Reacties

Nieuwe oven nodig — 37 reacties

  • Nou, dat vind ik ook... Achteraf heb ik het gevoel dat we beter onze keuken bij de Gamma of Ikea hadden kunnen kopen wat betreft kwaliteit.

   Maar met de nieuwe oven ben ik superblij!

  • Soms is genieten inderdaad meer waard dan geld : )

   En wat ook zo fijn is aan deze oven is dat hij een timer functie heeft. Dat had de vorige ook niet, dus dan kon ik nooit weg als ik iets in de oven had staan.

 1. Bij ons in het andersom gegaan. Wij hadden de vintage oven van Whirlpool gekozen in de nieuwe keuken.
  Deze zomer sloegen de stoppen telkens door. Er moest een nieuwe komen.
  Helaas toen maar voor een eenvoudige moderne gekozen.
  Ik had graag jouw oven gehad zeg!
  Geniet ervan

 2. Ik heb een voordelige, moderne gekozen. Een moderne staat ook beter in mijn keuken. Ik hoefde geen toeters en bellen zoals zelfreinigende mogelijkheden. Mijn nieuwe oven lijkt angstwekkend veel op jouw oude, maar van een ander merk. Ben trouwens tevreden met mijn oven.
  Als we een nieuwe keuken nemen, wil ik een landelijke keuken en dan zou ik zo'n oven als die van jou heel graag uitkiezen! Veel plezier ermee!

  • Bij een moderne keuken, past een moderne oven goed. Zelfreinigend klinkt wel heel handig : )

   Maar dat is deze ook niet. Daar zou ik dan wel weer op besparen.

 3. Wij hebben na 20j onze oven zopas vervangen het is een strakke geworden omdat ik een strakke witte keuken heb ,hij komt van ,van de borre die grote electrozaak en die was 870 eu maar het was en maandaanbieding en er ging 300euro af en ik ben er blij mee ,die van u is mooi maar past niet hier.

 4. Mooi, die oven!!

  Wij hebben ook een oven die te heet wordt. Met een oventhermometer redden we ons nu nog aardig, maar balen is het wel! De onze is van IKEA.

 5. Wow! Die is mooi zeg!!! Dat is ook precies de stijl die ik prachtig vind en wat fijn dat hij zo betaalbaar is. Duur is trouwens niet altijd beter. Mijn vaatwasser van S.iemens is amper drie jaar oud en ik heb er niets dan problemen mee.

  • Wat vervelend Villa BlaBla! En hij is niet eens van Hotpoint dus. Dat is het merk apparatuur dat wij vijf jaar geleden kochten, en dat ik dus echt noooooit meer zou kopen.

 6. Dat is inderdaad een hele mooie zeg! Toen ik mijn appartement kocht zat de oven en afwasmachine er al in. Bij bv de wasmachine heb ik voornl gekeken naar de prijs en hoeveel erin kan en bevalt nog steeds. Liefs.x

 7. Onze inbouwoven heeft het een aantal maanden terug ook begeven. Ik heb hem 18 jaar heel veel gebruikt maar weet niet of we nog een nieuwe kopen. Onze oven is enen van 90 cm en tegenwoordig is die maat niet makkelijk meer te vinden. De paar merken die nog inbouwovens van 90 cm aanbieden, zijn enorm duur. Ik bak al meer dan 30 jaar zelf ons brood en in de mijn kapotte oven kon ik in totaal 8 bakvormen zetten : 2 baklagen met 4 bakvormen naast elkaar. De kosten van de verbruikte elektriciteit kon ik dus verdelen over 8 broden wat de energiekost per brood naar omlaag haalde.
  Sinds onze oven kapot is, bak ik onze broden in mijn losstaande combimicrogolf/hetluchtoven. Ik kan er nu wel maar 2 per keer bakken maar ik vind de investering in een nieuwe heteluchtoven van 90 cm te veel aangezien we maar met 2 meer zijn en ons broodverbruik veel lager ligt of toen de kinderen nog thuis woonden.

  • Achttien jaar is best respectabel. Balen dat het model dat je nodig hebt zo prijzig is. Ik kan me voorstellen dat je dan aarzelt om een nieuwe te kopen.

 8. Wat een prachtige oven. Verstandig dat je voor een betrouwbaar merk gekozen hebt. Die gaan gewoon veel langer mee. Hier staat een Etna gasfornuis in combinatie met een oven. Was ooit een heel modern fornuis toen mijn oma hem meer dan 65 jaar oud geleden aanschaftte. En hij doet het nog steeds. In tegenstelling tot moderne varianten zit er geen overbodige luxe aan wat meestal snel kapot gaat. Aansteken doe je nog gewoon met een lucifer.

  • Wauw, een oven die na 64 jaar nog steeds goed werkt! Dat is echt heel lang. Je hoort best vaak dat ze apparatuur vroeger ook beter maakten en met het idee dat het een leven lang moest meegaan.

 9. Wat ziet je oven er nog schoon uit. Dit jaar had ik een keukenreparateur in huis voor mijn whirlpool gasplaat met vonkontsteking. Hij sprak over Etna. Ik zei dat ik dat zo'n stevig merk vond. Heel vroeger had mijn moeder een vrijstaande Etna. Behoorlijk vintage nu en volgens mij toen ook al.

  Hij had de meeste reparaties van Etna. Surf nog even het internet over en beslis daarna. Ik heb het alleen maar van horen zeggen. Je huidige oven lijkt me levensgevaarlijk.

 10. Wat vervelend dat jullie al zo snep apparatuur moesten vervangen. Een vintage oven is wel mooi, zeker wanneer je zo;n echte leefkeuken hebt.
  Onze nieuwe keuken wordt donderdag geplaatst. Wij hebben gekeken naar een merk dat niet te duur was maar wel goed aangeschreven stond. Een merk dat bekend is.
  Daarnaast alles van hetzelfde merk gekozen ivm de garantie. Ik kijk in ieder geval uit naar donderdag, want dan hebben we weer een keuken :)

 11. Hoi,

  Klinkt bekend.
  Ik had het ook voor: het bleek dat de thermostaat weggesleten was. (contacten ingebrand/versleten) Daardoor bleef de oven maar warmte geven, en warmte geven.... eindeloos. Het lijkt er op dat je ook zoiets hebt voorgehad? Groetjes. (mij over was/is wel een ander model, deze was van AEG maar heel wat ouder)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder