reis niet hoger uit. Veel mensen willen dan overstappen. Maar het is niet handig. Maar goed...Ieder mens moet zelf weten. Dan komen andere kosten erbij.

 6. Overstappen is niks voor mij. Ik zit mijn hele leven al bij dezelfde verzekering en die bevalt goed. Ben wel een paar keer naar een ander pakket overgestapt, maar het is goed zo. Zelfde geldt overigens voor energieleveranciers enzo. Ik weet dat het goedkoop kan zijn om over te stappen, maar ik vind het zo'n gedoe dat ik er graag wat extra voor betaal.

 7. Ik ga niet overstappen.
  Mijn verzekering is duur.
  Maar qua fysio en tandzorg zou ik echt gek zijn om over te gaan stappen om goedkoper uit te zijn.
  Ik zou uiteindelijk duurder uit zijn!

 8. Ik ben een paar jaar geleden overgestapt, van Zilveren Kruis naar Anderzorg. Ik ben daar erg tevreden over, lage premie (met max. eigen risico betaal ik nu 83 en straks 85 euro per maand), nooit gedoe gehad, ik ben helemaal vrij in mijn keuze van arts en ziekenhuis, duidelijke informatie, keurige uitbetalingen.
  Bij Zilveren Kruis was de premie erg hoog, ondanks dat ik daar collectief verzekerd was (wat bij Anderzorg niet kan). Er ging ook heel vaak iets mis, ik moest rekeningen voorschieten en daarna lang wachten op terugbetaling enz.
  Ik ga wel kijken of ik beter uit ben ergens anders, ik kijk het elk jaar na, maar de afgelopen jaren was een overstap geen verbetering.
  Jammer dat in vorige reacties niemand vertelt wat hij/zij aan premie betaalt, kan toch interessant zijn voor andere lezers.

  1. Dat het vaak mis ging bij Zilveren Kruis zou voor mij ook heel bezwaarlijk zijn. Dat wil je nou juist niet. Wat fijn dat het bij Anderzorg zo goed gaat zeg. En ik ben verbaasd dat je voor zulke lage kosten toch zoveel vrijheid hebt.

 9. Nee, als je kind een beugel heeft, moet je vaak eerst een heel jaar aanvullend verzekerd zijn voordat ze wat gaan vergoeden. Dan is tussendoor overstappen niet handig. (Misschien leuke blogtip: hoe werkt het met beugels en verzekeringen)

  Bovendien vind ik een zorgverzekeraar met principes belangrijk. Liever geen zorgverzekering die zo veel mogelijk winst maakt. Ik wil gewoon altijd zorg kunnen krijgen, dus geen narigheid met patiëntenstops bij mijn ziekenhuis omdat het budget op is ofzo.

 10. Ik vind het belangrijk dat je zelf kunt kiezen voor een dokter of een ziekenhuis. En dat je facturen zonder problemen afgehandeld worden. Ik zit ook bij Ditzo en daar ben ik wel tevreden over. Ik heb net even gekeken maar voor mij maakt het bijna geen verschil (2 euro per maand maar) als ik overstap naar de goedkoopste. Dus ik blijf lekker zitten waar ik zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.