Netflix tip: Chinees drama

Chinees drama Well-Intended Love op Netflix

Om de bezoekers van Huisvlijt niet teveel lastig te vallen met mijn enthousiasme voor Koreaanse drama's, heb ik een apart blog gemaakt waar ik mijn liefde voor Koreaanse drama's ongegeneerd kwijt kan.

Maar nu kan ik het toch even niet laten, om een Chinees drama te bespreken, want het is te zien op Netflix. Dat maakt het 'mainstream' wat mij betreft, en dus veroorloof ik mij om er ongegeneerd een post aan te wijden. Het gaat om het Chinese drama Well-Intended Love op Netflix, dat ik met een mengeling van verbijstering en ontzetting keek.

Want tsjonge, wat doet die mannelijke hoofdpersoon toch allemaal. Dat kan écht niet!

Well-Intended Love: marriage contract!

Laat me beginnen met te vertellen waarom ik dit Chinese drama keek, terwijl ik eigenlijk helemaal niet goed tegen de Chinese taal kan. Ik vind hem zo 'knauwerig' klinken namelijk. Maar Well-Intended Love is een drama over een marriage contract! En dat is naast de zogenoemde gender bender drama's, waarbij een meisje zich voordoet als jongen, mijn favoriete genre! Daarvoor wilde ik me wel over mijn aversie tegen de Chinese taal heen zetten.

Het verhaal van Well-Intended Love: spoiler alert!

Well-Intended Love draait om een actrice, Xia Lin waarvan de carrière maar niet van de grond wil komen. Dan blijkt ook nog dat ze leukemie heeft, en een beenmergtransplantatie nodig heeft. De enige geschikte donor blijkt CEO Yizhou te zijn. Maar hij wil alleen haar donor zijn, als ze een contract marriage met hem aangaat. Aangezien ze geen keus heeft doet ze dat.

Maar, en nu komt het schandalige: ze hééft helemaal geen leukemie! Dat was allemaal onderdeel van het masterplan van Yizhou om in contact met haar te komen! Hij had tegen de dokter gezegd dat ze tegen haar moesten zeggen dat ze leukemie had. Nou ja zeg. Ik bedoel maar. Ik vond het echt niet kunnen, wat niet wegnam dat ik lekker verder keek want ja, we hebben het hier wel over een contract marriage verhaallijn!

Vervolgens gebeuren er nog meer ronduit rare en bizarre dingen, zoals een ontvoering, zwangerschap, geweld etc.

Chinees drama Well-Intended Love op Netflix

Well-Intended Love: een zwakke verhaallijn, maar wel amusant

Als je houdt van goed doortimmerde verhaallijnen, die logisch in elkaar zitten, dan moet je niet bij Well-Intended Love zijn. De verhaallijnen zijn namelijk nog bizar. Maar als je houdt van romantiek en ontluikende liefde, dan is Well-Intended Love een onderhoudend drama.

Als je moe bent, en zin hebt in een makkelijk romantisch drama, dat niet gehinderd wordt door de wetten van de logica, dan kun je dit Chinese drama best proberen.

Mijn conclusie over Well-Intended Love

Ik vond het Chinese drama Well-Intended Love op Netflix een wonderlijke combinatie van bizarre en onlogische verhaallijnen en romantiek. Het was de romantiek die mijn aandacht ving.

Well-Intended Love compilatie romantische scènes

Een trailer van deze serie kon ik helaas niet vinden. Dan maar een compilatie van romantische scènes, om je in ieder geval een indruk te geven van dit Chinese drama.

Praktische informatie over Well-Intended Love

Well-Intended Love is dus te zien op Netflix Nederland. Boffen wij even ; ) Dit Chinese drama bestaat uit 20 afleveringen van ongeveer 40 minuten.

Wil je nog meer lezen over dit Chinese drama? Lees dan ook de review die ik erover schreef op mijn Kdrama blog, toen Well-Intended Love nog niet op Netflix te zien was. Ik keek het destijds via KissAsian.

Tot slot: Koreaanse drama's zijn mooier!

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips! en mijn post over je Netflix account delen.

Similar Posts

12 Comments

  1. Hoor door de muren deze taal al de hele dag, vooral heeeeeel hard en bozig, dus kan me sowieso niet zo bekoren. :)
    Wel grappig om even uit je comfortzone te komen.

  2. Oh eh ja, hier begin ik denk ik niet aan. Mijn zoon kijkt nu de vaagste Japanse serie ooit. Wanneer ik dan langsloop en een glimp opvang verstijf ik van verbazing haha ja, echt. Het heet Kantaro: The Sweet Tooth Salaryman. Misschien wat voor je na Korea en China :)

  3. Ik heb de serie nu net uit! Inderdaad wonderlijke avonturen van de hoofdpersonen maar wel erg romantisch. Ik heb me wel geamuseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.