|

Ligbedden: je opties op een rij!

Je kunt natuurlijk lekker in je tuin zitten.

Maar soms wil je lekker líggen. Dat is nóg ontspannender vind ik persoonlijk.

Het gedoe met een stretcher…

Mijn ouders hadden vroeger een zogenoemde stretcher voor buiten. Dat is een soort uitklaprek, dat is bekleed met stof. Het handige aan zo’n stretcher is dat je hem heel compact kon opvouwen. Maar ik herinner me dat het een crime was om het kreng uit te klappen. Er is zelfs een hele Jan, Jans en de Kinderen strip waarin Jans tevergeefs probeert lekker te liggen op een stretcher.

Inmiddels zijn er gelukkig betere tuinmeubels om op te líggen. Zoals het ligbed.

Maar het ene ligbed is beslist het andere niet! Daarom zet ik een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje*.

Het Hartman ligbed

Officieel heet dit een ligbed, maar hij lijkt op een stoel. Het verschil met een gewone tuinstoel is dat de poten korter zijn waardoor je lager ligt. En het zit/ligdeel is langer dan bij een stoel.

Hier onder de versie van het bekende merk Hartman. Aan de achterkant heeft de stoel wieltjes, waardoor je hem makkelijk ergens anders kunt neerzetten. Het is misschien niet het mooiste ligbed dat er is, maar wel superpraktisch. En je kunt hem naar smaak aanpassen met tuinkussens.

ligbed
139,95 bij tuinmeubelen.nl

Knalroze ligbed

Onderstaand ligbed vind ik meer op een ligbed lijken. Je hebt geen armleuningen meer en ik vind hem strakker ogen. Zoals je ziet heeft deze geen leuningen.

ligbed
169,-

Ligbed uit 1 stuk

Onderstaand ligbed kost 289,-. Ik kan niet zien of het lekker ligt, maar het oogt niet zo heel comfortabel vind ik. Dit ligbed kun je bovendien niet ‘verstellen’ omdat het uit 1 geheel bestaat. Deze moet je denk ik echt wel even uitproberen van te voren. Lees ook mijn post over veelgemaakte fouten bij de aanschaf van tuinmeubilair!

ligbed

Ligbed van wicker

Onderstaand ligbed heeft een landelijke, romantische uitstraling. Deze zou ook niet misstaan in een logeerkamer vind ik. Wel lijkt het me lastig om hem te verslepen.

wicker ligbed
419,-

Tweepersoons ligbedden

Er zijn zelfs tweepersoons ligbedden voor buiten!

ligbed
1009,-

Ikea ligbed

Onderstaand ligbed van Ikea vind ik wel wat weg hebben van de stretcher van Jans ; ) Maar de kleur vind ik erg leuk.

ligbed ikea
29,95 bij Ikea

Ligbed van de Lidl met zonneschermpje!

De Lidl pakt uit met een stoer ligbed met een heus zonneschermpje! Kijk maar:

ligbed
44,99 bij Lidl

De hangmat!

De hangmat moeten we zeker ook niet vergeten! Het is geen ligbed, maar wel een manier om buiten in je tuin te kunnen liggen. Je hebt hangmatten die je zelf tussen twee bomen moet knopen. Of kant en klare hangmatten met een standaard. Zoals deze:

hangmat
89,-

Ons ligbed

Zelf hebben we een namaak Evert Hartman ligbed in de kleur wit. Die bevalt me prima, ook al is het niet moeders mooiste. Maar hij is makkelijk door de tuin te trekken als de zon weer eens ergens anders is.

tuinstoel

Mijn conclusie over ligbedden

Als je lekker buiten in je tuin wilt liggen kun je natuurlijk op een handdoek in het gras gaan liggen. Maar een ligbed is vaak wel comfortabeler. In deze post zette ik een aantal soorten ligbedden voor je op een rijtje. Ligbedden zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, kleuren, vormen en materialen.

Persoonlijk zou ik gaan voor een ligbed dat makkelijk te verzetten is, en waarbij je het rugdeel naar wens kunt aanpassen.

Ligbedden kun je bijna overal wel kopen. Bij de Action, de Lidl, Blokker, Karwei, Leenbakker en natuurlijk online.

Heb jij een ligbed? Wat voor soort/materiaal/model?

*Tenzij anders aangegeven vind je de ligstoelen bij tuinmeubelen.nl

Similar Posts

37 Comments

 1. Nee hier geen ligbed.met een baby in huis heb ik daar geen tijd voor….helaas. Als we nu willen liggen, pak ik een kleed en leg ik het op het grasveld.

 2. Ik heb er geen. Wel twee stoelen waar je languit relaxed in kunt zitten. Ik heb geen behoefte aan ligstoelen. Er is hier ook niemand in het gezin die van zonnebaden houdt.
  Laatst was ik met mijn man bij een tuincentrum en hij was benieuwd naar die mooie loungesets buiten. Toen h de prijzen zag, was hij meteen genezen. Ik zei nog dat je zoits beter in het naseizoen kunt kopen. We hebben nog wat sets uitgeprobeerd hoe het zitcomfort was. Ik kreeg de indruk dat ze niet zo geschikt zijn voor lange mensen.

 3. Ik heb geen ligbed in de tuin, als zou ik het best wel willen. Onze tuin is daar niet echt groot genoeg voor. Meestal klap ik mijn stoel naar achteren en gebruik een voeten steun.

 4. Wij hebben geen ligt bent in de tuin. Ik zou zelf wel zoiets als een hangmat willen hebben, lijkt me heerlijk om even in te relaxen.

 5. Als onze tuin klaar is qua verbouwing dan komen er wel twee ligbedden, maar geen hangmat…daar krijg je mij echt niet in :-)

 6. Ik heb een hangmat, met standaard, die kan je dus overal neerzetten. Swinters staat die in de huiskamer :)

 7. Heerlijk hoor, een ligbed. Jammer genoeg hebben wij niet zo een grote tuin, maar anders zou ik het wel weten en dan vind ik de knalroze wel erg mooi!

 8. Wij hebben op dit moment helemaal geen ligbed, want we moeten een nieuwe kopen. Ik vind die van de lidl wel heel erg goed eruit zien. Maar de wicker ook, alleen die is wel een stukje prijziger haha

 9. Op mijn moestuin heb ik een ligstoel,, inklapbaar , en de stand ‘ benen omhoog’ , die is pas lekker!
  Ik berg hem weg in de kas, hangend aan een spijker! Vondst uit de kringloop !

 10. Ik hou vooral van ligbedden die je volledig plat kunt leggen. Als ik dan op mijn buik wil liggen hoef ik niet helemaal krom te gaan liggen, haha!

 11. Ik ben eerder van de hardere ligbedden omdat ze langer meegaan zonder uit te rekken! Zo’n hangmat lijkt me ook wel te heerlijk!

 12. Oh heerlijk in de tuin liggen. Het tweepersoons ligbed lijkt me ideaal! Ook met de kids ☺️ Maar een hangmat vind ik dan weer erg mooi.

 13. Oh wat moest ik hard lachen om die stretcher. Ik herinner me het hele gedoe nog wel. En ik moest nog harder lachen om de beelden die Jans bij mij opriep… Geniale strip!
  Ik zou nu voor de hangmat gaan. Als ik daar ruimte voor zou hebben. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.