Mijn zusje gaat trouwen: wat trek ik aan?

Mijn jongste zus (41) gaat trouwen eind mei. Ik ben één van haar getuigen.

En nu dient zich die aloude vraag aan:

Wat trek ik aan vandaag?

Ze heeft namelijk een bepaalde dresscode.

Dresscode op de trouwerij van mijn zus: ‘Creative Black Tie’

Op appycouple.com hebben mijn zus en aanstaande zwager een pagina aangemaakt met informatie over hun bruiloft. En daar staat ook de gewenste dresscode op: creative black tie. Ze hebben er gelukkig ook even bij gezet wat het betekent:

‘Creative Black Tie’ betekent, dat de vrouwen er tiptop in een jurk uitzien en dat wij hetzelfde van ons mannen verwachten. Bij creative black tie is er voor vrouwen een ruime keuze uit mogelijkheden, waardoor je een outfit uit kunt kiezen die dicht bij jezelf ligt. Een lange of korte jurk, maar ook een combinatie van een rok met een mooie top mag.’

Nou draag ik in het dagelijks leven toch altijd al rokken en jurken, dus in eerste instantie dacht ik: ‘Dat wordt een makkie!’ Maar nu begin ik te twijfelen of zo’n jersey jurkje wel chique genoeg is.

Is een jersey jurkje chique genoeg voor black tie?

Bij Bonprix kocht ik namelijk voor 29,95 onderstaand rode jersey jurkje. Het is een beetje in fifties stijl, en zit heerlijk. Het materiaal is van 92% viscose en 8% elasthan. Dat zijn mijn lievelingsmaterialen. Viscose is een natuurlijk materiaal, en de elasthan zorgt ervoor dat het jurkje goed in model blijft. Ik kan het wassen op 40 graden, en zelfs de lengte vind ik perfect. Hoogstens had de hals van mij wel iets dieper gemogen.

bonprix jurkje

En dan op de bruiloft natuurlijk geen laarzen!

Mijn plan was om er gewoon mijn zwarte Wolky’s met bandje over de voet bij te dragen. Die draag ik ook altijd naar dansles. Maar ik vraag me toch af of dit jurkje niet wat te gewoontjes is… Op Zalando kwam ik bijvoorbeeld onderstaand jurkje tegen, dat wel wat ‘gekleder’ oogt heb ik het idee.

jurk

En deze van King Louie vind ik ook mooi:

jurk

De dresscode voor de mannen!

Maar er is nog een ander probleem! Wat trek ik in mijn drie zonen aan? Want ook voor de mannen geldt een dresscode:

‘Black tie staat voor smoking. Creative black tie staat voor een creatieve en vrije invulling van het dragen van een smoking. De basis is een net colbert, pantalon, mooi overhemd, het liefst een strik, maar een stropdas mag ook en nette schone, dichte schoenen.’

Kleding voor mijn man en kinderen voor de bruiloft van mijn zus

Mijn man kan zijn polyester pak van C&A wel aan, in combinatie met zijn dichte schoenen van Van Haaren. Voor één dag moet hij het maar zonder zijn Birkenstocks stellen ; ) Want om nou helemaal een smoking te kopen, die hij nooit meer zal dragen, vind ik ook zo wat.

Voor de jongens denk ik aan een nette zwarte broek, met blouse. En dan eventueel in combinatie met een net colbertje. Maar dan wel van het soort dat ze die ook in het dagelijks leven gewoon kunnen dragen.

Conclusie over kleding trouwerij

Ik vind het nog best een gedoe zeg, zo’n dresscode. Toen ik trouwde hadden we dat helemaal niet.

Heb jij ervaring met dresscodes? En kan een jersey jurkje bij ‘Black tie’?

69 Comments

 1. Erna
 2. Anke
 3. Petra
 4. anoniem
 5. Pakketje
 6. Nathalie
 7. jezebelle
 8. anoniem
 9. katrina
 10. Lily
 11. petra
 12. Lot
 13. Janneke
 14. Vita mientje
 15. Thea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh