Ik ga op pad en ik neem mee... mondkapjes!

Mondkapjes

Vroeger, toen mijn zusjes en ik met onze ouders op vakantie gingen, deden we onderweg als vermaak het spelletje: 'Ik ga op vakantie en ik neem mee....' Het ging erom wie de steeds langer wordende lijst het best kon onthouden.

Aan dit spelletje doet op pad gaan tijdens de coronacrisis mij denken.

Ik ga op pad en ik neem mee...

Waar ik voorheen vooral dacht: 'Ik ga op pad en ik neem mee.. mijn sleutels, mijn smartphone en mijn portemonnee,' is daar nu aan toegevoegd: 'Mondkapjes'! Mijn man heeft zelfs voor het gemak maar even een doos mondkapjes bij Kruidvat gekocht 'voor in de auto'.

Zelf gebruik ik liever de katoenen mondkapjes van Bonprix, maar het is inderdaad wel handig om wat extra exemplaren in de auto te hebben.

Zie ook Losse filters voor mondkapjesMondkapje wassen temperatuur en frequentie en Mondkapjes Action.

Hoe vergaat het jou met de mondkapjes nu het 'dringende advies' is om ze te dragen?

Similar Posts

28 Comments

 1. Gisteren voor het eerst een mondkapje in de buurtsuup gedragen, maar dan beslaat mijn bril.
  Dus de bril maar afgezet, zie ik wel weinig van de teksten op de verpakking, maar die lees ik toch zelden.
  Buiten mondkapje maar opgehouden en bril weer opgezet, anders zie ik weer geen diepte.
  Het kabinet zegt mondkapje liever op zetten en de deskundige Jaap van Dissel zegt dat het onzin is.
  Wat werkt men ook goed samen, wie moet je nu geloven.
  Dan doe ik maar wat ik zelf goed vind. Hans

  1. Dat is Van Dissel zijn persoonlijke mening. Als er zoveel weterschappers in het buitenland zeggen dat ze nut hebben, zitten die er dan zo ver naast? Daarbij zijn er ook onderzoeken geweest waaruit kwam dat mondkapjes wel degelijk helpen om de verspreiding van het virus verminderen. Ook de huisgemaakte mondkapjes met meerdere lagen.

 2. Wij hebben ook zo doos in de auto gelegd. Zo heb je ze altijd bij de hand. De stoffen eigengemaakte vinden we ook prettiger om te dragen.
  En wij dragen ze gewoon. Alle beetjes helpen.

 3. Er zit er een in de fietstas voorop... heb ik hem altijd bij me, en eentje in de handtas, voor het geval dat, stoffen kapjes moet ik nog even naar kijken, bon prix dus...

  X

  1. Ik draag ook een bril en heb er (met mijn zelfgemaakte- en wegwerpmondkapjes) geen last van. Ik trek het mondkapje vrij hoog op zodat het een stukje onder de bril zit!

 4. Tijdens onze vakantie in het buitenland was ik al gewend geraakt aan het dragen van een mondkapje. Vond het raar terug in NL te zijn en weer zonder te lopen. Maar dat was ook weer zo gewend. Nu zorg ik ervoor dat ik altijd een mondkapje in mijn tas heb zodat ik er een kan dragen waar dat dringend wordt geadviseerd.

 5. Waar het mij gevraagd wordt of waar het verplicht is zal ik het zeker doen.
  Ik kocht een paar leuke katoenen, waar ook een filter in kan bij de Xenos.
  Beetje kleur erin!!

 6. Heel eerlijk? Ik draag geen mondkapje. Ik ga ervan hyperventileren. In winkels waar het verplicht is, zal ik het doen, maar anders niet. En verder vermijd ik de komende tijd gewoon winkels als dat maar enigszins kan. Mijn wasbare mondkapje ligt in de auto, 'voor het geval dat', maar ik hoop echt dat ik hem nooit hoef te gebruiken.

  1. Bedoel je werkelijk hyperventileren Naomi of gaat het om andere klachten? Bij hyperventilatie komt er namelijk te veel zuurstof in het bloed en bij EHBO leer je juist dat je dan een tijdje in en uit moet ademen in een plastic zak of desnoods je handen. Daarbij bedek je dus ook je mond.

 7. We hebben thuis wasbare en wegwerp, en ik heb ze vandaag voor het eerst gedragen. Ik vind het niet prettig maar omdat ik thuiswerk en niet veel in winkels kom, red ik me er wel mee. Zoals mijn Belgische collega's zeggen, went het op termijn ook wel.
  Ik ga wel zelf verschillende modellen maken en uitproberen, om te voorkomen dat de bril beslaat en te kijken welke het prettigst zit.
  Wil je maximaal profijt van het mondkapjesgebruik, dan moet je ze goed gebruiken en heb je er ook meerdere nodig als je ergens heen gaat waar het kapje weer af gaat. De gebruikte kunnen dan in een ziplock zakje. Wassen kan, maar als je genoeg kapjes hebt kun je die ook " in quarantaine" leggen, net zoals in maart met de boodschappen en de post.

 8. Ik heb er 1 in m'n tas, voor het geval dat... Maar tot nu toe niet gedragen en ik zal het ook zo veel mogelijk vermijden. Maar ik wil er geen ruzie over, dat is het me niet waard.

 9. Ik heb stoffen varianten besteld en draag al een tijdje de wegwerp van Lidl. Ik vind het vooral gelul dat we het nu opeens bijna moeten maar er eerst maar werd gezegd dat het niet hielp. Ik shop ook wel eens in Duitsland of België en eigenlijk gaat het prima met zo'n ding op.

 10. Ik ben al niet anders gewend, tsja ik woon in België en ben leerkracht op een middelbare school. Daar is het verplicht, de hele dag voor iedereen. We hoeven ze gelukkig op straat niet meer verplicht op, behalve op drukke plekken (oftewel de hele binnenstad). In supermarkten, openbaar vervoer, kerk (hele tijd en niet zingen). Je went eraan, maar het blijft lastig voor brildragers. De stad heeft iedere inwonen een gratis stoffen masker gegeven en bij de apotheek kan iedereen ook een gratis stoffen masker halen als inwoner van België. Verder heb ik er een paar gekocht bij kruitvat, hubo en lidl en gebruik ik ook zelfgemaakte of de van school gekregenen.

 11. Voor de brillendragers een stifje kopen bij een motorzaak waar je scherm van de helm kan insmeren om het niet te laten beslaan, soms kan het ook met afwasmiddel of scheerschuim zorgen voor een ijzerdraad in het mondkapje en deze mondkap zo hoog mogelijk op je neus dragen en daar de bril overheen werkt als een tierelier. Ja ik draag ze wel ook in de zorg. Soms diverse op een hele dag. Wat belangrijk is heb je het afgedaan een papieren of een stoffen dan kun je hem niet meer opzetten moet hij eerst drie dagen in een doosje. Het helpt dat je andere niet kan besmetten. Voor de mensen die denken dat ze het benauwd krijgen rustig ademhalen de meeste gaan juist dieper en sneller ademhalen dat is verkeerd zo krijg je hyperventilatie.

 12. 't Wordt stilaan een automatisme... Het moet gewoon! Veiligheid eerst!
  Ik gebruik geen wegwerp, dus stoffen maskertjes, en regelmatig wassen.
  Lie(f)s.

 13. Ik draag deze altijd wanneer ik huis verlaat. Gezondheid en veiligheid primeren. Daar mensen daar niet akkoord mee gaan, dat begrijp en versta ik helemaal niet. Oké, wereld is divers maar liefde voor de medemens en natuur zijn o zo belangrijk.

 14. Ik heb wasbare mondkapjes bij Bol.com besteld. Pfff... ik ben er nog niet aan gewend hoor. Maar ja, gezondheid is belangrijker dan dat beetje ongemak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.