|

Nieuwe snijplank van de Action

snijplank

Naar aanleiding van mijn eigen post over snijplanken gooide ik mijn oude plastic snijplank weg. Het ding zat vol groeven. En daar kunnen zich bacteriën in verzamelen die je er niet meer uit krijgt. Getver. Bij de Action kon ik kiezen uit diverse snijplanken.

Zie ook Welke snijplank?

Snijplanken bij de Action

Ze hadden houten snijplanken, en ook een namaak versie van de Joseph Joseph Index Snijplankenset. Daar heb ik nog wel over staan twijfelen, want die lijkt me wel erg handig en hygiënisch. Omdat je een aparte plank hebt voor elk voedingsmiddel. Maar ik heb hem niet gekocht omdat ik niet wist waar ik hem zou moeten neerzetten.

Mijn belangrijkste criterium was, naast hygiëne dat de snijplank weinig plek in zou nemen.

En zo kwam ik uit op een dunne plastic snijplank van 1,79. Ik koos voor de kleur groen, omdat ik van groen houd. Bovendien heeft groen zo’n betrouwbare uitstraling vind ik altijd : )

Ik verwacht er niet al te veel van wat betreft kwaliteit. Maar voor nu moet het maar even.

Zie ook mijn post over de bullet journal van de Action!

Wat is jouw belangrijkste criterium als het om snijplanken gaat?

Similar Posts

23 Comments

 1. Ik ben heel benieuwd hoe lang de snijplank mee gaat. Ik geef zelf de voorkeur aan houten snijplanken. Vind ik prettiger werken en ik vind ze er mooier uitzien. Ik heb nu nog wel een aantal plastic snijplanken die nodig aan vervanging toe zijn, dus toch maar op zoek naar houten snijplanken.

  1. De houten snijplanken zagen er inderdaad mooi uit. Maar ondanks het verhaal dat bacteriën veilig worden opgesloten in hout, had ik toch een weerstand tegen hout.

   Maar ze zijn zeker mooi!

 2. Ik gebruik mijn houten snijplanken het vaakst. Voor vlees of andere dierlijke eiwitten gebruik ik die nooit. Dan pak ik liefst een bord. Het gebeurt zelden dat ik zoiets moet snijden, trouwens.

 3. Bij ons op het aanrecht staat een snijplanken set. Inderdaad handig voor verschillende voedingsmiddelen. Daarnaast ligt er in een la een hele grote snijplank voor het opsmeren van brood. Wel alles van kunststof.

  1. Op het aanrecht kun je er snel één pakken. Maar ik heb niet zo’n groot aanrecht en merk dat ik er het liefst zo min mogelijk op wil zetten. Want het is al heel snel vol en rommelig. Vandaar ook mijn wens naar een dunne snijplank die ik makkelijk kan opbergen in een kastje.

 4. Ik heb nog hele goede snijplanken. Ze gaan al een paar jaar mee en er zitten nog geen echte groeven in. Wel een paar kleine krasjes. Een snijplank moet voor mij een mooi formaat hebben (dus niet té klein) en het liefst wat dikker. Vind ik gewoon fijn werken.

 5. Hygiene en afmeting. Zelfs de J&J XL vind ik te klein, zodat je nooit met een koksmes kunt werken want dan gaat de helft er naast. Met kleine mesjes en snijplanken blijf je prutsen. Voor 5 december weet ik dus wat ik vraag ;-)

  Ik zie op jouw site steeds een melding Alert content is protected, klopt dat? Scrollt steeds met de plaatjes mee.

  1. Dat zou kunnen Anoniem. Ik las allemaal enge verhalen van andere bloggers van wie het hele blog was gekopieerd en onder een andere naam gepubliceerd op het internet. Blijkbaar zijn er een soort robots die op die manier blog posts roven. Dus toen dacht ik: ‘Ik installeer zo’n plugin om dat te voorkomen.’

   Ik wist niet dat die melding er was. Zelf zie ik ‘m niet. Hopelijk is het niet hinderlijk?

   Leuk cadeau idee voor 5 december!

  2. Ik zie de melding de laatste tijd ook altijd, en vind ‘m nogal hinderlijk. Maar ik kreeg ‘m niet weg….

 6. Ik heb een aanrechtbrede grote snijplank van hout. Deze gebruik ik niet vaak, behalve in oogst seizoen.
  Ik had diverse houten snijplanken, maar die waren na verloop van tijd los. Kapot.
  Nu heb ik al langere tijd een ikea bamboo plank. Super plank. Al twee jaar en ik kan er nog veel langer mee doen.

 7. Wij hebben hier die snijplankenset staan maar zoveel plek neemt hij niet in hoor. Maar deze plankjes die je nu hebt zijn ook altijd handig!

 8. Mijn vorige planken waren van hout – járen mee gedaan! Toen die plank in tweeën brak kocht ik twee bamboe planken – duurzamer dan hout en dan plastic, in twee maten, maar eigenlijk zou ik twee grotere planken willen hebben (ik was niet elke dag af…)

 9. Deze snijplank lijkt op die van mij die ik bij Ikea heb gekocht. De rode en groene in 1 verpakking. Alleen hebben die geen handgreep. Ze bevallen mij erg goed. Ik heb ze nu al voor de 2e keer gekocht. Juist omdat ze zo dun zijn schuif je ze zo in het aanrechtkastje..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.