Nakd repen: gezonde fruitrepen!

nakd reepAdvertorial

Ken je die reclame waarin een sportieve Ninja verandert in de onhandige mr. Bean omdat hij trek heeft? Of die waar een hongerige voetballer spontaan verandert in een krengerige actrice?

Volgens de reclame is de oplossing simpel: even zo’n stevige chocolade snoepreep eten.

Maar die dingen zitten boordevol suiker, kunstmatige toevoegingen en ze zijn niet bepaald gezond.

Zou het niet fijn zijn als er een reep was die wél gezond was? En nog lekker ook?

Die zijn er nu! Nieuw in Nederland: Nakd repen!

Nakd repen? Wat zijn dat nou weer?

Nakd repen zijn kort gezegd veganistische fruitrepen, zonder gluten, melk of toegevoegde suikers.

Bijna alles waar je je zorgen over kunt maken als het gaat om ons moderne voedsel, is veilig bij Nakd repen.

Mensen die suiker in de ban hebben gedaan kunnen deze repen eten. En ook mensen met een gluten- en/of tarwe allergie kunnen er van genieten. Ik moest meteen aan VeggieMo denken, een vaste bezoeker van Huisvlijt die een glutenallergie heeft.

Nakd repen zijn gemaakt met de gedachte: zoveel mogelijk van het bewerkte voedsel vervangen door zogenoemde wholefoods. Dat zijn producten, waar de ingrediënten, waarvan het product is gemaakt, natuurlijk & minimaal bewerkt zijn.

Kortom, zoals ze in het Engels zeggen: ‘What’s not to like?!’

nakd reep
Zo ziet een nakd reep er uit

Nakd bar: mijn eerste keer

Meestal eet ik ‘s ochtends een bruine boterham met kaas, in plaats van een smoothie van spinazie ofzo. Dus de Nakd repen waren echt nieuw voor mij. En ik moet zeggen: ze zijn erg lekker! Knap dat er door noten en fruit samen te persen zo’n reep kan ontstaan.

Nakd bars en ik

Wat mij het meest aanspreekt aan de Nakd bars is dat ze gezond zijn! Ik kan ze dus zonder schuldgevoel eten, in tegenstelling tot mijn snel slinkende voorraad Paashazen. Daar komt nog bij dat zo’n Nakd bar me helpt om aan mijn dagelijkse portie fruit te komen. Dat vind ik ook erg handig.

Nakd bars voor mijn kinderen

Dit laatste geldt natuurlijk ook voor mijn kinderen. Zo’n Nakd reep nemen ze veel makkelijker mee naar school, dan een appel of een peer.

Nakd repen voor als ik me een beetje flauw voel

Soms voel ik me wel eens een beetje trillerig. Dan moet ik even iets eten. Op zo’n moment komt een Nakd reep me ook goed van pas. Bijvoorbeeld als ik in de tuin aan het werk ben, en ik wel een opkikkertje kan gebruiken.

nakd

Nakd repen voor of na het hardlopen

Voordat ik ga hardlopen wil ik meestal niet teveel eten. Want dat voelt niet prettig. Tegelijkertijd loop ik ook liever niet op een lége maag. Want dan is er het risico dat ik onderweg trillerig en moe word. Een Nakd reep biedt me het beste van twee werelden: ik heb iets gezond gegeten, zonder dat ik vervolgens niet goed kan lopen.

En als ik van te voren geen reep neem, kan ik er daarna eentje nemen om mijn energie weer aan te vullen.

nakd multipack

 

Praktische informatie over Nakd repen

Nakd repen zijn onder andere te koop bij Albert Heijn, De Tuinen en Etos. Op de website nakd.nl vind je een handig overzicht met verkooppunten. Maar je kunt ze ook gewoon online bestellen.

Op welk moment zou jij voor een Nakd reep kiezen?

Zie ook Blij Suikervrij.

Met deze code krijg je 10% korting: HUISVLIJT10

Similar Posts

21 Comments

 1. Ik heb “die dingen” al vaak zien liggen, maar nog nooit geprobeerd. Ze zien er wel aantrekkelijk uit. Na je blogje erover ben ik nog meer nieuwsgierig naar! Ik zou voor Cacao gaan, maar dan ben ik bang dat die weer tegenvalt …dus toch een fruitsmaak!

 2. Ik wil geen spelbreker zijn hoor en ik wil ook niet te veel zeuren, maar op één dingetje moet je wel nog een beetje letten met die repen. Je kunt ze misschien wel ‘eten zonder schuldgevoel’, maar pas op dat je er niet te veel van eet. Zo ben ik ooit eens ontzettend veel aangekomen doordat ik niet wist hoe dik je kunt worden van gedroogd fruit!

  1. Bedankt voor de tip Sunny Mama. Door het gezonde imago had ik ook een beetje het idee dat je er onbeperkt van kon snoepen. Maar te veel is natuurlijk nooit goed.

 3. Dit soort repen neem ik mee als ik een dagje wegga. Dan heb ik altijd wat lekkers bij me. Helemaal waar wat Sunny mama schrijft. En ik beschouw dit soort repen als traktaties.

 4. Grappig, ik zie ineens overal artikelen over deze repen. Ik heb ze nog niet geprobeerd. Als ik er een zou nemen denk ik dat ik hem zou nemen als tussendoortje. Of makkelijk in altijd bij je te hebben in je tas. Ik heb nu altijd een banaan bij me. Weerhoudt mij ervan om te gaan snaaien bij trek.

 5. Mijn dochter heeft ze een keer gehad..niet te eten hahhah, ik begin er al eens niet aan, hou helemaal niet van fruit in snoep verwerkt..behalve die lekkere perziksnoepjes van Haribo mmm ;)
  Ik neem gewoon een foute reep op zijn tijd..

 6. Yep! Hier wordt er ook van genoten, als sinds ze geïntroduceerd werden een poos geleden.
  Voor de bakewell tart is favoriet. Oh, en de rode berry!
  Qua calorieën vallen ze best mee. Zo’n 120 voor een reep. Niet niks maar onvergelijkbaar met chocolade ofzo.

 7. In aanvulling op de opmerkingen van VeggieMo en Sunny Mama, vaak krijg je door zoete tussendoortjes te eten of zelfs ontbijt ermee te vervangen veel sneller weer trek vooral in zoet door schommelingen van je bloedsuiker.

  Om een keer mee te nemen prima of zoals Veggie zegt een tractatie. Maar voor mij valt dit zeker niet onder basisvoeding.

  1. Ik heb het even gegoogled (want dat kan nu weer nu ik internet heb!) en volgens mij zijn ze inderdaad lactosevrij. Maar ik zou het voor de zekerheid nog wel even checken.

 8. Ze zijn lekker maar erg duur vind ik.
  Bovendien is het niet zomaar gezond, het bevat toch veel suikers en calorieën, dus als je af wilt vallen zou ik ze laten staan.
  Voor mij zijn dit soort repen handig voor nood, voor onderweg. Ik moet net als veggiemo glutenvrij eten en soms is er gewoon niets te krijgen.
  Je kunt dit soort repen trouwens heel eenvoudig zelf maken. Gewoon wat ongebrande noten, dadels, vijgen en kokos in een keukenmachine gooien, alles fijnmaken en in een vorm duwen. Ik rol het vaak met behulp van bakpapier tot een salamivorm en bewaar dat in de koelkast. Bij trek snijd ik dan een plakje af.
  De smaak kan worden opgeleukt met vanille, cacao, gojibessen, rozijnen….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.