Netflix film The Perfect Date review: Mwah.

The Perfect Date review

Samen met mijn man waagde ik mij aan de film The Perfect Date op Netflix. Mijn man houdt erg van lichtvoetige comedy’s, terwijl ik wat meer van de psychologische thrillers en zombie series ben, maar het geheim van een goed huwelijk is geven en nemen en dus keken we The Perfect Date. Althans, dat probeerden we. Na drie kwartier was ik ‘m zo zat, dat ik ben afgehaakt.

Netflix The Perfect Date: waar gaat het over?

Brooks Rattigan droomt ervan naar Yale of Harvard te gaan, maar hij heeft niet genoeg geld. Van het één komt het ander, en voor je het weet verhuurt hij zichzelf als ‘the perfect date’. Heel eigentijds vraagt hij een vriend om een app te ontwikkelen waarop vrouwen de perfecte date bij hem kunnen bestellen. Ze kunnen opgeven wat ze voor iemand zoeken, en Brooks speelt vervolgens het gewenste karakter. Een leuk gegeven, en niets mis mee.

Oh nee, een ‘kick-ass heroine’!

Maar waar wel wat mis mee was, althans dat vond ik, waren de cliché karakters en gebeurtenissen. Al vrij snel in de film ontmoet Brooks wat volgens mij zijn officiële ‘love interest’ wordt, maar dat hebben ze natuurlijk allebei niet door. En helaas is Brooks’ potentiële liefde van het zogenoemde kick-ass heroine type. Oftewel zo’n vrouw die stoer, vrijgevochten en anders-dan-anders is, behalve dan dat ze dat helemaal niet is, maar juist een wandelend cliché met haar stoere attitude. Oh-oh-oh, wat zijn we toch een vrije geest zeg, want kijk me eens lompe schoenen dragen bij mijn avondjurkje.

Blegh.

The Perfect Date: existentiële crisis

The Perfect Date doet een gooi naar een beetje diepzinnigheid. Want naarmate Brooks wordt wat anderen van hem willen, weet hij op een gegeven moment niet meer wie hij nou eigenlijk echt is! Een heuse existentiële crisis dus.

Trailer The Perfect Date

Mijn conclusie over The Perfect Date

The Perfect Date is een prima tussendoortje als je zin hebt in iets makkelijks en wel houdt van romantische comedy’s. Ook is het handig als je wel houdt van een film over tieners/jong volwassenen. Je kunt je er geen buil aan vallen, want het verhaaltje kabbelt rustig voor.

Maar heb je een hekel aan cliché’s* en standaard karakters zonder zelfspot, dan is The Perfect Date voor jou niet perfect. Ik vond er echt niets aan en geef deze film een 6. Hij oogt namelijk wel mooi en Brooks Rattigan komt sympathiek over.

Praktische informatie over The Perfect Date

The Perfect Date is een ‘Netflix original’ en valt in het genre van ‘teen movies’. Je kunt deze film nu kijk op Netflix. Hij duurt anderhalf uur.

Heb jij de film The Perfect Date gezien? Wat vond je ervan?

* Het wonderlijke is dat Koreaanse drama’s ook grossieren in cliché’s, maar dan vind ik ze juist geweldig! Misschien is het de manier waarop het gedaan wordt.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips! en mijn post over je Netflix account delen.

13 Comments

  1. Bernardine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh