Nieuwe oven nodig

oven
Hotpoint oven : (

Het is inmiddels 5 jaar geleden dat we naar het platteland verhuisden.

Destijds kochten we bij Superkeukens onze keuken.

Maar Superkeukens doet zijn naam beslist geen eer aan in ons geval.

Problemen met de apparatuur van Superkeukens

Want sindsdien hebben we de afzuigkap al moeten vervangen, diverse reparaties gehad aan de vaatwasser en vertoonde de oven allerlei mankementen. Eerst ging het rubbertje van de ovendeur kapot, en vervolgens werd de oven steeds veel te warm. Ook al stelde ik hem in op 160 graden. Met als gevolg dat we om de haverklap verbrande gerechten hedden.

En de laatste tijd deed de oven er nog een schepje bovenop. Elke keer dat ik hem gebruikte spuugde hij grote grijzen wolken uit. In eerste instantie probeerde ik het te negeren. Ik lette gewoon extra goed op wat ik in de oven zette, en haalde het er sneller uit om te voorkomen dat het zwart blakerde.

Maar vorige week vrijdag stond de keuken weer vol rook. En nadat ik alle ramen had opengezet om de boel te luchten, besloot ik dan in vredesnaam toch maar eens te gaan kijken wat een nieuwe oven moest kosten.

Ik wil graag een oven in vintage stijl

Ik houd van vintage stijl ovens dus daar zocht ik op. Maar daar werd ik niet blij van. Ik zag de prachtigste ovens voorbij komen, maar die kosten zo 2500,-. Bovendien zocht ik op vrijstaande ovens, en wij hebben eigenlijk een inbouwoven nodig. Dus erg praktisch was ik niet bezig.

Inbouw oven in vintage stijl

Toen de prijzen van de vintage ovens me hadden overtuigd dat ze geen optie waren, googlede ik zuchtend: ‘inbouwoven vintage’. En warempel, dat viel mee! Er zijn hele mooie inbouw ovens te koop met een vintage uitstraling. Wie had dat gedacht zeg. Ik knapte er helemaal van op. De goedkoopste optie vond ik bij Keukenloods, die warempel een filiaal hebben in het naburige dorpje Gaanderen.

Samen met mijn man ging ik daar naar toe, en we werden heel goed geholpen. We konden kiezen uit een vintage oven van Whirlpool ad 554,- en eentje van het merk Etna voor 445,-. Die keuze was gauw gemaakt, en het werd de Etna omdat die net zo moo,i maar veel voordeliger was.

We bestelden hem op zaterdag en hij werd dinsdag bezorgd.

Conclusie

We hebben 5 jaar gedaan met onze Hotpoint oven die we tegelijkertijd met onze keuken kochten bij Superkeukens. Mooi heb ik die oven nooit gevonden, maar zo lang hij maar werkte vond ik het wel prima.

Omdat de oven onoverkomelijke problemen veroorzaakte moesten we een nieuwe oven kopen.

En dit keer heb ik extra geld betaald voor uiterlijk. Een strakke moderne oven was goedkoper geweest. Maar ik heb het mezelf gegund om een oven te kopen die niet alleen goed werkt, maar die ik ook nog eens heel mooi vind.

Dat is nieuw voor mij, want meestal kies ik voor de goedkoopste optie.

Maar moet je kijken hoe mooi:

vintag oven

En hij bakt nog veel beter ook. Ik wist niet dat er ovens bestonden waarbij gerechten gelijkmatig bruin worden : )

Wat zijn jouw overwegingen bij de aanschaf van keukenapparatuur?

Similar Posts

37 Comments

  1. Nou, dat vind ik ook… Achteraf heb ik het gevoel dat we beter onze keuken bij de Gamma of Ikea hadden kunnen kopen wat betreft kwaliteit.

   Maar met de nieuwe oven ben ik superblij!

  1. Soms is genieten inderdaad meer waard dan geld : )

   En wat ook zo fijn is aan deze oven is dat hij een timer functie heeft. Dat had de vorige ook niet, dus dan kon ik nooit weg als ik iets in de oven had staan.

 1. Bij ons in het andersom gegaan. Wij hadden de vintage oven van Whirlpool gekozen in de nieuwe keuken.
  Deze zomer sloegen de stoppen telkens door. Er moest een nieuwe komen.
  Helaas toen maar voor een eenvoudige moderne gekozen.
  Ik had graag jouw oven gehad zeg!
  Geniet ervan

 2. Ik heb een voordelige, moderne gekozen. Een moderne staat ook beter in mijn keuken. Ik hoefde geen toeters en bellen zoals zelfreinigende mogelijkheden. Mijn nieuwe oven lijkt angstwekkend veel op jouw oude, maar van een ander merk. Ben trouwens tevreden met mijn oven.
  Als we een nieuwe keuken nemen, wil ik een landelijke keuken en dan zou ik zo’n oven als die van jou heel graag uitkiezen! Veel plezier ermee!

 3. Wij hebben na 20j onze oven zopas vervangen het is een strakke geworden omdat ik een strakke witte keuken heb ,hij komt van ,van de borre die grote electrozaak en die was 870 eu maar het was en maandaanbieding en er ging 300euro af en ik ben er blij mee ,die van u is mooi maar past niet hier.

 4. Mooi, die oven!!

  Wij hebben ook een oven die te heet wordt. Met een oventhermometer redden we ons nu nog aardig, maar balen is het wel! De onze is van IKEA.

 5. Wow! Die is mooi zeg!!! Dat is ook precies de stijl die ik prachtig vind en wat fijn dat hij zo betaalbaar is. Duur is trouwens niet altijd beter. Mijn vaatwasser van S.iemens is amper drie jaar oud en ik heb er niets dan problemen mee.

  1. Wat vervelend Villa BlaBla! En hij is niet eens van Hotpoint dus. Dat is het merk apparatuur dat wij vijf jaar geleden kochten, en dat ik dus echt noooooit meer zou kopen.

 6. Dat is inderdaad een hele mooie zeg! Toen ik mijn appartement kocht zat de oven en afwasmachine er al in. Bij bv de wasmachine heb ik voornl gekeken naar de prijs en hoeveel erin kan en bevalt nog steeds. Liefs.x

 7. Onze inbouwoven heeft het een aantal maanden terug ook begeven. Ik heb hem 18 jaar heel veel gebruikt maar weet niet of we nog een nieuwe kopen. Onze oven is enen van 90 cm en tegenwoordig is die maat niet makkelijk meer te vinden. De paar merken die nog inbouwovens van 90 cm aanbieden, zijn enorm duur. Ik bak al meer dan 30 jaar zelf ons brood en in de mijn kapotte oven kon ik in totaal 8 bakvormen zetten : 2 baklagen met 4 bakvormen naast elkaar. De kosten van de verbruikte elektriciteit kon ik dus verdelen over 8 broden wat de energiekost per brood naar omlaag haalde.
  Sinds onze oven kapot is, bak ik onze broden in mijn losstaande combimicrogolf/hetluchtoven. Ik kan er nu wel maar 2 per keer bakken maar ik vind de investering in een nieuwe heteluchtoven van 90 cm te veel aangezien we maar met 2 meer zijn en ons broodverbruik veel lager ligt of toen de kinderen nog thuis woonden.

 8. Wat een prachtige oven. Verstandig dat je voor een betrouwbaar merk gekozen hebt. Die gaan gewoon veel langer mee. Hier staat een Etna gasfornuis in combinatie met een oven. Was ooit een heel modern fornuis toen mijn oma hem meer dan 65 jaar oud geleden aanschaftte. En hij doet het nog steeds. In tegenstelling tot moderne varianten zit er geen overbodige luxe aan wat meestal snel kapot gaat. Aansteken doe je nog gewoon met een lucifer.

  1. Wauw, een oven die na 64 jaar nog steeds goed werkt! Dat is echt heel lang. Je hoort best vaak dat ze apparatuur vroeger ook beter maakten en met het idee dat het een leven lang moest meegaan.

 9. Wat ziet je oven er nog schoon uit. Dit jaar had ik een keukenreparateur in huis voor mijn whirlpool gasplaat met vonkontsteking. Hij sprak over Etna. Ik zei dat ik dat zo’n stevig merk vond. Heel vroeger had mijn moeder een vrijstaande Etna. Behoorlijk vintage nu en volgens mij toen ook al.

  Hij had de meeste reparaties van Etna. Surf nog even het internet over en beslis daarna. Ik heb het alleen maar van horen zeggen. Je huidige oven lijkt me levensgevaarlijk.

 10. Wat vervelend dat jullie al zo snep apparatuur moesten vervangen. Een vintage oven is wel mooi, zeker wanneer je zo;n echte leefkeuken hebt.
  Onze nieuwe keuken wordt donderdag geplaatst. Wij hebben gekeken naar een merk dat niet te duur was maar wel goed aangeschreven stond. Een merk dat bekend is.
  Daarnaast alles van hetzelfde merk gekozen ivm de garantie. Ik kijk in ieder geval uit naar donderdag, want dan hebben we weer een keuken :)

  1. Ik kan me voorstellen dat je er naar uit kijkt om weer een keuken te hebben Marjon. Het leven zonder keuken lijkt me een heel gedoe.

   Ik ben heel benieuwd. Ga je foto’s plaatsen van je nieuwe keuken op je blog?

 11. Hoi,

  Klinkt bekend.
  Ik had het ook voor: het bleek dat de thermostaat weggesleten was. (contacten ingebrand/versleten) Daardoor bleef de oven maar warmte geven, en warmte geven…. eindeloos. Het lijkt er op dat je ook zoiets hebt voorgehad? Groetjes. (mij over was/is wel een ander model, deze was van AEG maar heel wat ouder)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.