Mijn zusje gaat trouwen: wat trek ik aan?

Mijn jongste zus (41) gaat trouwen eind mei. Ik ben één van haar getuigen.

En nu dient zich die aloude vraag aan:

'Wat trek ik aan vandaag?'

Ze heeft namelijk een bepaalde dresscode.

Dresscode op de trouwerij van mijn zus: 'Creative Black Tie'

Op appycouple.com hebben mijn zus en aanstaande zwager een pagina aangemaakt met informatie over hun bruiloft. En daar staat ook de gewenste dresscode op: creative black tie. Ze hebben er gelukkig ook even bij gezet wat het betekent:

'Creative Black Tie' betekent, dat de vrouwen er tiptop in een jurk uitzien en dat wij hetzelfde van ons mannen verwachten. Bij creative black tie is er voor vrouwen een ruime keuze uit mogelijkheden, waardoor je een outfit uit kunt kiezen die dicht bij jezelf ligt. Een lange of korte jurk, maar ook een combinatie van een rok met een mooie top mag.'

Nou draag ik in het dagelijks leven toch altijd al rokken en jurken, dus in eerste instantie dacht ik: 'Dat wordt een makkie!' Maar nu begin ik te twijfelen of zo'n jersey jurkje wel chique genoeg is.

Is een jersey jurkje chique genoeg voor black tie?

Bij Bonprix kocht ik namelijk voor 29,95 onderstaand rode jersey jurkje. Het is een beetje in fifties stijl, en zit heerlijk. Het materiaal is van 92% viscose en 8% elasthan. Dat zijn mijn lievelingsmaterialen. Viscose is een natuurlijk materiaal, en de elasthan zorgt ervoor dat het jurkje goed in model blijft. Ik kan het wassen op 40 graden, en zelfs de lengte vind ik perfect. Hoogstens had de hals van mij wel iets dieper gemogen.

bonprix jurkje
En dan op de bruiloft natuurlijk geen laarzen!

Mijn plan was om er gewoon mijn zwarte Wolky's met bandje over de voet bij te dragen. Die draag ik ook altijd naar dansles. Maar ik vraag me toch af of dit jurkje niet wat te gewoontjes is... Op Zalando kwam ik bijvoorbeeld onderstaand jurkje tegen, dat wel wat 'gekleder' oogt heb ik het idee.

jurk

En deze van King Louie vind ik ook mooi:

jurk

De dresscode voor de mannen!

Maar er is nog een ander probleem! Wat trek ik in mijn drie zonen aan? Want ook voor de mannen geldt een dresscode:

'Black tie staat voor smoking. Creative black tie staat voor een creatieve en vrije invulling van het dragen van een smoking. De basis is een net colbert, pantalon, mooi overhemd, het liefst een strik, maar een stropdas mag ook en nette schone, dichte schoenen.'

Kleding voor mijn man en kinderen voor de bruiloft van mijn zus

Mijn man kan zijn polyester pak van C&A wel aan, in combinatie met zijn dichte schoenen van Van Haaren. Voor één dag moet hij het maar zonder zijn Birkenstocks stellen ; ) Want om nou helemaal een smoking te kopen, die hij nooit meer zal dragen, vind ik ook zo wat. Zie ook Man in pak.

Voor de jongens denk ik aan een nette zwarte broek, met blouse. En dan eventueel in combinatie met een net colbertje. Maar dan wel van het soort dat ze die ook in het dagelijks leven gewoon kunnen dragen.

Conclusie over kleding trouwerij

Ik vind het nog best een gedoe zeg, zo'n dresscode. Toen ik trouwde hadden we dat helemaal niet.

Heb jij ervaring met dresscodes? En kan een jersey jurkje bij 'Black tie'?

Vergelijkbare berichten

69 reacties

 1. Echt heel erg veel" black tie" heb ik niet gehad. Ik heb wel een paar keer voor iets heel officieels netjes in mijn mantelplakje ergens gezeten. Je weet wel, net jurkje over de knie, jasje met lange mouw en een paar mooie hakjes. Ik vind dat 2de jurkje mooier dan het jersey jurkje.

 2. Nee, sorry, dat jersey jurkje kan echt niet voor black tie. :( En bedenk je ook dat als getuige ook alle ogen + de camera op jou gericht zullen zijn dus dan valt het nog eens extra op als je uit de toon valt.

  1. Ik was er al bang voor Daantje... Hoe meer ik over de bruiloft hoor hoe minder ik denk dat een jersey jurkje geschikt is. Mijn middelste zusje is ook getuige en heeft in Londen een jurk gekocht voor 400 pond. Dan is het contrast met een jersey jurkje wel erg groot denk ik.

 3. Tja och, eerlijk gezegd zou ik me niet persé houden aan zo'n 'eis'.
  Ik zou aan doen wat ik zélf leuk vind...en als ik dan eerlijk mag zijn zou ik kiezen voor de rood-witte want die staat je hartstikke leuk.

 4. Ik zou eerst even overleggen met de andere getuige. Stel dat hij een oranje stropdas draagt ( ik zeg maar wat, want bij creative black tie ben je als man qua kleding ook ook een beetje beperkt) dat gaat dat écht niet met jouw rode jurkje. Persoonlijk zou ik altijd voor een éénkleurige jurk gaan - dus zonder stippen of zo. Je schoenen en handtas (en ev nagellak) moeten er ook bij passen, dus zijn kleuren als blauw, anthraciet ed altijd goed. Als getuige sta je best vaak op de foto`s dus zou ik voor een perfecte outfit zorgen.

  1. Dat zijn supergoede tips Ellen! Ik zal mijn middelste zus eens vragen wat voor kleur haar nieuwe jurk heeft en zo!

   Ook je andere tips vind ik fijn. Bedankt!

 5. Smaken verschillen dus dat is altijd moeilijk maar, hoe leuk jou rood witte jurk ook is...ik vind hem niet geschikt voor een speciale gelegenheid. Ik zou eerder gaan voor de rode klassieke jurk van King Louis. Haar in dezelfde kapselstyle erbij. Lipjes in dezelfde kleur. Mooi! Voor mijn jongens kan ik altijd bij h@m goed terecht voor nette outfits.

 6. Een dresscode is bedoeld om misverstanden te voorkomen waardoor mensen in verlegenheid zouden kunnen worden gebracht.
  Dat is heel wat anders dan hoe het tegenwoordig vaak gebruikt wordt; vaak ter meerdere eer en glorie van het bruidspaar die op die manier het feest naar hun hand wil zetten door mensen een bepaalde kledingkeuze op te dringen.
  Ik houd er niet van, geef mij maar feestjes waarbij iedereen komt zoals die is.

  Veel succes met je keuze en leuk ook dat je getuige bent bij het huwelijk van je zus!

  Groet, Erna

 7. Ik vind het rode jurkje érg leuk maar voor een bruiloft vind ik de tweede ook zeker geschikter. Wel wat gedoe, zeker met de kinderen! Als je dichterbij woonde kon je een jurk komen lenen, door mijn beroep heb ik ze in alle soorten en maten :)
  Op omze bruiloft mocht iedereen gewoon komen in wat 'ie leuk vond. Maakt mij verder wat uit, het gaat erom dat de geliefden er zíjn!
  Maar ja, sommigen vinden dit soort zaken nu eenmaa belangrijker dan anderen.
  Ik wens je vast veel plezier!

  1. Ik vind het inderdaad wel wat gedoe moet ik bekennen. Ook omdat ik altijd wel probeer om zuinig te leven.

   Jouw devies 'het gaat erom dat de geliefden er zijn' vind ik mooi!

 8. Ik vind het Jersey jurkje erg gewoontjes, zeker noet voor een feest. Toen mijn broer ging trouwen was ik 7 maanden zwanger, ik dacht waarom nu?? Toch kon ik slagen, ik had een lange zwarte rok (zwangersschapsrok) en dito shirt, mijn moeder droeg zowat hetzelfde. Ik zou nu of voor een leuke lange jurk gaan, of een strak jurkje tot over de knie... Succes!!

 9. Van de drie jurkjes is de rode gestippelde de minst geschikte, maar door hem te stylen met een donkerblauw colbertje , wit riempje, een mooie ketting en er wat geklede schoenen bij te dragen kun je hem prima aanhebben die dag.

  1. Dat is natuurlijk ook nog een optie inderdaad: het rode jurkje met witte stippen pimpen. Probleem is alleen dat ik erg houd van eenvoudig, en dan voel ik me denk ik zo opgedirkt.

 10. De tweede en derde jurk vind ik mooi. De eerste te gewoontjes. De derde geeft een hele mooi snit in de taille.
  Misschien is het mooi om het extra te maken met een stola,heel fijntjes gebreid of van fijne stof, zeker niet van dik garen gemaakt of een leuk kort jasje er op.
  dat geeft net extra sjeu.

 11. Op de eerste plaats gefeliciteerd en leuk dat je getuige bent. Ffff
  dresscodes lastig en misschien ook weer niet. Je geluk is dat je altijd al jurkjes draagt. Zelf vind ik die zwarte wel heel leuk. De eerste rode is leuk voor thuis maar niet voor de bruiloft.Ik hoop dat je vind wat goed voelt.

 12. tja wat lastig, het belangrijkste voor jou is dat jij je goed voelt denk ik.
  Altijd moeilijk als je op kosten wordt gejaagd door zo'n dresscode.
  Persoonlijk zou ik meer voor een wat netter effen jurkje gaan, laat je eens adviseren in een kleding winkel zou ik zeggen. Dan kom je misschien tot een verrassende uitkomst. Ik zou liever ook geen aparte colberts voor jongens kopen, hoe groot is de kans dat ze het daarna nog dragen? misschien kun je bij een tweedehands (kinder)kleding winkel kijken.
  succes ermee!

  1. Van die colberts is het inderdaad de vraag hoe vaak die daarna nog gedragen worden. Mijn twee oudste zoons lopen meestal in een simpel t-shirtje. Mijn jongste houd wel van nette kleding. Dus hij zou een colbertje misschien ook nog wel echt dragen na de bruiloft

 13. Hoi en Goedemorgen!
  Dat stipje is schattig maar kan echt niet!
  Ook zonder dresscode niet.

  De bedoeling op een bruiloft is een jurk, pakje of jurk met jasje, dat ook later mooi toont in haar trouwalbum. Daarbij mag je niet te veel opvallen, maar wel "feestelijk".

  De bruid moet de aandacht krijgen. Dus regel 1: nooit in het wit!

  Zoek in de uitverkoop of zo of online een rechte jurk, 1 kleur, niet te fel. Evt een jasje er bij .... september toch? Leen wat mooie accesoires..... en koop bij van haren een paar pumps. Laat je adviseren!

  Kun je voor je man geen smoking huren voor die dag? Overigens... een smoking draag je alleen s avonds, niet de hele dag.

  Leen een boek uit de bieb over dit onderwerp ..... !

  Ik heb zelf 2-3 klassieke jurkjes voor dat soort dagen. Met een soort voile blouse. Ik zeg altijd voor begrafenissen, feesten en partijen!

  Succes ermee!

  Je had hier ook wel wat kunnen lenen...... van mijn dochter, die is ook zo slank.

  Tip: zij ging naar een gala in een geweldige jurk vam H&M .

  1. Bedankt Pakketje! Dat zijn ook allemaal goede tips! Ik wist niet dat er nog zoveel regels voor waren. Ik wist alleen dat je niet in het wit mag komen. Anders had ik wel willen gaan in die leuke witte trouwjurk van de Zeeman ; )

 14. Hallo, Sorry maar als de mannen in smoking dienen te komen denk ik dat er verwacht wordt dat je een suitekleed aantrekt.
  Die kleedjes vind ik net iets te simpel om als getuige aan te trekken.
  Groetjes
  Nathalie

 15. Lastig, zo'n dresscode!
  Zelf ben ik daar ook helemaal niet in thuis.
  Wat ik wel weet, dat las ik ooit in een boek over etiquette, is dat je er zelf nooit 'flashier' mag uitzien dan de bruid.
  Die effen jurkjes lijken mij daarom een zeer geschikte keuze.

 16. Haha ik kan me voorstellen dat je het een heel gedoe vindt met dresscode. Ik merk wel dat sommige mensen te nonchalant doen over kleding op een bruiloft. Met spijkerbroek (vrouw dan) of soms zelf korte broek. Ik vind het echt niet kunnen. Maar je zus wil graag die dag uitpakken waarschijnlijk. Als je al black tie hebt is er niets aan de hand, maar een nieuwe aanschaf dat vind ik niet eerlijk.

  1. Een spijkerbroek of een korte broek naar een bruiloft vind ik ook niet zo slim gekozen. Dat zou ik ook nooit doen. Maar het is me inmiddels wel duidelijk dat het jersey jurkje te gewoontjes is.

 17. Anderhalf jaar geleden was ik getuige op de bruiloft van mijn beste vriendin en kocht ik een Mint&Berry jurkje via Zalando. Een leuk merk en er zitten nette jurkjes bij. Maar een dresscode is lastig, ik weet ook nooit zo goed wat ik daarmee aan moet.

  Maar het jurkje op de eerste foto zou ik niet doen. En een bruiloft is een mooi excuus om iets nieuws te shoppen, toch?

 18. hallo, ik woon in vlaanderen en heb zo het idee dat trouwen helemaal anders gaat in nederland mijn eigen trouw was zo dat zeker de directe familie van de bruid en de bruidegom de mannen strak in het pak zitten met bloemen corsage opgespeld en de dames gekleed in een jurk halflang tot lang zeker niet kort of een gekleede rok met blazer eventueel met hoed (vooral voor de moeders dan ..)handtas en schoenen alles bijpassend eventueel handschoenen voor de dames die had ik als bruid ook aan ..ook het feest is heel anders (ik zag op de tv een huwelijk bij jullie en daar was er een broodmaaltijd ? bij ons krijg je soms een broodmaaltijd bij een begrafenis ! maar meestal is er ook bij een begrafenis een warme maaltijd! dus een trouwfeest eerst receptie met bubbels en warme en koude hapjes(geen chips en nootjes)dan voorgerecht soep en hoofdgerecht en dat de bruidstaart met koffie en versnaperingen en openingsdans en dan om 23h een uitgebreid dessert buffet warm en koud en dan dansen tot ongeveer 4h..en dan kom je thuis in huis vol confettie tot in de koelkast toe en je bed vol met ballonnen gevuld met water ...ik moet er bij zeggen dat normaal gezien de ouders hier in meebetalen en met het geld dat we kregen van de genodigden gingen wij op reis naar een prachtig Afrikaans land 19j geleden lieve groet Jezebelle

 19. altijd doen waar jij je het fijnste bij voelt...
  je de hele dag niet prettig voelen is ook niet fijn...
  Ik vind je stippen jurk super, maar niet helemaal super voor een bruiloft op deze manier.. Zou hem wat op pimpen..
  Die king luoie jurk is ook echt super mooi

 20. Ik heb een soort van hetzelfde probleem, mijn schoonmoeder trouwt binnenkort en ik weet ook niet wat ik aan moet doen. Ze hebben geen bepaalde dresscode, maar ik wil wel extra mijn best doen om er leuk uit te zien. Van het weekend maar even gaan winkelen.

 21. Bij de feesten van mijn man zijn werk hebben we ook altijd dresscode. Altijd gedoe voor mij. Jurk over de knie, boven de knie. Wel sexy, niet sexy. Welke schoenen dan. Moet ook de avond vol kunnen houden maar moet ook bij de jurk passen. GE-DOE.

  Dus heel veel sterkte met je keuze.

  1. Wat schoenen betreft heb ik zeker ook dat ze wel een beetje redelijk moeten zitten. Daarom wilde ik mijn Wolky dansschoentjes aan doen. Maar daar begin ik nu ook over te twijfelen, want die zijn al best oud en door het dansen natuurlijk niet meer helemaal glanzend en zo. Misschien eerst maar eens kijken wat ik kan doen met schoensmeer.

 22. Ik zou zeker ook even afstemmen met je man. Want zijn jurk moet natuurlijk wel bij die van jou passen :P
  (Echt, misschien moet je je zus er even op wijzen dat ze aangeeft dat mannen ij jurk moeten komen: "...dat de vrouwen er tiptop in een jurk uitzien en dat wij hetzelfde van ons mannen verwachten.") Wel grappig hoor.
  Ik ben tegendraads. Ik zou voor een mooi broekpak kiezen. Sterker nog, ik kwam als getuige in een pak met broek. Maar ik ben ook niet in een jurk gepartnered. Mijn gozer ook niet. Hij heeft er de benen niet voor :P

 23. Ik heb er wel ervaring mee, maar vind het soms ook lastig. Je wil ook niet super veel geld uitgeven aan kleding die je daarna niet meer draagt. Overigens vind ik dat blauwe jurkje heel mooi en kan je ook vaker aan, dus dat zal zeker geen slechte keus zijn.

 24. Ik vind het ook een gedoe, dress code, en het wekt ook verwachtingen richting het bruidspaar voor wat betreft styling, locatie, catering en algehele organisatie (kortom: heel erg leuk om mee te maken maar ik moet er zelf niet aan denken om het zo te doen). Een jersey jurkje vind ik zelf niet zo geschikt voor bruiloften vanwege het materiaal, dat is te vrije tijds achtig. Maar met een net jasje er over heen, en bijpassende schoenen en tas (bij een rood wit polkadot jurkje denk ik dan aan een wit jasje en accessoires, kan bij een zomerbruiloft). Het King Louie jurkje is heel feestelijk. Tip: horloge af en mooie ketting om (lenen van moeders of zo).

  Als je je niet zeker voelt over de invulling van de dress code, kun je altijd nog een keer naar Serial Mom kijken. Als je twijfelt over het lenen van juwelen, lees dan La Parure.

  Succes met de outfits voor het gezin, en heel veel plezier als getuige! En voor je zus en haar aanstaande alle geluk gewenst.

 25. De stippenjurk met witte pums of sandaaltjes met een hakje.
  Het is al eerder gezegd, een donkerblauw jasje.
  Parelkettinkje en oorbelle (nep)
  En als het je leuk staat een ceintuurtje.

  Lijkt me hartstikke leuk en bij jou passen.

  Laat je zien wat het geworden is?

  1. Ja, ik houd jullie op de hoogte! Maar volgens mij moet ik opnieuw gaan shoppen. Het idee van accessoires vind ik heel leuk, maar ik word zelf altijd helemaal kriegel van sieraden. Ik draag zo wat niks, en voel me meteen net een kerstboom.

   Dus dan ga ik toch maar voor een wat luxer jurkje denk ik, en dan zonder poespas verder.

 26. Volgens mij zit het allemaal in de accessoires welke richting de stijl van de kleding op gaat. Daarbij lijkt mij het ook wenselijk dat je iets draagt waar jij je prettig in voelt want daar wordt zo'n dag ook leuker van. Uiteindelijk zal het op die dag (naar mijn ervaring) allemaal niet heel belangrijk zijn, het is belangrijk dat je er bent en niet dat je perfect gekleed bent. Mensen zullen het toch verschillend interpreteren. Volgens mij is er niets mis mee als je een oplossing binnen je eigen stijl zoekt. Ik vind het eerste jurkje met afstand het meest feestelijk (al vertekenen die laarzen eronder wel een beetje), met de juiste aanvullingen lijkt mij dat juist erg leuk! Mooie schoenen eronder, een perfect passend formeler jasje erbij, sieraden goed afstemmen en eventueel misschien wat meer moeite in het kapsel steken. Ik zou zeggen, waarom niet?
  Overigens is black tie avondkledij dus ik heb daar voor de hele dag toch al moeite mee. Het lijkt mij logisch dat je dan 'creatief' moet worden om een oplossing te verzinnen waar je de hele dag mee vooruit kan.

 27. Jersey heb ik verboden op mijn bruiloft, wegens flatteert niemand..
  Ga een dagje shoppen met je zus. Laat haar zien waar jij aan denkt voor je weggaat, of trek je jurk aan. Vraag haar mening over wat je de kinderen aan wilt trekken.
  Ik denk aan een jurk van ART voor een bruiloft waar we daggast zijn. En anders wordt het een Didicombinatie. ik koop enkel een jurk als ik een bruiloft heb. mijn vorige artjurk heb ik vijf keer aangehad als daggast. bij mijn broer, bij mijn zwager, bij een collega, bij zijn vrienden en bij mijn vrienden. dik 100 euro maar ik heb hem regelmatig aan inmiddels voor geklede werkdingen, feestjes, etentjes.

  Een spijkerbroek, ook zwart, valt niet onder creative black tie. Maar misschien je zus het prima.

 28. Als ik zelf getuige zou kunnen zijn zou ik me helemaal in het nieuw steken en op een bescheiden manier uitpakken. Ik heb al zo weinig gelegenheden me eens feestelijk te kleden.

  Zeker als er een dresscode is, en die vermeldt ze niet voor niets ze verwacht vast wel iets moois en extra's van iedereen op haar dag.

  Persoonlijk vind ik een jersey jurkje niet geschikt ik zou dan ook een mooiere stof kiezen en met jouw figuur kan je zoveel dragen.
  In ieder geval iets met jasje dat komt in september ook altijd van pas als het iets kouder is of je naar buiten moet voor foto's.

 29. Allereerst alvast gefeliciteerd met het voorgenomen huwelijk en dat je getuige mag zijn. Ik was samen met mijn opa ook getuige op de bruiloft van mijn zusje. Gelukkig zonder dresscode; schept nogal verwachtingen van hun en van de gasten.
  Ik had een heel mooi setje aan, van D.idi. Ik had zeer zeker niet dat bovenste jurkje aangedaan, die heb je volgens mij vaker aan gehad en niet echt geschikt voor een bruiloft waarbij je ook nog getuige bent. Dan sta je op een heleboel foto's en vind het niet echt feestelijk.
  En kan best zonder jasje, mijn zusje is getrouwd in de winter en buiten foto's gemaakt. Gelukkig scheen de zon maar koud was het wel. En ik had gewoon een dun truitje aan. Bij wachten even een jas aan en die leg je dan even buiten beeld weg als je weer op de foto moet.
  En spijkerbroeken en korte broeken vind ik ook niet geschikt voor een bruiloft. Vooral niet met gaten erin. En ja, die zijn wij een keer tegengekomen, was ook nog de zus van de bruidegom. Vreselijk...

  1. Het rode jurkje is spiksplinternieuw. Ik denk dat ik dit type jurkje te vaak draag, en dat het lijkt alsof ik het al vaker het aangehad daardoor : (

   Dat van die foto's vind ik ook een goed punt. Daar moet ik natuurlijk wel netjes op staan.

   Jeetje de zus van de bruidegom in een broek met gaten... Was ze het soms niet eens met het huwelijk?

 30. Oei, moeilijk! Ik vind je rode jurk met stip juist leuk. Als je je haar opsteekt, met mooie schoenen... Lijkt mij heel mooi!
  Ik vind het altijd wat hoor die dresscode. Je nodigt mensen uit, maar je "eist" wel dat ze kleding moeten kopen!!
  Ik zou gewoon gaan in je rode jurk, man in pak met "echte" schoenen :-)
  En de kinderen gewoon in hun netste (kerst?) kleding.

  Het enige waar ik rekening mee houd op een bruiloft is, dat je nooit zelf in een witte jurk komt!
  Fijn weekend!!

 31. Ik vind geen van bovenstaande jurken geschikt voor het thema. Ik heb vaker een black tie thema gehad en dat betekent wat meer de chique kant op. Denk meer gala, maar dan kan het best minder overdreven. Zwart doet het altijd goed, maar zorg dan voor iets van een mooi stofje. Niet Je standaard katoen, want dat is te gewoon. En combineren kan ook. Een mooi topje met mooie details bijvoorbeeld. En maak het af met net wat luxere sieraden, die je nooit aan doet op de alledaagse momenten. Dat zijn de details waarvan je kan merken dat iemand dus extra haar/zijn best heeft gedaan. En denk ook aan een bijzondere panty en gepoetste schoenen.

  Voor een bruiloft vind ik een echt thema best irritant. Je nodigt mensen uit, maar verwacht wel wat van ze. En dan zo specifiek. Ik weet al dat ik daar met mijn familie niet mee moet aankomen. Mijn oom trouwde zelf in een spijkerbroek om maar een voorbeeld te geven :)

 32. Idee koop een mooie zwarte japon basic.
  Heb je vaker wat aan op gelegenheden.
  Drapeer een mooie sjaal over je schouder ,kleur zelfde als stropdas van je man
  Zwarte schoenen met een hakje.
  Zwart tasje
  En steek je haren op.

  En draag mooie sieraden ,niet te groot.
  Evt parelknopjes of een kleine hanger

  Kinderen mooie zwarte pantalon en gezellig overhemd voor de jongens

  Je echtgenoot in zwart pak en overhemd die bij jouw kleur sjaal is.
  Sokken ook.

 33. Ik vind het rode jurkje met witte stippen het mooist maar niet geschikt voor een trouwpartij met zo'n dresscode!
  Als ik je was zou ik voor een zwart jurkje, op kuitlengte met 3/4 mouwen, kiezen. Haren opgestoken, mooi halssnoer en armband en je bandschoentjes staan er dan mooi bij!
  Voor je zoons zou ik alleen colberts kopen als ze die na het feest ook daadwerkelijk gaan dragen. Misschien alleen voor de oudste, kunnen de jongere broers het colbert later nadragen ;-)
  Om eerlijk te zijn vind ik feesten met dresscode nooit prettig. Je stelt eisen aan mensen, jaagt mensen op (extra) kosten en als je geen geld voor dergelijke kleding (over) hebt val je uit de toon en dat is voor niemand prettig!

 34. Op het werk hadden we bij feestjes ook altijd dresscodes en dan ook nog vaak van die onduidelijke waar ik niks mee kon haha.
  Het jersey jurkje zou ik niet kiezen voor deze dresscode, ik zou eerder kiezen voor een jurkje in een minder aanwezige kleur.

  Succes!
  Liefs.x

 35. Nog nooit een dress code gehad. Ook niet bekend met de dresscode die je zus geeft.
  Het jurkje staat je wel leuk. Zelf zou ik kiezen voor een iets 'minder opvallend jurkje qua kleur'. Ik vind deze kleur vooral leuk voor zomers dagen, terrasje ofzo..
  Ik denk dat het jurkje wel kan, leuk jasje erbij bijvoorbeeld.
  Benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden!

 36. Ik vind het tweede jurkje een mooie combinatie van nonchalance en chic. Die eerste is net niet netjes genoeg.

  Zoons zou ik in broek en nette bloes hijsen, met hooguit een strikje erbij of zo. Om nou colberts te gaan kopen voor een éénmalig iets is ook zo wat... Of tweedehands colberts.

  Zelf zou ik nooit een dresscode afgeven, maar het is wel leuk om wat moois aan te hebben. Dus ik zou gaan voor het goede excuus om wat moois te kopen. Hoeft ook niet duur te zijn toch?

  1. Superbedankt iedereen voor het meedenken! Ik heb er veel van geleerd. Ik ga me opnieuw beraden, en ook eens horen wat mijn middelste zusje voor jurk heeft gekocht. Want we zijn beide getuige, en dat moet natuurlijk ook nog wel matchen.

   Het rode jersey jurkje gebruik ik dan wel gewoon in mijn dagelijks leven.

 37. Wij zijn getrouwd in Schotland met een goede vriend en mijn zusje als getuigen. Ik weet dat je niets aan zo'n opmerking hebt, maar het is een duidelijke indicatie voor wat ik van dit onderwerp vind.
  De King Louie is een plaatje trouwens. Wel een kans bij uitstek om jezelf te verwennen met een jurk die dan voor deze gelegenheid maar goed genoeg moet zijn ;-)

 38. Ooohhh wat super leuk dat je zus gaat trouwen! Ik heb eigenlijk vrij weinig met bepaalde dresscodes, maar voor een bruiloft zou ik een witte jurk dragen. De jurk van King Louie (die roodachtige) vind ik ook erg mooi. Lekker basic, maar tóch een beetje kleur voor op zo'n fleurige dag als een bruiloft! :-)

 39. Was even benieuwd of de bruiloft al aan volle gang was. Maar ik lees nu eind mei. Ik moest even terug spieken ;) het schiet op dus. Welke jurk gaat het nu worden? ben je er al uit?

  1. Ik zat op de groene jurk Diana, maar nu neig ik naar de zwarte jurk die ik vanochtend tegenkwam.

   Ik heb op het moment een beetje een gat in mijn hand geloof ik...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.