Nieuwe Blokker reclame: geloof jij t?

blokkerDe nieuwe reclame van de Blokker verwondert mij!

Uberhippe Sarah Jessica Parker in de Blokker?!

Want in de nieuwe commercial van de Blokker speelt de überhippe Sarah Jessica Parker, bekend als de hippe stadse coluministe Carrie Bradshaw uit de tv-serie Sex and the City.

In die serie gebruikt ze haar oven als opbergplek voor haar schoenen. En het belangrijkste kenmerk van haar levensstijl is dat ze altijd buiten de deur eet.

Niet bepaald een huishoudelijk type dus.

En toch speelt zij dus de hoofdrol in de nieuwe reclame van winkelketen Blokker. En wat verkoopt Blokker? Juist, huishoudelijke artikelen. Tenminste, dat is hoe ik de Blokker zie.

Blokker: wat is het voor winkel?

Als ik naar de Blokker ga, dan kijk ik er graag naar de koffiezetapparaten, dweilsystemen en soms koop ik er een tosti ijzer. Ook bewonder ik graag het serviesgoed. Je kunt er bovendien ook prima terecht voor speelgoed. Ik vind de Blokker best een fijne winkel. Zeker als het gaat om huishoudelijke apparaten en dergelijke. Hoewel ik sommige producten die zij verkopen, nu ook wel (goedkoper) bij de Action koop.

Als ik op hun site kijk zie ik de volgende (product) categorieën:

Ik vermoed dat meer mensen een aantal van bovenstaande producten nu bij de Action kopen. Want Blokker had vorig jaar een recordverlies van 52 miljoen. Sinds 2014 zijn er al twee reorganisaties geweest, en zijn er 800 banen verdwenen.

Blokker moet eigentijds worden

Het schijnt dat ze Blokker daarom willen veranderen en dat het 'eigentijdser' moet worden.

En blijkbaar vinden ze Sarah Jessica Parker daar geschikt voor.

Ik weet het niet hoor... Ik vind de reclame nogal gekunsteld en ongeloofwaardig.

Zie ook mijn post over de Trekpleister folder met hun maffe fotostrips en over de vieze Schimpie reclame.

Wat vind jij van deze reclame? En hoe zie jij de Blokker? Kom je er vaak?

Similar Posts

50 Comments

 1. Ik geloof er ook helemaal niets van Vlijtig Liesje. Ze proberen echt hun oubollige imago op te vijzelen, maar het werkt juist averechts. Misschien hadden ze beter Kelly van Kelly Caresse kunnen vragen. Ook een frisse meid die wel geloofwaardig overkomt als ze een product van Blokker zou aanprijzen. Ik kom alleen bij de Blokker wanneer ik mijn bestellingen van Coolblue daar ophaal. Verder zul je mij daar niet vinden.

  1. Echt ideaal hoor. Zo hoef ik nooit thuis te blijven wanneer ik iets heb besteld bij Coolblue. Ik kan het gewoon ophalen bij de Blokker bij mij op de hoek. Coolblue heeft nog veel meer ophaalpunten.

 2. Ik kom eigenlijk nooit meer bij de Blokker. Ik vind het een winkel van niks en als ik wat zoek hebben ze het daar niet. Ga ik liever naar de media markt voor mijn huishoudelijke apparaten.

  1. Aha, dus ook de Mediamarkt is een concurrent van Blokker! Daar had ik zelf nog niet aan gedacht. Ik dacht dat ze vooral 'last' hadden van de Action.

 3. Ik vind het juist wel een leuke reclame. Volgens mij is het ook allemaal met een knipoog bedoeld en dat vind ik wel leuk eraan. Ik kom zelf zelden bij de Blokkee, maar vind het wel een goede winkel voor huishoudelijk spul. Als ze zich ook succesvol kunnen richten op de E- Commerce denk ik dat ze overleven. Maar vrees dat dat lastig wordt voor Blokker.

  1. Leuk dat jij de reclame wel kunt waarderen! Zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Ik krijg er elke keer dat ik 'm zie kromme tenen van!

  1. Jammer dat het ongezelliger is geworden. Hier in de buurt is één Blokker failliet gegaan, maar een andere in een naburig dorpje is er nog. En die is nog best gezellig moet ik zeggen.

 4. Dat jij over de reclame schrijft en wij dat lezen, is ook al reclame. Sommige reclames zijn expres irritant, gek of bijzonder, zodat we het merk/product onthouden alleen al om die reden.
  Ik kom bij Blokker voor de stofzuigerzakken (en dat is niet vaak). De winkel is voor mij te vol (en te saai) en ik heb weinig van de spullen nodig.

 5. Die nieuwe Blokker-reclame vind ik vooral heel grappig. Ik vind 'm leuk gemaakt, er zit veel vaart in en ook een bepaalde 'schwung'. Zelf vat ik 'm daarom op als met een knipoog bedoeld. Ik zie er een zekere zelfspot in van Blokker.
  Naar aanleiding van hun nieuw reclamemateriaal ben ik eens wat Blokkerfilialen gaan bezoeken om te kijken wat er nu zo nieuw is aan de nieuwe Blokker. Niets! In de filialen die ik bezocht was alles gewoon als vanouds.

  1. Die zelfspot haalde ik er helemaal niet uit helaas. Terwijl ik dat zeker wel erg kan waarderen. Ik heb echt het idee dat ze het serieus menen.

  2. Precies Sunny Mama! Jij begrijpt het. Het zou dus kunnen dat het humoristisch bedoeld is, en dat hoop ik nu dan maar. Maar ik dacht echt dat het serieus bedoeld was, vandaar dat ik het zo'n verschrikkelijke reclame vind.

 6. Ik kijk er wel voor ideetjes en kocht dvd,s paar jaar terug.
  Verder treinkaartjes en af en toe een koekenpan na aanbranding en aantasting van de laag.

  Reclame ,ach artiesten trekken jonge mensen aan.

  Fijne dag allen
  Vandaag ouderwets naar De Libelleweek-dag

 7. Juist omdat er zoveel mensen hun baan kwijt zijn geraakt, vind ik het jammer dat ze wel geld hadden om in haar te steken, terwijl het in mijn ogen niet heel erg geloofwaardig is. Vroeger kwam ik er wel vaak. Maar eigenlijk kun je tegenwoordig ook al die spullen bij Bol.com krijgen. Soms loop ik er wel nog even naar binnen. Ze hebben altijd wel leuke accessoires

 8. Reclames doen me niet zoveel. Vroeger kwam ik regelmatig bij Blokker. In mijn vorige woonplaats heb ik een paar mindere ervaringen gehad met de klantenservice. In het nieuws hoorde ik laatst dat service idd een zwak punt was. Ik heb het idee dat Blokker zich beter daar op had kunnen richten. Een zelfde soort winkel houden met jeer aandacht wat de consument wil. Kwalitatief hoogwaardige producten voor een betaalbare prijs. Dat hoeft dus niet zo voordelig te zijn als bij de Action. Daar kosten spullen erg weinig en stap je ook makkelijker overheen als je een keer een miskoop hebt gedaan.
  Waar ik nu woon zijn minder winkels dan in mijn vorige woonplaats. Winkelen in een andere stad doen we nooit en ik koop huishoudelijke producten nu sneller online bij Bol of Kijkshop.

 9. Ik denk dat ze niet per se geloofwaardig over wilden komen (want dat is het natuurlijk helemaal niet), maar dat ze gewoon een bekend iemand zochten die haar naam aan deze winkel wilt verbinden om ons erheen te lokken. Ik kom er alleen nooit, dus zo top werkt het niet haha.

 10. Ik vind het een raar signaal. Volgens mij is inmiddels algemeen bekend dat de Blokker niet goed draait en dan huren ze een dure actrice in voor de reclame. Dat maakt het voor mij al heel ongeloofwaardig.
  En ik kom inderdaad ook wel eens bij Blokker, voor de huishoudelijke artikelen, zoals een dweil of een prullenbak.
  Ik vraag me af of ze het gaan redden. Wel hebben ze de online winkel beter op orde dan Hema, bij Blokker is het morgen in huis, bij Hema kun je er erg lang op wachten, zelfs als je het af wil halen in de winkel.

  1. Dat is waar inderdaad. Ik bestelde laatst jersey rokjes bij de Hema en het duurde een aantal dagen voordat ik het in de wínkel kon ophalen. Als bestellingen bij Blokker de volgende dag al bezorgd worden, is dat inderdaad beter.

 11. Eigenlijk vind ik het wel een geinige reclame, juist omdat het een hele vette knipoog is. Persoonlijk houd ik niet zo van 'waarheidsgetrouwe' reclames. Geen humor en vreselijk oubollig (zoals zg tandartsen/artsen etc die 'geïnterviewd' worden.... brrrrr

  1. Ik heb die humor echt helemaal niet gezien! Terwijl ik normaliter toch best de humor van dingen in zie. Misschien moet ik de reclame nog maar eens gaan kijken, en nu met het oog op de vermeende zelfspot van de Blokker : )

  2. 't Is ook niet zo dat ik schaterend voor de tv zit hoor????. Maar ach.... er zijn heel veel heel beroerde reclames en deze vind ik in dat aanbod best aardig.

   Groetjes, Noor

 12. De blokker in onze stad is veel te klein het staat allemaal te dicht op elkaar en ik ben altijd bang om iets om te stoten, en wat die reclame betreft die vind ik wel grappig maar ik laat me zo wie zo niet echt be invloeden door de reclame.

 13. Ik vind het wel een leuke reclame, en ik snap wel een beetje dat Blokker hiermee als hippere winkel gezien wil worden. Ik keek SATC nooit, dus ik heb niet hetzelfde beeld bij Sarah als jij denk ik. Ik kom vaak bij Blokker voor inderdaad servies, maar ook kaarsjes en andere prulletjes voor thuis.

 14. Het jammere is dat elk Blokker filiaal zelf mag bevoorraden, waardoor ze NOOIT hebben wat ik in de folder heb gezien. 'Want dat verkoopt hier niet'. :S Ik sta er toch voor in de winkel?
  Reclame zegt me niet zoveel. Ik ken haar als de vrouw van 'Ferris Bueller' :P Er zal vast wel een doelgroep geweest zijn waar ze voor gebruikt wordt. Of het een handige zet is? Uiteindelijk moeten de winkels gewoon verkopen wat mensen willen hebben.
  En ik ben nog nooit bij de action geweest, dus ik kan dat dan ook niet vergelijken. Maar de blokker is fijn op loopafstand en als het echt moet betel ik het online en haal het af.

 15. Ik moet ook wennen met SJP in deze reclame. Ik probeer ook met mijn hoofd te denken, als je zoveel verliest waarom geef je nog zoveel uit aan SJP voor je reclame. Niet beter martha stewart?? ;-)

 16. Ik vind t juist leuk gevonden, zelfs een bekende huishoudelijke nit wit als deze dame vindt blijkbaar alles wat ze nodig heeft bij Blokker.
  Slim gedaan. En dat niemand t gelooft, ach reclames zijn niet om geloofd te worden maar om naamsbekendheid te maken. Dat is hier al goed gelukt ;-)

 17. Ik vind de reclame eigenlijk wel leuk. Ik moet alleen wel bekennen dat ik er alleen kom voor stofzuigerzakken of kaarsen.

  Maar Blokker bereikt nu precies wat ze willen bereiken, er word over gepraat!

 18. Ik kom zelden of nooit bij de Blokker. Deels omdat ik dat soort grote winkelketens mijdt(ja ook de Action) Ik koop mijn spullen bij kleine zelfstandigen, liefst in mijn eigen stadje en anders in de stadjes eromheen.
  Koop lokaal, dat is wat ik zoveel mogelijk probeer te doen.

  Groet,greet

 19. Onze Blokker is niet gerestyled; dus gewoon nog een oude Blokker. Waar ik spray voor de ruitjes van de houtkachel koop en voordelige treinkaartjes als die daar in de aanbieding zijn. Verder scoor ik er nog wel eens een koopje uit de folder.

 20. Pfff Blokker is BORING! Kom er ook echt alleen maar voor m'n vuilniszakken. De kleur van de winkel staat mij ook niet aan. Hippe Jessica voor Blokker? Nee geloof er niks van.

 21. Ik kom regelmatig bij de Blokker, meestal voor een klein cadeautje of inderdaad de stofzuigerzakken ;) De Blokker in onze stad is dan ook een grote gezellige winkel, met vriendelijk personeel. Wat ik het leukste vind aan onze Blokker, is dat er altijd opruiming is, m.n. speelgoed, er is altijd wel een leuk afgeprijsd A-merk kindercadeautje te vinden. De kwaliteit is dan vaak veel beter dan bij Action èn ze pakken het leuk in. Ik zou de Blokker best missen als deze zou verdwijnen, dus ik hoop maar dat de reclame werkt ;)

 22. Ja ik heb het met aandacht gevolgd en bij mij op de bilderdijkstreet is er de eerste blokker New style gekomen. Nou vind ik het hoogst merkwaardig dat Sarah Parker deze blokker nieuwe stijl weer leven in moet blazen. . Ti s het net niet vind ik... maar ik ben wel gecharmeerd van de nieuwe blokker.Bepaald goedkoper is ie niet maar wel een leukere uitstraling dan voorheen. Ik koop trouwens alles veel meer online.

 23. Ik geloof het niet. Ik ga nu wel voor sommige producten terug naar de blokker omdat ik er niet tevreden over ben uit de action. Maar vind de winkel zo een wanorde altijd. Wel vind ik dat hun folder artikelen laatste maanden leuker zijn geworden. Hier in BE mogen ze gewoon de potten & pannen van kok huppeldepup weglaten.

 24. Blokker vind ik ook een winkel geworden van alles niets. Zuur ook voor de mensen die ontslagen zijn... Om dan zoveel geld uit te geven aan reclame

 25. Tja, die reclame he... vind 'm ook niet geloofwaardig. Ik dacht toen ik 'm zag "Huh? Hoezo SJP?" ik vind haar heel leuk maar ik snap de link met Blokker niet echt. Ben wel benieuwd naar de nieuwe stijl, al kom ik er niet vaak.

 26. Ik ben bang dat Blokker (Marskramer had dat ook) altijd dat imago zal blijven behouden. Of er nou wel of geen SJP in een reclame speelt. De reclame zelf vind ik nog best leuk. Maar dat verandert niet mijn beeld van de Blokker. Als je de winkel niet zou kennen, dán kan ik me voorstellen dat je wel nieuwsgierig bent.

  Ik vind hun indeling achterhaald en het aanbod. Ik denk niet dat de Blokker nog lang in beeld blijft in Nederland. Ze moeten dan echt iets doen aan hun huisstijl. Zoals de Hema, zeg maar. Met unieke dingen. Ik ben nog niet in een nieuw filiaal geweest. Maar ik verwacht niet dat ze dat hebben.

  1. Ik ben ook nog niet in een nieuw filiaal geweest. Maar ik vind het huidige hier in de buurt eigenlijk ook prima. Hoewel ik wel benieuwd ben naar de nieuwe look.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.