Reacties

Nakd repen: gezonde fruitrepen! — 21 reacties

 1. Ik heb "die dingen" al vaak zien liggen, maar nog nooit geprobeerd. Ze zien er wel aantrekkelijk uit. Na je blogje erover ben ik nog meer nieuwsgierig naar! Ik zou voor Cacao gaan, maar dan ben ik bang dat die weer tegenvalt ...dus toch een fruitsmaak!

 2. Ik wil geen spelbreker zijn hoor en ik wil ook niet te veel zeuren, maar op één dingetje moet je wel nog een beetje letten met die repen. Je kunt ze misschien wel 'eten zonder schuldgevoel', maar pas op dat je er niet te veel van eet. Zo ben ik ooit eens ontzettend veel aangekomen doordat ik niet wist hoe dik je kunt worden van gedroogd fruit!

  • Bedankt voor de tip Sunny Mama. Door het gezonde imago had ik ook een beetje het idee dat je er onbeperkt van kon snoepen. Maar te veel is natuurlijk nooit goed.

 3. Dit soort repen neem ik mee als ik een dagje wegga. Dan heb ik altijd wat lekkers bij me. Helemaal waar wat Sunny mama schrijft. En ik beschouw dit soort repen als traktaties.

 4. Grappig, ik zie ineens overal artikelen over deze repen. Ik heb ze nog niet geprobeerd. Als ik er een zou nemen denk ik dat ik hem zou nemen als tussendoortje. Of makkelijk in altijd bij je te hebben in je tas. Ik heb nu altijd een banaan bij me. Weerhoudt mij ervan om te gaan snaaien bij trek.

 5. Mijn dochter heeft ze een keer gehad..niet te eten hahhah, ik begin er al eens niet aan, hou helemaal niet van fruit in snoep verwerkt..behalve die lekkere perziksnoepjes van Haribo mmm ;)
  Ik neem gewoon een foute reep op zijn tijd..

 6. Yep! Hier wordt er ook van genoten, als sinds ze geïntroduceerd werden een poos geleden.
  Voor de bakewell tart is favoriet. Oh, en de rode berry!
  Qua calorieën vallen ze best mee. Zo'n 120 voor een reep. Niet niks maar onvergelijkbaar met chocolade ofzo.

 7. In aanvulling op de opmerkingen van VeggieMo en Sunny Mama, vaak krijg je door zoete tussendoortjes te eten of zelfs ontbijt ermee te vervangen veel sneller weer trek vooral in zoet door schommelingen van je bloedsuiker.

  Om een keer mee te nemen prima of zoals Veggie zegt een tractatie. Maar voor mij valt dit zeker niet onder basisvoeding.

  • Ik heb het even gegoogled (want dat kan nu weer nu ik internet heb!) en volgens mij zijn ze inderdaad lactosevrij. Maar ik zou het voor de zekerheid nog wel even checken.

 8. Ze zijn lekker maar erg duur vind ik.
  Bovendien is het niet zomaar gezond, het bevat toch veel suikers en calorieën, dus als je af wilt vallen zou ik ze laten staan.
  Voor mij zijn dit soort repen handig voor nood, voor onderweg. Ik moet net als veggiemo glutenvrij eten en soms is er gewoon niets te krijgen.
  Je kunt dit soort repen trouwens heel eenvoudig zelf maken. Gewoon wat ongebrande noten, dadels, vijgen en kokos in een keukenmachine gooien, alles fijnmaken en in een vorm duwen. Ik rol het vaak met behulp van bakpapier tot een salamivorm en bewaar dat in de koelkast. Bij trek snijd ik dan een plakje af.
  De smaak kan worden opgeleukt met vanille, cacao, gojibessen, rozijnen....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder