Netflix: Workin’ moms

Netflix Workin' moms

Nieuw op Netflix is de Canadese serie Workin’ moms, die zoals de titel al zegt gaat over ‘werkende moeders’. Je krijgt beelden voorgeschoteld van moeders die in de wc met twee elektrische kolven aan hun borsten geklemd melk afkolven, maar ook scènes van zogenoemde moedergroepen. Kortom, Workin’ moms is eigenlijk vooral een serie over het moederschap, en dan met name van de babytijd. Eerlijk gezegd deed Workin’ moms me erg denken aan de Australische serie The Letdown. Alleen vond ik die leuker. Eerlijk gezegd vond ik Workin moms nogal een eh, letdown ; )

(Sorry).

Workin’ moms: de karakters

Sommige vrouwen in Workin’ moms zijn ervaren moeders, voor andere is het hun eerste kind. De vrouwen die je het beste leert kennen zijn:

 • Kate: supergoed in haar werk in de PR, probeert haar ambities te combineren met haar zoontje.
 • Anne, psychiater en per ongeluk alweer zwanger. Kampt met eens seksueel voorlijke dochter van 9.
 • Jenny, IT specialist, wil liever thuisblijven, maar heeft geen keus dan weer aan de slag te gaan.
 • Frankie. Frankie werkt als makelaar, haar partner is een vrouw en ze heeft last van een postpartum depressie en oververmoeidheid.

Workin’ moms: het verhaal

Tsja, ik heb 3 afleveringen gezien, en ‘het verhaal’ is simpelweg de perikelen van Kate, Anne, Jenny en Frankie. En zo nu en dan ook van de andere moeders in hun moedergroepje.

Trailer Workin’ moms

Mijn conclusie over Workin’ moms

Ik heb gemengde gevoelens over Workin’ moms. Bij de eerste aflevering vond ik het allemaal wel grappig. Er komen veel stereotypes voorbij, en ook het bekende politiek correcte gedoe. Zo mag het ‘N’ woord niet meer gebruikt worden tegen je kind, en dat staat dan blijkbaar voor het woordje ‘Nee’. Maar na aflevering 2 en 3 vond ik het eerlijk gezegd regelmatig wat flauw en cliché worden.

Terwijl de serie The Letdown net aan de goede kant van een kritische parodie weet te blijven, schiet Workin’ moms net iets te vaak naar de verkeerde kant door. Zoals wanneer de leidster van de moedergroep duidelijk zichzelf bedoelt als ze het heeft over de lichamelijke onmogelijkheid om een orgasme te krijgen, en de andere vrouwen haar gegeneerd negeren. Ik vond het pijnlijk, en tenenkrommend om te zien.

N.B. Je hoeft niet persé een baan te hebben of fulltime buitenshuis te werken om deze serie leuk te vinden. De rode draad is het moederschap : )

Praktische informatie over Workin’ moms

Het eerste seizoen van Workin’ moms werd uitgezonden in 2017, en ze zijn bezig met het derde seizoen. Op Netflix kun je nu het eerste seizoen van Workin’ moms zien. In totaal zijn er 13 afleveringen die ongeveer 22 minuten duren.

Lees ook mijn review van The Affair.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Similar Posts

11 Comments

 1. Hm. Klinkt best grappig. Ik ben één van de weinige mensen die geen Netflix heeft en ondanks dat ik veel leuks voorbij zie komen, wil ik dat zo laten. Anders kom ik vast weer nog minder aan lezen toe. Keuzes, keuzes…

 2. Ik vond The Letdown ook leuker, maar heb ook zeker gelache bij en om Workin’ Moms. Ik vond het juist wel geinig dat het juist zo overdreven was. Lekker flauw ????

  1. Ergens de spot meedrijven door overdrijving vind ik ook zeker wel leuk, maar ik weet niet… Bij Workin’ Moms vond ik het soms te flauw. Maar misschien moet ik nog een paar afleveringen proberen.

 3. Ja leuk. Ik kwam deze serie laatst al een keer tegen, lijkt me grappig (ook al heb ik zelf geen kinderen)… Na zo’n serie weet ik waarschijnlijk waarom ik nog even moet wachten haha.

 4. Daaaaaank, ik heb de Letdown in mijn lijst gezet! Lijkt mee veel leuker, Working Moms viel me ook tegen, alleen de eerste wel aardig :-(
  Heerlijk om dergelijke ‘rampenfilms’ te zien als je zelf al comfortabel in de pubers zit…mákkelijke en lieve pubers :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.