Netflix tip: Isn’t it romantic

Isn't it romantic?

Normaliter kijk ik het liefst series op Netflix, maar dit keer waagde ik me aan de film Isn’t it romantic op Netflix. Isn’t it romantic is een lichtvoetige, romantische comedy. Verwacht geen baanbrekende effecten of verhaallijnen, maar gewoon ouderwets, simpel vermaak. Maar dan wel met een scheutje magie ; )

Isn’t it romantic

Het draait in Isn’t it romantic allemaal op Nathalie. Nathalie is een goede architect, maar laat op haar werk over zich heen lopen. Ze is totaal niet assertief, en laat zich bijvoorbeeld steeds overhalen om koffie te halen voor haar collega’s. Ze heeft een secretaresse die ook haar vriendin is maar de hele dag films kijkt, en een mannelijke collega waarmee ze bevriend is. Die mannelijke collega is stiekem verliefd op Nathalie, maar dat heeft zij totaal niet door. Want Nathalie heeft een lage dunk van zichzelf. Het komt niet eens bij haar op dat hij haar leuk zou kunnen vinden.

Nathalie is cynisch over romantische komedies. Ze moppert op de standaard verhaaltjes en onderdelen van een romantische film, ook wel ‘tropes’ genoemd:

  • De voice-over.
  • De cliché homo-vriend.
  • Het meisje dat probeert om de bruiloft van haar ‘love interest’ tegen gehouden.
  • De vrouwelijke hoofdrolspeler die ‘grappig’ onhandig is.
  • De sexy, aantrekkelijke zakenman.
  • Een romantische rivaal.
  • Kleren aanpassen montage.

Dan wordt Nathalie’s leven zelf een romantische comedy

Op een dag wordt Nathalie beroofd en krijgt een flinke klap op haar hoofd. Ineens is haar wereld veel mooier. Het is veranderd in een romantische comedy waaraan ze zo’n hekel heeft. Ook al is alles mooier en beter, toch heeft Nathalie maar één doel: terug naar haar stinkende, vervelende leventje. (Dat snapte ik niet helemaal…) Maar goed. Uiteindelijk doet Nathalie precies wat ze altijd zo stom vond aan de vrouwelijke karakters in romantische comedy, en leert en passant van zichzelf te houden. Dat cliché zou irritant zijn, ware het niet dat het allemaal wordt verteld met een enorme knipoog.

Trailer Isn’t it romantic

Mijn conclusie over Isn’t it romantic

Isnt’ it romantic is de moeite waard omdat het de spot drijft met het genre dat het is: de romantische comedy, maar dan wel op een lieflijke manier. Het is nergens zwaar sarcastisch, rauw of grof zoals Workin Moms. De levenslessen: ‘Je bent de moeite waard,’ en ‘Jij mag er ook zijn,’ zijn mierzoet en cliché maar zijn goed te verteren omdat er geen enkele pretentie is dat ze origineel zijn. Als je als kijker denkt: ‘Allemachtig wat een cliché,’ dan zegt Nathalie dat zelf ook al in de film : )

Wat overigens niet cliché is, is Nathalie zelf. Ze is niet de standaard vrouwelijke hoofdrolspeler: zo is ze, zoals dat heet, ‘plus size’. Ook is haar uiteindelijke ‘love interest’ niet de standaard knappe man.

Is Isn’t it romantic wat van jou?

Houd jij van romantische komedies met een scheutje magie en vind je het niet erg als het verhaal cliché is? En heb je bovendien een korte aandachtsspanne en zin in iets makkelijks? Dan vind je Isn’t it romantic vast wel leuk.

Heb je de schurft aan romantische komedies, en wil je je tanden zitten in vernieuwende cinematografie? Laat Isn’t it romantic dan vooral links liggen.

Praktische informatie over Isn’t it romantic

Je kunt Isn’t it romantic kijken via Netflix.

Lees ook mijn review van The Affair.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips!

Wat vind jij van romantische komedies? En heb je een favoriet?

Similar Posts

15 Comments

    1. Misschien kun je het eens cadeau vragen voor je verjaardag Klaproos. Er zijn zelfs speciale cadeaukaarten te koop van Netflix : ) Dan probeer je het een maandje, en daarna stop je er weer mee.

  1. Leuke stuk om te zien. Niet zolang gelden hebben wij netflix weg gedaan. Misschien over poosje weer. Toch weer duurder geworden. Dat vind ik nou jammer. Het is wel leuke film om te zien. Fijne week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.