Reacties

10 manieren waarop je zout kunt gebruiken in huis — 43 reacties

 1. De meeste toepassingen die je noemt van zout kende ik helemaal niet. Echt niet! Ik ga er zeker een aantal van gebruiken. Wat ik me afvraag hè? Als je het gebruikt bij het schoonmaken, krast het dan niet?

 2. Ik ga voor tips nr. 6 en 8!
  Ik krijg het namelijk nooit voor mekaar om een hardgekookt eitje mooi glad te houden aan de buitenkant tijdens het pellen doordat die schaal dan altijd - ALTIJD! - in 1000 stukjes breekt. En dat is zonde, want dan kan ik zo'n eitje niet meer gebruiken om een gerecht mooi mee te garneren.
  En wat tip 8 betreft...
  Mijn dochter klaagt vaak dat mijn handen naar uien 'stinken' na het koken. (Dat sap van uien kan inderdaad echt een nare geur achterlaten.) Dus, straks ga ik eens een beetje azijn met zout mengen. Eens kijken of dat helpt.

 3. Bijna ál die tips zijn nieuw voor me. Hoe kan dat nou? haha... Die van het gekookte eitje wist ik wel, maar daar houd het ook op. Een tip die ik hier niet tussen zie staan, maar wel heel handig kan zijn heb ik in het ziekenhuis opgepikt. Er zat wat bloed op mijn kleding en blijkbaar moet je hier meteen zout op doen zodat je de vlek er goed uit kunt krijgen tijdens het wassen. Het zout neemt het bloed in zicht op.

 4. De meeste van deze toepassingen van zout kende ik ook helemaal nog niet! Ik gebruik ook zout vaak om wondjes mee schoon te maken.. ik val nog best wel eens een zout is altijd mijn wondermiddel bij schaafwonden ;)!

 5. Sommige tips kende ik al. Vooral van de groenten wassen en de meeste tips zijn nieuw voor mij. Ken je deze al? Als je een mieren nest hebt, kan je er zout over gooien en warm water. :) Eigenlijk kan je best veel met zout.

 6. Wat veel en handige tips! Ik doe eigenlijk nooit zout bij mijn eten, vroeger ook nooit dus ik mis het ook niet. Bij een eitje doe ik wel zout maar de andere tips zijn eigenlijk allemaal nieuw voor mij!

  • Wat goed dat je zoutloos eet Linda! Ik vind dat ik dat eigenlijk ook zou moeten doen, maar ik vind het dan zo flauw. Dat komt natuurlijk omdat ik zout gewend ben.

  • een paar vrienden hadden al een paar keer bij mij gegeten en aan de lege borden en 2 keer opscheppen te zien vonden ze het ook erg lekker. op een gegeven moment was een vriend bij mij toen ik het eten op ging zetten, we aten rauwe andijvie stamppot ik zette de aardappels op toen hij zei, je bent vergeten zout bij de aardappels te doen, oh ja zei ik dat doe ik nooit, huh was zijn reactie dat is me nog nooit opgevallen dat je geen zout op het eten doet, nou dat hoeft ook niet zei ik, bij andijvie stamppot eten we spekjes en geven smaak en bij andere gerechten gebruik ik zwarte peper of kruiden en dan heb je geen zout nodig. vaak is het een soort gewenning en als je gewoon elke keer wat minder zout in gerechten doet dan wen je daar snel genoeg aan en zul je het op een gegeven moment ook niet meer missen.

 7. Allemaal tips die voor mij al zo oud zijn als de weg naar rome, samen met schoonmaakazijn kun je er ook heel goed geuren mee verdrijven en nog zoveel meer, laat ik nu een stuk klaar hebben staan over schoonmaakazijn ergens... hahahaha met baking soda, een super combi.

  X

  • Ja, die uiengeur die aan je handen blijft zitten is echt niet fijn. Ik vind het zelf ook niet lekker ruiken. Vroeger maakten mijn zusjes en ik daarom altijd ruzie over wie de uien moest snijden. Geen van drieën wilden we dat.

 8. Ik hoorde laatst dat je er ook thee aanslag uit bekers mee weg kunt krijgen, ik heb het nog niet geprobeerd, want ik wilde al bijna nieuwe bekers kopen, maar het schijnt goed te werken!

 9. Een deel van die tips kende ik helemaal niet en - zoals al meermalen opgemerkt - die van dat ei lijkt me echt ideaal.
  Ga het de volgende keer proberen als we weer eens onze kakelverse eitjes bij de boer gehaald hebben en ze in het pannetje doen om te koken.
  Het schijnt dat zout(water?) ook helpt om rode wijnvlekken mee weg te krijgen, maar ik heb het zelf nooit geprobeerd.

 10. Wat handig om te weten!
  Ik gooi altijd zout op het tafellaken als ik er wijn op gemorst heb. Het absorbeert het en de vlek gaat er makkelijker uit.
  Een beetje hetzelfde principe als Annelies en haar bloedvlek.

  fijn weekend!
  Camilla

 11. Ik gebruik zout echt alleen om m'n eten op smaak te brengen. Muggenbulten heb ik genoeg maar ze jeuken niet. Ik heb meer last van het niet kunnen slapen nachten lang door de muggen of door het feit dat ik het te warm heb omdat ik m'n raam dicht moet houden, haha. Eitjes laat ik gewoon schrikken meestal gaat dit perfect maar ik zal zout eens proberen, want soms zitten er toch eieren tussen die hoe dan ook niet te pellen zijn, zo vervelend.

  • Die had ik vroeger ook maar kan hier helaas niet. :( Hor voor het raam ook niet , grr. Ik heb wel zo'n roller met Deet maar ook dat doet helemaal niks. Ik sta helemaal onder. Steken vind ik niet zo erg, ik heb er geen last van, als ze maar geen geluid maken, en m'n gezicht met rust laten. Pasgeleden had ik er 2 boven elkaar op m'n voorhoofd, charmant, haha. Wel merk ik altijd als het licht aan gaat dat ze dan niks doen. Ik ben nu al zover dat ik met een waxinelichtje aan slaap als het te erg wordt. Werkt wel, maar ideaal is het niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder